Nieuwbouw

April 2023

5 grote woningbouwprojecten in de Randstad

Lekker centraal, maar ook heel erg vol. Dat is de Randstad. Een plek waar heel veel mensen willen wonen, terwijl de woningen niet voor het oprapen liggen.

Er is gelukkig hoop. De huizenprijzen dalen, het woningaanbod groeit én er wordt nog steeds bijgebouwd. Welke nieuwbouw kunnen we in de komende jaren verwachten? Stad, budget, uitzicht, woonwijk en súper high-end: dit is onze selectie van 5 grote projecten. 

1.    In de stad: Wonderwoods Utrecht 

In hartje Utrecht wordt hard gewerkt aan Wonderwoods. Twee woontorens van 90 en 70 meter hoog, met 254 huurwoningen, 146 koopwoningen en verschillende extra’s zoals kantoren, winkels en een sportschool. 

Uniek aan dit project? Naast de centrale locatie, vallen de torens op door een heleboel groen. ‘Leven in de natuur, maar dan in de stad’, lezen we op de website van Wonderwoods. Een park op het dak, grote terrassen vol met bomen en heel veel glas voor voldoende licht en uitzicht.

Een groot deel van de woningen is al verkocht en de prijzen voor een appartement liggen zo tussen de €342.000 en €1.155.000.

De oplevering van Wonderwoods staat gepland in 2024. 

2.    Budget: Stepstone Amsterdam 

Betaalbaar huren op de Zuidas? Straks kan het, in de toren van Stepstone. Dit splinternieuwe project onder leiding van woningcorporatie Lieven De Key is in 2022 gestart en zal maar liefst 2.700 starterswoningen gaan bevatten. Allemaal sociale huurwoningen, waar jongeren tot 28 jaar maximaal 5 jaar mogen verblijven.

Ook dit complex gaat voor groen. Er staat een dakterras op de planning, maar ook een groene binnentuin en een sportveld. Met een gemeenschappelijke huiskamer hoopt het project bewoners samen te brengen voor activiteiten of een gezamenlijke studie- of werksessie. 

Net als Wonderwoods, zal ook Stepstone in 2024 worden opgeleverd. Huurprijzen zijn helaas nog niet bij ons bekend.

3.    Boven het station: KJ Residences in Den Haag

Dé plek voor reizigers! Boven Den Haag Centraal wordt een groot nieuw appartementencomplex gebouwd: KJ Residences. 400 appartementen in 2 torens van 90 meter hoog, met horeca en winkels op de lagere verdiepingen.

Het nieuwe project hoopt een divers publiek aan te trekken, en dit zie je terug in de verschillende soorten appartementen. Hoog in de torens met een mooi uitzicht, in de ‘valley’ met een dakterras en veel groen, of aan de voet van het gebouw voor lekker veel activiteit. Keuze genoeg!    

Bewoners hebben straks de keuze uit koop-, vrije sector huur-, en sociale huurappartementen. Opleverdata en prijzen zijn bij ons nog niet bekend.

4.    Woonwijk: Landgoed In den Houte Noordwijkerhout

Naast appartementencomplexen, komen er ook verschillende nieuwe woonwijken aan. Eén van de grootste nieuwe wijken in de Randstad is Landgoed In den Houte in Noordwijkerhout. Aan de voet van een landhuis, omringd door natuur, en toch heel centraal.

In de nieuwe wijk worden 700 woningen ontwikkeld, in alle soorten en maten. Vrijstaande woningen, herenhuizen, rijwoningen, appartementen, twee-onder-één-kapwoningen, zorgwoningen en kavels voor (collectief) particulier opdrachtgeverschap.

Door de grote variëteit in woningen, verschillen de prijzen ook flink. Een woonhuis met 3 of 4 slaapkamers heb je vanaf €440.000, een vrijstaande woning kost ongeveer een miljoen en voor een luxe appartement betaal je nog iets meer dan dat.

De bouw van een hele wijk duurt natuurlijk even. Een flink aantal woningen is al afgerond, maar er zal in de komende jaren nog veel meer worden bijgebouwd. 

5.    Ultra high-end: Residence van Oranje in Noordwijk

Last but not least, een ultra high-end project aan de kust. In Noordwijk wordt gewerkt aan de Residence van Oranje. 70 appartementen voor de verkoop, die luxe voorzieningen delen met de gasten van het Hotel van Oranje. Hoe zou het zijn om permanent in een 5-sterrenhotel te wonen?

Een koninklijke woning komt uiteraard met een prijskaartje. Een appartement in de Residence van Oranje kost tussen de €1.725.000 en €8.250.000.   

In 2022 is de bouw van dit project tijdelijk stilgelegd, vanwege verhoogde materiaalkosten en tekorten. Kan de bouw binnenkort weer starten, dan lijkt oplevering in 2024 of 2025 op de planning te staan. 

Een nieuwe woning?

Binnen of buiten de Randstad, in een splinternieuw of juist heel oud huis, waarschijnlijk heb je een woonverzekering nodig. Wil jij alles in én om je huis goed verzekeren, ook tijdens een verhuizing? Bekijk dan onze Woonverzekering eens of bereken direct je premie

Was dit artikel nuttig?

Stel op bank op ipad

Maak van je huis een verzekerd thuis

Kies voor een woonverzekering die bij jou past. Zo ben je ervan verzekerd dat jouw huis jouw thuis is, ongeacht de situatie.