Vlucht gemist

5 april 2024

Vlucht gemist? Dit kun je doen!

Het is misschien wel je grootste nachtmerrie als je op reis gaat: je vlucht missen. Dit zorgt niet alleen voor extra kosten, maar ook voor een hele reeks andere ongemakken. Er zijn verschillende redenen waardoor je jouw vlucht kunt missen. De trein had vertraging, de reisorganisatie heeft een fout tijdstip doorgegeven, je was te ziek om te reizen of je vorige vlucht had vertraging. Verschillende oorzaken vragen om een andere aanpak. In deze blog lees je hier meer over. 

Vlucht gemist door eigen schuld? 

Verslapen, paspoort kwijt, trein gemist, file, de brug stond open: er zijn heel wat redenen verzinnen die ervoor kunnen zorgen dat jij je vlucht mist. Als je je vlucht mist door je eigen fout, valt er helaas niets meer aan te doen. Bij een zogenaamde no-show, waarbij een passagier niet op tijd bij de gate is, wordt de vlucht geannuleerd. De enige manier om dan toch op je vakantiebestemming te komen, is door een nieuw ticket te kopen dat je zelf betaalt. Is er geen plaats op een latere vlucht door diezelfde dag? Dan komen ook de eventuele hotel- en restaurantkosten voor jouw rekening. Zorg er daarom voor dat je op tijd vertrekt! 

Vertraging vorige vlucht 

Het kan ook gebeuren dat je je vlucht mist omdat je vorige vlucht vertraging had. In dat geval is de luchtvaartmaatschappij aansprakelijk, tenzij er sprake is van ‘uitzonderlijke omstandigheden’ zoals extreem slecht weer. Voor vluchten binnen de Europese Unie (EU) bestaat ‘De Verordening voor de Rechten van Luchtvaartpassagiers’. Hierin staat dat je gecompenseerd moet worden als je je vlucht mist doordat een eerdere vlucht vertraging had. Luchtvaartmaatschappijen bieden dit echter niet altijd actief aan. Het is dus aan jezelf om hier werk van te maken. 

Verkeerde informatie van het reisbureau 

Heb je een vakantie geboekt via een reisbureau en heeft die verkeerde informatie verstrekt waardoor je je vlucht mist? In dat geval is het reisbureau aansprakelijk. Breng de organisatie direct op de hoogte en bespreek hoe je dit kunt oplossen. Wist je dat bij een no-show niet alleen de heenvlucht geannuleerd wordt, maar ook de terugvlucht. Bij een reisorganisatie kan het nog erger: zij annuleren vaak meteen de hele reis, dus ook het verblijf. Neem na het missen van je vlucht dus direct contact op met het reisbureau en probeer een regeling te treffen. 

Vlucht gemist door ziekte? 

Mis je de vlucht omdat jij of je reisgenoot ziek wordt of door een ongeval? In zo’n geval is het ‘t beste contact op te nemen met je reisverzekeraar. Als je een annuleringsverzekering hebt afgesloten, dan zal die in veel gevallen je reis vergoeden. Dit geldt ook wanneer een familielid of een goede vriend of vriendin die niet met jou samen reist ziek wordt.

Ga verzekerd op reis!

Ga je op reis en wil je goed verzekerd zijn? Allianz Direct heeft voor iedereen een Reisverzekering op maat. Zo kun je kiezen tussen een doorlopende of kortlopende reisverzekering. 

Met de reisverzekering ben je verzekerd voor noodhulpverlening, medisch kosten op reis, verlies van bagage en nog veel meer! Wil je verzekerd zijn voor onvoorziene omstandigheden, waardoor je reis niet doorgaat? Breid dan de dekking uit met een annuleringsverzekering.

Vrouw aan het lezen bij het raam

Annuleringsverzekering nodig?

De aanvullende Annuleringsverzekering van Allianz Direct dekt kosten wanneer je je reis onverhoopt moet annuleren, onderbreken of uitstellen. Kies voor deze aanvulling op je Reisverzekering en ga goed verzekerd op reis!

Was dit artikel nuttig?