Wat is mijn auto waard?

Of je auto nu veel of weinig waard is, een verzekering is verplicht. Bij Allianz Direct:

  • Standaard €0,- Eigen Risico

  • Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

Koppel rijdt en heeft plezier

Wat is mijn auto waard? De gemakkelijkste manier om antwoord op deze vraag te krijgen, is door zelf online de waarde van je auto te berekenen. Er zijn honderden websites van vooral autohandelaren die een online tool op hun website hebben staan. Hier vul je het merk, het model en het bouwjaar in. Soms wordt er ook nog gevraagd om een kenteken. Er komt dan vanzelf een antwoord tevoorschijn.

De waarde van je auto kan per website verschillen, dus vergelijk verschillende websites met elkaar voor een helder antwoord.

Wat is je auto waard: zelf een schatting maken

Het is iets meer werk, maar wat je online óók kunt doen, is zelf een schatting maken – om zo de waarde van je auto te bepalen. Hiervoor vergelijk je online het merk en model auto met dezelfde soort auto's. Tevens let je daarbij op de staat van de auto en de kilometerstand. Je komt online ongetwijfeld veel soortgelijke auto's tegen. Op basis daarvan maak je een schatting van de waarde van je auto.

Wat is mijn auto waard? Laat het door een garage bepalen!

Ken je een betrouwbare garage in de buurt? Dan kun je ook zelf naar een garage rijden en de vraag ‘wat is mijn auto waard?’ voorleggen. Bij een garage heeft men verstand van zaken en expertise met tweedehandse auto's. Er wordt dus een relatief nauwkeurige schatting gemaakt, waardoor je enigszins een beeld hebt van de waarde van je auto.

Wat is mijn auto waard bij inruil?

Naast de vraag ‘wat is mijn auto waard?’ komt de vraag ‘wat is mijn auto waard bij inruil?’ ook weleens naar voren. Sommige autohandelaren willen soms een wat hogere prijs geven, omdat je ook een auto van hen afneemt. Met het inruilen van je auto kun je soms een lucratieve deal sluiten.

Wat is je auto waard voor je verzekeraar?

De verzekeraar rekent altijd met de dagwaarde: de waarde van de auto op dit moment. Heb je een autoverzekering van Allianz Direct? Kijk dan in de polisvoorwaarden wat de waarde van je auto is. Bij diefstal of totale schade krijgt je maximaal de dagwaarde uitgekeerd.

Vrouw thuis met krant

Stop met vergelijken, begin met besparen

Goedkope autoverzekering nodig? Bereken je premie en vind de autoverzekering die bij jou, je auto én je portemonnee past.