Elektrische laadpaal

Augustus 2023

Oververzekerd: wanneer ben je dat?

‘Te veel is beter dan te weinig’... Of niet? Nederland kent veel verzekeringen en het liefst willen wij ons voor alles verzekeren. De gemiddelde Nederlander geeft daarom rond de 4,2 procent van zijn inkomen uit aan auto-, woon-, zorg-, reis en overlijdensverzekeringen. Verzekeren is natuurlijk belangrijk, want, zo voorkom je financiële verrassingen. Maar let je er ook op dat je niet oververzekerd bent? In deze blog delen we graag wat tips om je hierbij te helpen.

Is jouw woning oververzekerd?

Voor het afsluiten van je verzekering is het belangrijk om goed te bedenken wat de mogelijke kosten zijn wanneer je schade oploopt.  Denk maar eens aan je Inboedelverzekering. Bij het afsluiten van de inboedelverzekering, verzeker je jouw spullen bijvoorbeeld voor een bedrag van €75.000, terwijl de totale waarde van jouw inboedel misschien maar €40.000 is. Wanneer je schade oploopt, wordt de waarde van jouw inboedel uitgekeerd, dus maximaal €40.000. Je betaalt in dit geval premie voor een te hoog verzekerd bedrag. Dat is natuurlijk zonde. Check daarom altijd of het verzekerde bedrag past bij een grove inschatting van de waarde van jouw spullen.

Is jouw auto overzekerd?

Ook bij een autoverzekering kun je een te hoge dekking hebben. Misschien rijd je een oudere auto, maar ben je nog All Risk verzekerd. Stel je auto wordt gestolen, dan keren verzekeraars voor je auto alleen de dagwaarde uit. Dit kan bij een oude auto met een te hoge dekking een bedrag zijn van vier maandpremies.  

Kijk daarom altijd goed of de gekozen dekking bij jouw situatie past. Wij helpen je hier graag mee. Zo zie je bij het afsluiten van de autoverzekering op onze website de meest gekozen dekking die bij de leeftijd van de auto past. Uiteraard sta je erin vrij om toch voor een hogere dekking te kiezen. Twijfel je? Neem dan even contact met ons op, dan helpen we je graag verder.

Dubbele verzekering: dit kun je checken

We hebben het soms niet eens door dat we een dubbele verzekering hebben. Maar dit is natuurlijk niet goed voor onze portemonnee! Neem daarom de tijd om je verzekeringen goed met elkaar te vergelijken.  Ga je bijvoorbeeld bij jouw partner inwonen? Zeg dan wel je oude woonverzekering op en neem contact met ons op om de verzekerde personen op de polis van jouw partner aan te passen.  

Wist je dat het bij de normale rechtsbijstandverzekering net ietsjes anders zit? Je bent dan meestal niet verzekerd voor juridisch hulp in het verkeer. Hiervoor heb je de module verkeer nodig. De rechtsbijstandverzekering kun je dus gerust toevoegen bij jouw autoverzekering. 

Uitwonende kinderen en je verzekering 

Wanneer je nog bij je ouders woont denk je meestal niet aan verzekeringen. In de meeste gevallen hoef je je bijvoorbeeld nog geen zorgen te maken over de woonverzekering omdat je nog inwonend bent. Maar wat gebeurt er wanneer je niet meer bij je ouders woont?

Vaak vergeet je als ouder de verzekering aan te passen, waardoor de premie niet meer klopt. Je kind kan geen hoofdbestuurder of meeverzekerde zijn op jouw polis, omdat deze niet meer inwonend is. Laat dit daarom aanpassen. Dit kan ervoor zorgen dat jouw premie verlaagd!  

Ben je een fulltime uitwonend student en woon je niet samen? Dan val je bij ons onder de Aansprakelijkheidsverzekering van jouw ouders. Deze verzekering hoef je dus niet extra af te sluiten.  

Verzekerd tegen onderverzekering bij Allianz Direct

Heb je een inboedel- of opstalverzekering bij Allianz Direct? Dan hoef je je geen zorgen te maken over oververzekering. Wij verzekeren niet voor een vaste waarde. Je kunt bij ons dus nooit onderverzekerd zijn. Je betaalt dus nooit te veel en hoeft ook niet bang te zijn voor onderverzekering!  

Koppel in de auto lachend

Waar wacht je nog op?

Bereken je premie in 20 seconden, sluit je autoverzekering af en stap vandaag nog in je auto.

Was dit artikel nuttig?