Parkeren in Amsterdam

Maart 2023

Gratis of goedkoop parkeren: Amsterdam

Ga je binnenkort een dagje of weekendje weg naar onze mooie hoofdstad? Niks gaat boven de vrijheid van je eigen auto, maar met een parkeertarief van €7,50 per uur in de binnenstad kunnen de kosten van een dagje Amsterdam al snel hoog oplopen. Gelukkig zijn er ook plekken waar je niet de hoofdprijs betaalt voor parkeren, of waar je je auto zelfs gratis kwijt kan.

Gratis parkeren op zondag

Gratis parkeren in Amsterdam bestaat eigenlijk bijna niet. Alleen op zondag zijn er plekken in Amsterdam waar je gratis kan parkeren, vooral in de buitenwijken. In het centrum moet je helaas meestal wel betalen voor een parkeerplek, ook op zondag. Check daarom of je op zondag wel of niet gratis kan parkeren in de buurt van jouw bestemming.

Bijna gratis parkeren bij P+R

Op P+R parkeerplaatsen kan je het goedkoopst parkeren in Amsterdam: bijna gratis zelfs! Amsterdam heeft meerdere P+R locaties en vanaf daar kan je makkelijk naar het centrum reizen met het openbaar vervoer. Kom je in het weekend, of na 10:00 uur op een doordeweekse dag, dan betaal je slechts €1 voor 24 uur. Kom je op een doordeweekse dag voor 10:00 uur, dan betaal je €8 om 10 uur lang te mogen parkeren. De voorwaarde is wel dat je binnen één uur na het parkeren en één uur voor het ophalen van je auto het openbaar vervoer gebruikt hebt.

Let op: bij sommige P+R parkeerplaatsen gelden soms andere regelingen. Bij de RAI worden bijvoorbeeld vaak evenementen georganiseerd, waardoor je op die dagen niet zo goedkoop kan parkeren. Check dus van tevoren altijd even goed de voorwaarden van de P+R locatie waar je heen wil gaan.

Daarnaast heb je ook een aantal P+R locaties van Mobihub waar je heel goedkoop kan parkeren. Op sommige parkeerhubs kan je zelfs gratis parkeren, op voorwaarde dat je ook een huurfiets reserveert. Ideale manier om Amsterdam te verkennen, toch?

Huur een parkeerplek van een particulier of bedrijf

Wil je toch liever in het centrum parkeren, maar niet de hoofdprijs betalen? Dat kan soms als je van tevoren een parkeerplaats reserveert via Mobypark. Via Mobypark kan je namelijk een parkeerplaats huren van een particulier of een bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan parkeerplaatsen van bedrijven die in het weekend leeg staan. Hiermee kan je tot maar liefst 70% besparen! Zo hoef je niet ver buiten het centrum te zoeken voor een parkeerplaats en betaal je ook een stuk minder dan het normale parkeertarief. Ideaal toch?

Volledig digitaal parkeren

Tegenwoordig vind je in Amsterdam steeds meer goedkope Parkbee parkeergarages. Je kunt er vaak alleen mee in- en uitrijden via een app op je smartphone, waarmee je eenvoudig kan zoeken naar een plek. Daar vind je in één oogopslag de real-time beschikbaarheid en kan je gelijk een plekje reserveren. Betalen gaat makkelijk achteraf via een maandelijkse factuur. De prijzen liggen vaak meer dan 50% lager dan als je ergens op straat zou parkeren.

Via Parkmobile kan je ook van tevoren een parkeerplaats reserveren via hun app. Je ziet gelijk de beschikbaarheid en de verschillende prijzen. Plekje gevonden? Selecteer en reserveer de plek van tevoren: scheelt weer een aantal rondjes rijden op zoek naar een plekje!

Goedkoop parkeren dichtbij Amsterdam Centraal

Goedkoop parkeren en binnen een paar minuten in het centrum staan? Dat kan als je je auto parkeert bij Interparking IJDock. Reserveer hier vooraf je parkeerplek en je betaalt slechts €10 voor een hele dag parkeren! Zo ben je altijd verzekerd van een plekje en dat ook nog eens dichtbij het centrum.

Gratis parkeren bij metrostations

Buiten de ring kan je gratis parkeerplaatsen vinden bij tram- en busstations. Zo kom je met het openbaar vervoer ook nog eens makkelijk en snel in het centrum.

  • Neem op de A9 afslag Amstelveen en parkeer je auto gratis bij Bouwerij 7 Parking in Amstelveen. Met metro 51 kom je vervolgens in het centrum.
  • Neem op de A10 de afslag S112 en parkeer je auto gratis bij station Diemen-Zuid. Neem vervolgens metro 53 om in het centrum te komen. 
Vrouw thuis met krant

Stop met vergelijken, begin met besparen

Goedkope autoverzekering nodig? Bereken je premie en vind de autoverzekering die bij jou, je auto én je portemonnee past.

Was dit artikel nuttig?