Familie moeder en dochter buiten bij de auto

Welke autoverzekering is geschikt?

Onze autoverzekeringen:
  • checkmark

    Standaard €0,- Eigen Risico

  • checkmark

    Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • checkmark

    Altijd vervangend vervoer bij schade

Iedere autobezitter heeft verschillende wensen op gebied van autoverzekeringen. Weet jij niet welke autoverzekering je het beste kunt kiezen? Geen zorgen! Wij vertellen je meer over verschillende soorten autoverzekeringen. Een autoverzekering vergelijken was dankzij deze informatie nog nooit zo makkelijk.

WA verzekering

Weet je niet welke autoverzekering je moet kiezen? En wil jij vooral een goedkope autoverzekering? Dan is de WA verzekering, ook wel WA-cascoverzekering genoemd, de beste autoverzekering voor jou. Deze verzekering is wettelijk verplicht en dekt schade die jij veroorzaakt aan voertuigen van anderen. Schade aan je eigen auto wordt door deze verzekering dus niet vergoed. Heb je een auto die ouder is dan zes jaar? Dan is deze verzekering meestal de beste keuze.

Beperkt Casco

Naast WA, kun je ook kiezen voor een Beperkt Casco verzekering. Deze verzekering wordt ook wel WA-plus genoemd. Met een WA-plusverzekering worden meer verschillende soorten schade gedekt. Voorbeelden hiervan zijn schade door diefstal, joyriding, weersomstandigheden en ruitbreuk, maar ook schade na een aanrijding met een dier óf schade door brand. Je betaalt voor deze verzekering maandelijks iets meer, maar de dekking is ook uitgebreider. Welke autoverzekering jij moet nemen? Dat hangt af van je persoonlijke voorkeuren. Wil je meer zekerheid, zonder daarvoor de hoofdprijs te betalen? Dan is een Beperkt Casco/WA-plus verzekering voor jou de beste keuze.

All risk

Heb je recent een nieuwe auto aangeschaft? Dan is een All risk-verzekering meestal de beste keuze. Bij deze verzekering wordt alle schade vergoed – of dit nou aan je eigen auto of aan die van iemand anders is. Deze uitgebreide dekking is vooral handig voor auto's jonger dan zes jaar. Is de auto ouder? Dan weegt de hoge premie vaak niet meer op tegen eventuele vergoedingen.

De beste autoverzekering bij Allianz Direct

Wellicht weet je al welke autoverzekering het beste bij jou past. Weet je het nog niet helemaal zeker? Bij Allianz Direct adviseren we graag over welke autoverzekering het beste bij jouw situatie past. We helpen je met het autoverzekering vergelijken en voor je het weet, kun je veilig verzekerd de weg op. Onze autoverzekeringen hebben een standaard eigen risico van €0,- en je kunt ze dagelijks wijzigen of opzeggen. Bij schade regelen we altijd vervangend vervoer voor je. Er is eigenlijk géén reden om niet voor Allianz Direct te kiezen! Twijfel je nog? Neem gerust eens contact op met onze klantenservice.

Stop met vergelijken, begin met besparen

Goedkope autoverzekering nodig? Bereken je premie en vind de autoverzekering die bij jou, je auto én je portemonnee past.

Bekijk onze Autoverzekeringen
Vrouw thuis met krant