Reisverzekering negatief reisadvies

Bij Allianz Direct:

Bij een reisverzekering en een negatief reisadvies geeft Allianz Direct dekking aan medische kosten bij corona in code oranje-landen. Informeer naar de opties.

Vrouw fietst buiten

Reisverzekering en een negatief reisadvies

Wie op zoek is naar een reisverzekering om een land met negatief reisadvies te bezoeken, kan nu ook terecht bij Allianz Direct. Ondanks dat veel (Europese) landen ondertussen door de overheid als geel worden aangemerkt, kun je tijdens je vakantie nog altijd te maken met risico's en beperkingen. Allianz Direct begrijpt dat je als reiziger toch zo min mogelijk kans wilt lopen op kosten tijdens de vakantie en heeft daarom twee belangrijke dekkingen aan de reisverzekeringen toegevoegd.

Medische kosten bij je reisverzekering en een negatief reisadvies

Maak je een mooie reis, maar raak je gedurende je verblijf besmet met het coronavirus? Onder de aanvullende dekking Medische Kosten vallen nu ook de zorgkosten voor een coronabesmetting. Dit geldt ook voor een reisverzekering in een land met negatief reisadvies. De oorzaak voor de oranje kleurcode van het land moet dan overigens wel betrekking hebben op de coronasituatie. Deze extra kostendekking geldt voor de hele wereld. De dekking geldt niet voor een streek met kleurcode rood.

Quarantainekosten bij je reisverzekering en een negatief reisadvies

De landen binnen de Europese Unie hebben de kleurcodes geel en groen. Het kan gebeuren dat de overheid van een bepaald land je verplicht om in quarantaine te gaan als er een risico is op een coronabesmetting. In dat geval moet je langer in je hotel of appartement verblijven en moet je je terugreis verplaatsen. Dat leidt tot onkosten die normaal gesproken niet worden gedekt door je reisverzekering. Toch heeft Allianz Direct besloten deze kosten wel te vergoeden. Deze dekking geldt echter alleen voor landen waarbij de kleurcode op het moment van vertrek geel of groen is. Het geldt niet voor cruises die zich in deze regio bevinden. Ook geldt het niet voor een reisverzekering en een negatief reisadvies met een oranje of rode kleurcode.

Reisverzekering en het negatief reisadvies bij vertrek

Bij het vaststellen van het reisadvies kijkt Allianz Direct altijd naar het tijdstip van vertrek. Als gedurende de vakantie de kleurcode wijzigt, heeft dit geen gevolgen voor de dekking van je verzekering. Dat geldt echter alleen voor een negatief reisadvies op basis van COVID-19. Als het gaat om een aanpassing van de kleurcode van oranje naar rood word je verzocht om maatregelen te nemen het land met een rode kleurcode te verlaten.

Meer informatie over een reisverzekering en negatief reisadvies

Landen met een negatief reisadvies waar code oranje of rood bij wordt vermeld, zijn niet veilig. Als je toch besluit naar deze landen te reizen, wordt wel de reguliere reisschade vergoed, zoals bagage die verloren is geraakt, maar geen schade ontstaan door de onveilige situatie in de regio. Neem voor meer informatie contact op met de klantenservice of lees onze voorwaarden.

Was dit artikel nuttig?

Familie met vader en kinderen eten buiten samen

Reisverzekering Premium

Echt zorgeloos op reis? Dan ga je voor de Premium reisverzekering. Zo geniet je van de beste voorwaarden tegen een scherpe premie, inclusief annuleringsverzekering. Waar wacht je nog op?