Consumentenbond WA

Welke autoverzekering is geschikt?

Onze autoverzekeringen:
  • checkmark

    Standaard €0,- Eigen Risico

  • checkmark

    Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • checkmark

    Altijd vervangend vervoer bij schade

Welke autoverzekering past bij jou?

Eerst vraag je je af welke auto bij je past. Heb je je auto gevonden en gekocht? Dan heb je een autoverzekering nodig. Welke autoverzekering heb ik en welke autoverzekering is het beste? Dat zijn belangrijke vragen voor autobezitters. Er zijn veel verschillende autoverzekeringen waar je uit kunt kiezen. Weet welke autoverzekering je hebt, zodat je bij schade altijd weet wat wel en niet wordt vergoed. Welke autoverzekering heb ik? Dat kun je zien in de polisvoorwaarden van je verzekeraar. Welke autoverzekering nemen is gemakkelijk te achterhalen door te kijken naar de dagwaarde van jouw auto. Bekijk of je verzekering bij jou past als je een nieuwe verzekering wilt afsluiten.

Welke autoverzekeringen zijn er?

Om erachter te komen welke verzekering het beste bij jou past, moet je eerst het antwoord weten op de vraag ‘welke autoverzekeringen zijn er?’. Iedere autobezitter is verplicht een verzekering af te sluiten, maar welke autoverzekering is verplicht? Er zijn immers verschillende soorten autoverzekeringen. Het is heel simpel antwoord te geven op de vraag ‘welke autoverzekering is verplicht?’. Dat is namelijk de WA-verzekering. Met deze verzekering ben je alleen verzekerd tegen schade die jij bij anderen veroorzaakt. Veroorzaak je schade aan jouw eigen auto of wordt je auto gestolen? Dan krijg je geen schadevergoeding. Bedenk dus goed – welke autoverzekering moet ik nemen? Een allriskverzekering dekt alle schade aan je eigen auto én bij anderen. Een WA-plusverzekering dekt schade door diefstal, brand en storm. In deze video leggen we je het verschil kraakhelder uit. 

Welke autoverzekering past bij mij?

Welke autoverzekering kiezen? Dat kun je gemakkelijk online uitzoeken. Bepaal eerst de beste dekking. Een allriskverzekering wordt meestal aangeraden voor auto's jonger dan zes jaar of voor auto's met een hoge dagwaarde. Is jouw auto ouder dan tien jaar of is de auto weinig waard? Dan is het slim een WA-verzekering af te sluiten.

Welke autoverzekering is het beste?

Ga je op zoek naar welke autoverzekering bij jou past, dan kom je waarschijnlijk de autoverzekeringen van Allianz Direct tegen. De verzekeringen van Allianz Direct staan bekend om hun fantastische prijs-kwaliteitverhouding en goede polisvoorwaarden. Uitzoeken welke autoverzekering kiezen is bij Allianz Direct heel gemakkelijk. Je kunt op onze website antwoord krijgen op de vraag welke autoverzekering past bij mij? en deze verzekering vervolgens via onze website afsluiten. Bekijk welke autoverzekering het beste bij je past en geniet altijd van een eigen risico van €0,- en een verzekering die je dagelijks kunt wijzigen en opzeggen.

Stop met vergelijken, begin met besparen

Goedkope autoverzekering nodig? Bereken je premie en vind de autoverzekering die bij jou, je auto én je portemonnee past.

Bekijk onze Autoverzekeringen
Vrouw thuis met krant