Reisverzekering code oranje

  • Scherpe premie, uitgebreide dekking

  • Kortlopende of Doorlopende verzekering

  • 24/7 SOS hulpverlening

  • Bagage meeverzekerd

  • Inclusief corona dekking

Goed verzekerd op reis, ook met het coronavirus? Allianz Direct verzorgt een goede dekking bij je reisverzekering, code oranje meegerekend. Bekijk nu je premie.

Man kijkt uit raam auto

Reisverzekering bij code oranje

Je hebt een mooie reis geboekt, maar plots is het reisadvies gewijzigd naar code oranje. Of je bent al een het genieten van je reis en je komt er achter dat het reisadvies naar code oranje is gezet. Dan vraag je je natuurlijk af; wat betekent code oranje voor mij en hoe zit dat met mijn reisverzekering bij code oranje?

Wat betekent code oranje reisadvies?

Het reisadvies wordt continue in de gaten gehouden door de Rijksoverheid en is te bekijken via www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies. De codes van groen naar geel, oranje en uiteindelijk rood. Voor code oranje betekent dit dat het advies luidt om echt alleen noodzakelijke reizen te maken. Er is dan sprake van ernstige veiligheidsrisico's in dat betreffende land. 

Code oranje en de dekking van je reisverzekering: hoe zit dat?

De dekking van je reisverzekering hangt samen met het reisadvies, maar er zijn meer factoren die hier een rol in spelen. Zo is het belangrijk wanneer het reisadvies is gewijzigd naar code oranje. Als het reisadvies voor jouw vertrek naar code oranje is aangepast, is er vaak een beperkte dekking. Zo is schade als verloren bagage of andere schade ongerelateerd aan de veiligheidsrisico's nog wel gedekt, maar ben je bij schade door de veiligheidsrisico's niet gedekt. 

Wijzigt het reisadvies van groen of geel naar code oranje terwijl je al op reis bent? Dan ben je meestal volledig verzekerd zoals je afgesloten reisverzekering is bepaald. Wel kan het zijn, zeker bij code rood, dat van je verwacht wordt dat je maatregelen neemt om het land zo snel mogelijk te verlaten. Het doel is dan om zo snel mogelijk naar een bestemming te reizen met een andere kleurcode. 

Medische kosten bij reisverzekering code oranje meeverzekerd

Verblijf je in het buitenland en raak je onderweg besmet met corona? Mocht je in het ziekenhuis terechtkomen, dan zijn zorgen rond medische kosten het laatste waar je mee bezig wilt zijn. Bij Allianz Direct zijn de medische kosten bij een reisverzekering in een code oranje-land dan ook meeverzekerd. Hierbij geldt wel dat je de module Medische Kosten moet hebben ingeschakeld. De dekking voor medische kosten geldt in regio’s waar het reisadvies oranje is in verband met het risico op coronabesmetting. Reis je naar een gebied met kleurcode rood, dan geldt de dekking voor medische kosten niet.

Reisverzekering code oranje

We raden altijd aan om je reis van tevoren goed voor te bereiden en het reisadvies regelmatig te controleren. Ben je bij Allianz Direct verzekerd en hebt je twijfels over de dekking van je reisverzekering bij bepaalde reisadviezen? Neem contact met ons op, dan helpen we je graag verder. 

Was dit artikel nuttig?

Familie met vader en kinderen eten buiten samen

Reisverzekering Premium

Echt zorgeloos op reis? Dan ga je voor de Premium reisverzekering. Zo geniet je van de beste voorwaarden tegen een scherpe premie, inclusief annuleringsverzekering. Waar wacht je nog op?