Elektrische laadpaal

Maart 2023

Wanneer zijn mijn huisdieren gedekt?

Goed zorgen voor je huisdieren, dat wil toch ieder baasje? Toch denken niet alle dierenliefhebbers aan de (financiële) risico’s die een huisdier met zich mee kan brengen. Helaas biedt Allianz Direct geen verzekering aan voor de zorgkosten van je huisdier, maar het is wel fijn om te weten wanneer je wél bij ons terecht kan. Zo is bepaalde schade veroorzaakt door je huisdier gedekt met onze Aansprakelijkheidsverzekering. Wat daarnaast ook niet iedereen weet is dat (de waarde van) huisdieren in bepaalde situaties ook gedekt zijn met je inboedelverzekering. Je wilt er misschien liever niet aan denken, maar deze info kan je in de toekomst wellicht helpen om de pijn wat te verzachten.

Wat als mijn huisdier schade veroorzaakt?

Sommige honden springen vol enthousiasme op en neer wanneer de deurbel weer eens gaat. Gebeurt dit ook wanneer je bij iemand op bezoek bent? En heeft jouw trouwe viervoeter daarbij per ongeluk schade gemaakt aan de spullen van een ander? Dan kun je deze schade bij ons melden wanneer je een Aansprakelijkheidsverzekering hebt.

Wat gebeurt er bij een ongeluk in of aan mijn woning?

De Inboedelverzekering is bedoeld als bescherming voor alle spullen die je kunt meenemen bij een verhuizing. De ‘verplaatsbare’ spullen dus. Wat veel mensen niet weten is dat bepaalde huisdieren ook onder je inboedelverzekering vallen. Doemscenario’s zijn nooit leuk om over na te denken en de waarde van je geliefde beestjes is natuurlijk nooit in geld uit te drukken; toch zijn kleine huisdieren gedekt (zoals honden, katten en konijnen) tot een bedrag van maximaal €2.000 bij verzekerde gebeurtenissen.

Hieronder enkele voorbeelden van verzekerde gebeurtennissen en wanneer je gebruikt kunt maken van je inboedelverzekering:

  • Brand, blus- en rookschade
  • Inbraak, diefstal en vandalisme
  • Regen, hagel, sneeuw en storm
  • Omvallende bomen en hijskranen
  • Waterschade, bijvoorbeeld door leidingbreuk

Hoe kan ik mijn huisdieren nog meer verzekeren?

Nu zul je misschien denken ‘maar wat als mijn huisdier ziek wordt’? Helaas bieden we bij Allianz Direct (nog) geen huisdierenverzekering aan, waarmee je eventueel dekking hebt voor de medische kosten van je huisdier. Met een huisdierenverzekering kunnen baasjes van huisdieren onverwachte medische kosten dekken die kunnen ontstaan bij de behandeling van hun huisdier. Net als bij een reguliere verzekering betaal je een periodieke premie in ruil voor dekking van bepaalde medische kosten die voortkomen uit onvoorziene gebeurtenissen zoals ziekte, ongevallen of letsel.

Bij het uitzoeken van een huisdierenverzekering is het verstandig om te letten op de volgende dingen:

  • Dekking: Controleer welke behandelingen en aandoeningen wel of niet gedekt worden.
  • Premie: Vergelijk de premies van verschillende verzekeraars.
  • Eigen risico: Bepaal wat het eigen risico is en of het past bij je budget en zorgbehoeften. Een hoger eigen risico kan leiden tot lagere premies, maar kan betekenen dat je meer uit eigen zak moet betalen als je huisdier medische zorg nodig heeft.
  • Beperkingen: Controleer of er beperkingen zijn op de dekking, zoals beperkingen op de leeftijd van je huisdier, het ras of bepaalde aandoeningen.
  • Maximaal uitkeringsbedrag: Bekijk het maximale bedrag dat een verzekeraar uitkeert en of het voldoende is om eventuele onverwachte medische kosten te dekken.
Couple playing guitar

Jouw inboedel is veilig bij ons

Bij Allianz Direct verzeker je de spullen in je huis voor vrijwel alle schade, standaard met €0 eigen risico.

Was dit artikel nuttig?