Halloween verkleed feest

Oktober 2022

Halloween! Tijd voor een spooky feestje

De winter staat voor de deur, en daarmee ook de griezeligste dag van het jaar: Halloween! Dit is uiteraard reden voor een magisch feestje. Een feestje is alleen ook een van de situaties waarin per ongeluk gemaakte schade aan je inboedel vaak voorkomt. Daarom helpen wij je graag met 5 tips om jouw huis partyproof te maken voor Halloween. Zo zorg je ervoor dat jouw Halloweenfeestje niet griezelig afloopt.

1. De drie ingrediënten voor een geslaagd feest

Uiteraard zijn je vrienden en familie het belangrijkste element van jouw feest. Maar daarnaast zijn er drie simpele ingrediënten die van elk feestje een fijn samenzijn maken: hapjes, drankjes en muziek. Omdat je waarschijnlijk niet elke dag een feest organiseert, is het slim om op tijd te beginnen met de voorbereiding. Sla de themahapjes en drankjes ten minste een dag van tevoren in en vergeet ook niet om je huis te versieren met spinnenwebben, skeletten en pompoenen.

Om de juiste toon te zetten is muziek de sleutel tot succes. Maak daarom zelf een huiveringwekkende afspeellijst van je favoriete nummers, bijvoorbeeld via Spotify. Een hit als ‘Thriller’ zal aanstekelijk genoeg zijn om de doden op te wekken. Twijfel je over de muziek? Maak dan een afspeellijst aan waar iedereen zelf enge muziek aan kan toevoegen. Dan weet je zeker dat de muziek bij iedereen in de smaak valt!

2. De ultieme horrorsfeer

Met pompoenen, lampjes en huiveringwekkende Halloween feestdecoratie maak je een echt spookhuis! Zoek naar spinnen, vleermuizen, monsters en heksen om helemaal in de Halloween sfeer te komen. Tip: winkel bij je plaatselijke kringloop om geld te besparen. Hier zijn veel antieke items te vinden zoals karakteristieke spiegels en poppen die zullen bijdragen aan de onheilspellende sfeer.

Het is een slim idee om te beginnen met de voordeur: een griezelige entree zet gelijk de toon voor het feestje. Zoek ook eens naar items met een bewegingssensor, zoals een skelet. Zo kun je je gasten direct bij binnenkomst laten schrikken. Een mistmachine is tot slot ook een toffe touch voor een eng Halloweenfeestje.

Het geweldige aan Halloween is natuurlijk dat het je de mogelijkheid geeft om (letterlijk) alles uit de kast te trekken. Ga je verkleed als Dracula, mummy of toch Frankenstein? Neem de tijd om en laat het niet helemaal tot het laatste moment aankomen. Op jouw feestje heb je het recht om er tot in de puntjes spooky uit te zien.

3. Ruim op voordat je feest begint en zodra je feest voorbij is

Of je je feestje nu binnen of buiten viert, het is wel zo leuk om jouw huis huiverig te maken voor je gasten. Ook is het prettig voor je gasten dat er niet overal spullen rondslingeren, zodat iedereen makkelijk kan rondlopen en er genoeg plek is om te zitten. Daarom is het altijd handig om een dag voor je feest het huis eens goed op te ruimen. Schuif je bank aan de kant en maak ruimte op je kapstok. Wanneer je feest voorbij is, is het slim om de dag daarna, al dan niet met een kater, gelijk op te ruimen. Zo voorkom je dat je weken later nog vleermuizen of spinnenwebben tegenkomt.

4. Voorkom angstwekkende ongelukjes: berg waardevolle spullen op

Een feestje in huis is natuurlijk gezellig, maar het zou zonde zijn als er in alle drukte per ongeluk iets wordt beschadigd. De nieuwe vaas, de fotoboeken of je nieuwe bank: het is zonde als hier wat mee gebeurt terwijl je het net zo gezellig hebt. Daarom is het ons advies om dit soort (emotioneel) waardevolle spullen van tevoren goed op te bergen. Zo voorkom je dat gasten eraan zitten of erger: per ongeluk schade maken aan jouw waardevolle spullen. Niemand zal het expres doen, maar het blijft een stuk gezelliger als het niet kan gebeuren.

5. Geniet er zelf ook een beetje van!

Onze laatste tip, is misschien wel de belangrijkste. Geniet ervan! Als host van je feest is het soms moeilijk om zelf ook een beetje te genieten. Heeft iedereen wel een drankje? Vallen de hapjes in de smaak? Is de muziek goed? Is het een beetje gezellig? We snappen dat je hier continue mee bezig bent tijdens jouw feest, maar het is belangrijk dat je zelf ook geniet. Pak een drankje, proost met je vrienden en familie en vergeet alle zorgen even. Met bovenstaande tips moet dat zeker lukken!

Verzekeringen: inboedelverzekering en aansprakelijkheid

Wil je écht zorgeloos genieten van je feestje? Zorg er dan voor dat je een Inboedelverzekering en Aansprakelijkheidsverzekering hebt. Met een Allrisk Inboedelverzekering van Allianz Direct ben je al goed verzekerd voor ongelukjes die je zelf veroorzaakt. Ga je zelf naar een ander feestje of veroorzaakt een vriend(in) schade bij jou? Check goed of jullie een goede Aansprakelijkheidsverzekering hebben om de gemaakte schade vergoed te krijgen. Voorkomen is beter dan genezen, maar een ongeluk zit – ook tijdens je Halloweenfeest – in een klein hoekje. Met een goede verzekering hoef jij je hier geen zorgen over te maken.

Man playing guitar

Ook beschermen wat je lief is?

Met onze woonverzekeringen kies je een verzekering die bij jou en je dierbare bezit past.