Vader en dochter tekenen

De gekozen betaaldag voor je verzekering vervalt

Voorheen kon je een betaaldag kiezen voor de betaling van je premie. Bij Allianz Direct is de dag dat je verzekering ingaat, ook de dag dat je betaalt.

De gekozen betaaldag voor je verzekering vervalt en je betaalt straks vooruit

Bij Allsecur en de directe verzekering van Allianz kon je een betaaldag kiezen voor de betaling van je premie. Je kon hiermee je betaling uitstellen naar bijvoorbeeld het einde van de maand. Bij Allianz Direct kan dat niet meer en betaal je vooruit. Je betaalt dus op de eerste dag van je nieuwe verzekeringstermijn.

Het kan gebeuren dat je snel achter elkaar betaalt. Dit is maar 1 keer

Verleng je je verzekering bij Allianz Direct? Dat kan het gebeuren dat de eerste betaling van je Allianz Direct-verzekering, snel volgt op je uitgestelde betaaldag van je laatste premie. Je betaalt dan dus eenmalig twee keer snel achter elkaar: je uitgestelde betaling en je eerste Allianz Direct-betaling.

Gekozen betaaldag Allsecur
Voorbeeld wijziging betaaldag

Voorbeeld: je betaalt op de 15e en weer op de 3e. Dit is maar 1 keer

Stel, je hebt op 3 maart 2016 een verzekering bij Allsecur afgesloten. En hebt toen je betaaldag vooruitgeschoven naar elke 15e van de maand in verband met je loon. Je verzekering verlengt op 3 maart 2021 naar Allianz Direct. Je nieuwe betaaldag wordt dan ook steeds de 3e van de maand.

Dus op 15 februari 2021 schrijven we de uitgestelde betaling af voor je Allsecur-verzekering. En op 3 maart 2020 schrijven we de eerste maand af voor je Allianz Direct-verzekering. Op 3 april betaal je vooruit voor de maand april, op 3 mei betaal je vooruit voor de maand mei, enz.

Na de verlenging betaal je gewoon weer 1x per maand of jaar

Bij de verlenging naar Allianz Direct kan het dus gebeuren dat er twee incasso’s snel achter elkaar komen. Dit is maar voor één keer. Daarna betaal je gewoon weer 1x per gekozen termijn (maand/jaar).

Was dit artikel nuttig?

Een mooi compliment

  • star 0
  • star 1
  • star 2
  • star 3

Onze klanten beoordelen ons met 4 sterren op Independer (24.881 reviews).

83 %