Reisverzekering negatief reisadvies

Hoe zit het met je reisverzekering bij een negatief reisadvies? Je leest het hier!

Vrouw fietst buiten

Reisverzekering en een negatief reisadvies

Je vraagt het je misschien af; hoe zit het met mijn reisverzekering bij een negatief reisadvies? Een logische vraag, want in principe geldt bij een negatief reisadvies dat je wordt aangeraden om niet naar dat betreffende land te gaan. Ben je dan toch verzekerd als je naar een land reist met bijvoorbeeld code oranje of rood? Dit hangt af van een aantal factoren. Zo kijkt Allianz Direct altijd naar het tijdstip van vertrek en het reisadvies dat toen gold. Ook kan het zijn dat bepaalde schade die ongerelateerd is aan de onveilige situatie nog wel gedekt is, terwijl schade veroorzaakt door de situatie waardoor het reisadvies negatief is, niet gedekt is.

Reisverzekering en het negatief reisadvies bij vertrek

Bij het vaststellen van het reisadvies kijkt Allianz Direct altijd naar het tijdstip van vertrek. Als gedurende de vakantie de kleurcode wijzigt, heeft dit geen gevolgen voor de dekking van je verzekering. Dat geldt echter alleen voor een negatief reisadvies op basis van COVID-19. Als het gaat om een aanpassing van de kleurcode van oranje naar rood word je verzocht om maatregelen te nemen het land met een rode kleurcode te verlaten.

Is er voor jouw vertrek sprake van een wijziging in het reisadvies? Check dan wat je kunt doen. Van groen naar geel is nog geen reden voor extra maatregelen, maar als je bewust op reis gaat naar een land met een rood of negatief reisadvies, heeft dat invloed op je dekking. 

Meer informatie over een reisverzekering en negatief reisadvies

Landen met een negatief reisadvies waar code oranje of rood bij wordt vermeld, zijn niet veilig. Als je toch besluit naar deze landen te reizen, wordt wel de reguliere reisschade vergoed, zoals bagage die verloren is geraakt, maar geen schade ontstaan door de onveilige situatie in de regio. Neem voor meer informatie contact op met de klantenservice of lees onze voorwaarden.

Was dit artikel nuttig?

Allianz Reis- en Annuleringsverzekering

Reis- en Annuleringsverzekering

Echt zorgeloos op reis én boeken? Dan ga je voor de Reis- en Annuleringsverzekering. Hiermee geniet je van de beste voorwaarden tegen een scherpe premie, inclusief annuleringsverzekering. Waar wacht je nog op?