Gebroken glas deur scheur

December 2021

Schade bij anderen of jezelf: wat nu?

Waar mensen zijn, gebeuren ongelukken. Zoals we allemaal weten zit een ongeluk in een klein hoekje. Natuurlijk doen we ons best om geen ongelukken te veroorzaken, maar als zo’n vervelende situatie toch voorkomt wil je liever niet nadenken over het betalen van de schades en andere financiële aspecten. Zorg daarom bij schade goed voor jezelf en de betrokkenen, dan regelen wij de rest. 

Schade bij anderen

Je doet het niet expres, maar het kan weleens gebeuren dat je schade bij anderen veroorzaakt. Nu kun je denken aan het omstoten van de dure vaas bij de schoonouders, of het morsen van wijn op je vriendin haar nieuwe designer bank. Als zo’n ongelukje zich voordoet is het erg handig om een aansprakelijkheidsverzekering te hebben. Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die je beschermt in geval van schade die je per ongeluk bij een ander veroorzaakt. Onder de aansprakelijkheidsverzekering van Allianz Direct valt je hele gezin, inclusief kinderen én huisdieren.

Letselschade

Het kan ook zo zijn dat jij, je kind of je huisdier per ongeluk een hele grote schade aanricht bij een ander. Je hond steekt bijvoorbeeld onverwachts de weg over, wat een auto-ongeluk veroorzaakt waarbij de bestuurder gewond raakt. Voor de kostenvergoeding van het slachtoffer kan er beslag worden gelegd op je salaris en bezittingen, ook in de toekomst. Hoe hoger het vermogen, hoe meer je erop wordt aangesproken. Met de aansprakelijkheidsverzekering van Allianz Direct ben je ook hiervoor verzekerd tot maximaal €2,5 miljoen. Dat is wel zo fijn!

Schade bij jezelf

De rollen kunnen ook omgedraaid zijn! Stel je voor dat iemand anders schade veroorzaakt bij jou. In dit geval is het belangrijk om rustig te blijven en na te gaan of de andere persoon ook een aansprakelijkheidsverzekering heeft. Als de persoon wel een aansprakelijkheidsverzekering heeft, wordt het via de verzekering geregeld en krijg jij de waarde van het kapotte product terug. Heeft de persoon die schade veroorzaakt geen aansprakelijkheidsverzekering, dan is er de mogelijkheid om het onderling, zonder een derde partij te regelen. Door het sturen van een digitaal betaalverzoek bijvoorbeeld. Ten slotte kan het ook voorkomen dat jijzelf of iemand uit je eigen gezin iets kapot maakt in je huis. We hebben allemaal onze onhandige momenten. Bij Allianz Direct valt schade aan je eigen producten onder de inboedelverzekering met All Risk-dekking.

De kans dat zulke ongelukken gebeuren blijven klein. Maar in het geval dat het toch gebeurd, wil je je graag zo min mogelijk zorgen maken en nadenken over de cijfers. Het bedrag dat je maandelijks betaald voor een aansprakelijkheids- en inboedelverzekering is bij elkaar een paar tientjes. De maandelijkse kosten zijn erg laag, maar het bedrag dat vergoed wordt is waarschijnlijk een bedrag dat je zelf niet even ophoest. Zo zie je maar weer, een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, maar zeker wel handig!

Man thuis op laptop werken

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Het zal je maar gebeuren: het stormt en je dakpannen beschadigen het huis van je buren. Met onze Aansprakelijkheidsverzekering nemen wij je zorgen weg en ben je goed verzekerd: even goede vrienden.