De grote onderhouds­beurt auto

Ook een goedkope autoverzekering? Bij Allianz Direct geniet je van:

  • 24/7 directe hulp & service

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

  • Meest gekozen autoverzekering op Independer en Autoverzekering.nl

Hieronder lees je alles over de grote onderhousbeurt van je auto. Wanneer is deze nodig en wat kost het?

Onderhoudsbeurt auto

Alles over onderhoudsbeurt auto

Regelmatig en goed onderhoud is voor de auto cruciaal. Tijdens een grote onderhoudsbeurt aan de auto wordt de auto gecontroleerd op meer dan negentig punten. Bovendien kan een grote onderhoudsbeurt vaak gecombineerd worden met een APK-keuring. Men zegt wel eens dat het na twee jaar óf 30.000 kilometer tijd is voor een grote beurt, maar dat is natuurlijk afhankelijk van vele factoren. Hoe vaak een grote onderhoudsbeurt bij de auto nodig is, hangt bijvoorbeeld af van het type auto. Een betrouwbare auto als een Honda heeft misschien minder snel onderhoud nodig dan een ander type. Ook de leeftijd van de auto, de kilometerstand en het aantal kilometers dat je ieder jaar rijdt. 

Hoelang duurt een onderhoudsbeurt auto?

Iedere autobezitter moet weten hoe vaak een onderhoudsbeurt voor de auto nodig is. Regelmatig onderhoud is namelijk essentieel voor jouw eigen veiligheid en die van andere weggebruikers. Kijk dus bij de aankoop van een auto hoe vaak een onderhoudsbeurt auto nodig is en breng de auto altijd weg wanneer deze een onderhoudsbeurt auto nodig heeft. De meeste auto’s hebben elke dertigduizend kilometer of iedere twee jaar een onderhoudsbeurt auto nodig, maar check altijd of dit bij jouw auto het geval is. Controleer de auto ook op vreemde geuren, dit is mogelijk een indicatie voor eerder onderhoud. 

Hoelang duurt een onderhoudsbeurt auto?

Hoelang duurt een onderhoudsbeurt auto? Dat is afhankelijk van het benodigde onderhoud. De ene keer heeft jouw auto een kleine onderhoudsbeurt nodig, de andere keer een grote. Hoelang duurt een kleine onderhoudsbeurt auto? Bij een kleine onderhoudsbeurt auto worden 25 facetten nagekeken. Dat duurt gemiddeld zo'n dertig tot zestig minuten. Hoelang duurt een grote onderhoudsbeurt auto? Bij een grote onderhoudsbeurt auto wordt de hele auto nagekeken. Dit duurt dan ook meestal een halve dag. Breng je jouw auto ’s ochtends weg voor een grote onderhoudsbeurt auto? Dan kun je hem in de meeste gevallen aan het einde van de dag weer ophalen.

Wat kost een onderhoudsbeurt auto?

Wat kost een onderhoudsbeurt auto? Dat is afhankelijk van de conditie van de auto en of je voor een kleine of grote onderhoudsbeurt gaat. Daarnaast heeft ook het type auto invloed op de prijs: nieuwe onderdelen voor een dure auto zijn vaak duurder dan onderdelen voor een goedkoop model. Tot slot is de prijs afhankelijk van de vraag ‘onderhoudsbeurt auto wat doen ze?’. Zo wordt tijdens een onderhoudsbeurt altijd de motorolie vervangen en worden nieuwe (lucht)filters geplaatst. Daarnaast wordt gecontroleerd of zaken als de (piepende) remmen en leidingen goed werken en worden ook de wielen gecontroleerd. Ben je niet tevreden over je onderhoudsbeurt? Lees dan hier wat je kunt doen. 

Altijd veilig de weg op

Als je niet regelmatig onderhoud laat uitvoeren, breng je daarmee jezelf en andere weggebruikers in gevaar. Zorg dat alle onderhoudsbeurten worden uitgevoerd en sluit een goede autoverzekering af. Met de autoverzekeringen van Allianz Direct ga je altijd veilig de weg op en heb je bij schade een standaard eigen risico van €0,-. Met onze autoverzekering kom je dus nooit voor vervelende verrassingen te staan.

 

Vrouw met hond thuis leest

Zorg jij goed voor je auto?

Een goed onderhouden auto, verdient een goede autoverzekering. Kies uit de verschillende dekkingen en vind de autoverzekering die bij jou past.