Voorbijgangers op festival bij zonsondergang

18 juli 2023

Een reisverzekering voor festivals en evenementen: hoe werkt dat?

Het seizoen van festivals en meerdaagse evenementen is weer in volle gang. Muziek, kunst of sport: wat jouw interesse ook is, je kunt in Nederland én in het buitenland je hart ophalen.

Maar hoe zit het eigenlijk met je Reisverzekering? Een traditionele reis is een festival misschien niet, maar er kan toch aardig wat misgaan. Welke Reisverzekering heb je nodig voor een Nederlands of buitenlands evenement? Lees snel verder voor een uitgebreid antwoord op deze vragen.

Waarom een Reisverzekering voor een festival of evenement?

Je denkt er misschien niet direct aan, maar ook een meerdaags evenement is een reis. Zelfs wanneer je Nederland niet verlaat. En bij een reis horen risico’s én een goede Reisverzekering. De volgende situaties komen helaas regelmatig voor, en zijn een stuk minder erg wanneer je een goede verzekering hebt:

Bagage kwijt of gestolen

“Zakkenrollers slaan steeds vaker toe op grote evenementen”, lazen we in een artikel van NOS. Portemonnees, telefoons of spullen uit een tent: of je nu in Nederland of in het buitenland bent, je bagage kan altijd kwijtraken of gestolen worden.

Wist je dat er internationale bendes bestaan die Europese festivals en andere grote evenementen afgaan om waardevolle spullen te stelen? Meer dan genoeg reden om een Reisverzekering af te sluiten, zodat je je geliefde spullen zo snel mogelijk kunt vervangen.

Evenement geannuleerd

Je hoort het helaas regelmatig: een festival of evenement kan niet doorgaan. Er wordt noodweer verwacht, een vergunning wordt ingetrokken of een organisatorische fout gooit roet in het eten.

Daar sta je dan met je geplande reis. Wat nu? Gelukkig krijg je de kosten van je ticket meestal gewoon terug, maar je reiskosten en eventuele accommodatie ben je kwijt. Is er echter sprake van noodweer of een natuurramp? Dan kun je met een Annuleringsverzekering of Reis-en Annuleringsverzekering de kosten van je reis en accommodatie meestal toch terugkrijgen.

Een ongeluk

Net als tijdens iedere vakantie zit een ongeluk ook op een festival of evenement in een klein hoekje. Gevallen en je arm gebroken? In het buitenland kan dit extra ingewikkeld zijn, want sommige zorgverzekeringen vergoeden de buitenlandse kosten niet volledig.

Heb je een Comfort of Premium Reisverzekering afgesloten, dan ben je ook verzekerd voor Medische Kosten. Met deze dekking word je behandeling in het buitenland toch betaald. In Nederland vergoedt je zorgverzekering de kosten meestal wel, maar nemen wij het standaard eigen risico voor onze rekening.

Medisch advies

Gelukkig lijken we het ergste achter ons te hebben, maar het kan nog steeds gebeuren. Je hebt corona en een arts adviseert om je reis te annuleren. Heb je een (Reis- en) Annuleringsverzekering? Dan vergoeden wij de annuleringskosten. Dit geldt overigens niet alleen voor corona, maar ook voor andere ernstige ziektes of aandoeningen waardoor je reis niet meer door kan gaan.

Wil je weten hoe je de Annuleringsverzekering nog meer kunt gebruiken? Lees dan verder in onze blog over de Annuleringsverzekering.

Goed verzekerd naar een festival of evenement

Lowlands, Pinkpop of toch de Zwarte Cross? Een interessant meerdaags congres of misschien een weekendje weg voor een huwelijk van vrienden? Met onze Reisverzekering voorkom je vervelende financiële verrassingen. Niet alleen in het buitenland, maar ook in Nederland.

Lees verder voor meer over onze Reisverzekeringen of bereken direct je premie.

Familie loopt buiten met kind

Reisverzekering nodig?

Met de Reisverzekering van Allianz Direct profiteer je van SOS hulpverlening, vergoeding voor verloren en vertraagde bagage. Kies uit Basic, Comfort of Premium en ontdek de wereld op jouw manier!

Was dit artikel nuttig?