Koppel buiten op straat met auto en hond

Thuisblijven is het beste - maar dat hoeft niet vervelend zijn met deze tips!

Top 5 coronaproof activiteiten

Je hebt het ongetwijfeld al honderd keer gehoord en begrepen, maar met de huidige situatie rondom het coronavirus is thuiszitten de beste bijdrage die je kan leveren aan de gezondheid van jezelf en de mensen om je heen. Dat hoeft alleen niet te betekenen dat je Netflix uitspeelt en je jezelf verder alleen maar zit te vervelen. En met de huidige maatregelen* hoeft dit ook niet te betekenen dat je helemaal niet meer de deur uit mag. Om je door deze periode heen te helpen, geven we je een aantal coronabestendige tips om van elke dag toch weer een feestje te maken. Samen krijgen we corona onder controle – en met deze tips hoeft dat niet eens vervelend te zijn.

*Check de actuele maatregelen op Rijksoverheid.nl.

1. Tijd om je kennis bij te spijkeren!

Nu de coronamaatregelen wereldwijd voor langere tijd aanhouden, zijn er veel opties bij gekomen om online meer uit jezelf te halen. Iets nieuws leren is hét medicijn tegen verveling. Heb je altijd al Photoshop willen leren, dat ene boek willen uitlezen, of een cursus schilderen willen volgen? Nu we steeds meer online en vanuit huis doen, zijn er ook meer mogelijkheden bijgekomen om online nieuwe dingen te leren, bijvoorbeeld via onlinecursussen. YouTube staat vol met tips & tricks om dingen te maken en te doen, maar er zijn ook steeds meer professionele onlinecursussen die je kunt volgen.

Extra tip: leg de druk niet te hoog. Nieuwe dingen leren is natuurlijk leuk, maar het blijft een vreemde tijd die de nodige stress met zich mee kan brengen. Vergeet dus niet dat een avondje lekker relaxen ook goed is voor je (mentale) gezondheid!

2. Thuis uit eten

Op het moment van schrijven is de horeca helaas gesloten, maar dit betekent niet dat je niet meer kan genieten van je favoriete gerechten. Inmiddels zijn vele horecagelegenheden slim ingesprongen op de beperkende maatregelen en zijn er tal van mogelijkheden om alleen - of samen - heerlijk te dineren. Je kunt natuurlijk eten bestellen en laten bezorgen of afhalen, maar er is meer mogelijk. Zo kun je online kook workshops volgen, je eigen cocktails maken via een videoverbinding met de bartender, of dineren met je beste vriend(in) door het eten tegelijkertijd te laten bezorgen en via videobellen ‘samen’ te dineren.

Maak er een echt feest van door je maaltijd mooi te serveren, de tafel te dekken en vergeet niet de kaarsjes aan te steken!

3. Dit is hét moment om je passie te volgen

Pak eens een van je passie-projecten op. Je hebt ongetwijfeld meer tijd over nu je niet elke dag uren in de file staat maar lekker vanuit huis werkt of studeert. Maar wat te doen met al deze tijd? Misschien droom je er al langer van om een boek te schrijven, het schilderen weer op te pakken of om wat meer thuis te sporten. Als er een tijd is om dit soort projecten weer eens af te stoffen en op te pakken, dan is het nu! Laat je fantasie te werk gaan en dompel jezelf helemaal onder in jouw passie.

4. Online gezelligheid

Fysiek samenzijn met je vrienden of familie is nu wat lastiger, maar dat betekent niet dat je elkaar niet kunt zien. In dit digitale tijdperk ben je nooit alleen – online zijn de opties eindeloos. Facetime regelmatig met je vrienden en vergeet je opa of oma ook niet! Dit vergt misschien wat uitleg, maar het is zeker de moeite waard. Met de meeste smartphones kun je gemakkelijk videobellen met Facetime of via WhatsApp.

Ben je uitgepraat met je vrienden? Kan gebeuren. Dan kun je natuurlijk online spelletjes spelen met elkaar! Er zijn veel apps waarmee je online met elkaar kan spelen.

5. Wandelen

We mogen gelukkig nog wel de deur uit voor de nodige boodschappen of een frisse neus. Dat is maar goed ook, want buitenlucht is gezond en in deze tijd wil je natuurlijk wel gezond blijven. Ook helpt wandelen bij het onderhouden van je mentale gezondheid. De laatste tip is dan ook om eens goed na te gaan waar in je omgeving je een heerlijke wandeling kan maken. Wees wel verstandig en rijd niet onnodig naar de andere kant van het land, ontdek eens de natuur in je eigen omgeving, of maak een stadswandeling. Je zult je verbazen over de mogelijkheden om te wandelen in je eigen omgeving

Was dit artikel nuttig?

Allianz Direct woonverzekering

Ook een woon­verzekering afsluiten?

Bij ons verzeker je nu ook je inboedel en/of je huis precies zoals jij dat wilt.