Man kijkt uit raam auto

Reisverzekering code oranje

  • 24/7 SOS hulpverlening

  • Bagage meeverzekerd

  • Keuze uit 60 of 90 dagen reizen

  • Europa of Wereldwijd incl. USA en Canada

  • Inclusief goede corona dekking

Goed verzekerd op reis, ook met het coronavirus? Allianz Direct verzorgt een goede dekking bij je reisverzekering, code oranje meegerekend. Bekijk nu je premie.

Reisverzekering bij code oranje

Helaas is het coronavirus nog niet de wereld uit, maar voor veel landen is het gelukkig wel weer mogelijk om op reis te gaan, aangezien de overheid de kleurcode op geel of groen heeft gezet. Zeker voor de landen binnen de Europese Unie geldt een gele kleurcode. Toch zijn er nog allerlei risico’s door corona aanwezig bij het maken van een reis. Ben je op zoek naar een reisverzekering voor een code oranje-gebied? Allianz Direct begrijpt dat je zo min mogelijk risico wilt lopen en biedt daarom verschillende reisverzekeringen aan met corona dekking.

Medische kosten bij reisverzekering code oranje meeverzekerd

Verblijf je in het buitenland en raak je onderweg besmet met corona? Mocht je in het ziekenhuis terechtkomen, dan zijn zorgen rond medische kosten het laatste waar je mee bezig wilt zijn. Bij Allianz Direct zijn de medische kosten bij een reisverzekering in een code oranje-land dan ook meeverzekerd. Hierbij geldt wel dat je de module Medische Kosten moet hebben ingeschakeld. De dekking voor medische kosten geldt in regio’s waar het reisadvies oranje is in verband met het risico op coronabesmetting. Reis je naar een gebied met kleurcode rood, dan geldt de dekking voor medische kosten niet.

Quarantainedekking bij landen met kleurcode geel en groen

Ben je op vakantie en verzoekt de overheid van een bepaald land je om verplicht in quarantaine te gaan vanwege het risico op een coronabesmetting? Dat kan extra kosten met zich meebrengen als het gaat om een langer verblijf in een hotel en een terugreis op een later moment. Allianz Direct vergoedt de extra kosten die je maakt voor een langer verblijf in quarantaine. Deze dekking geldt voor landen die van de Nederlandse overheid de kleurcode geel of groen hebben ontvangen als reisadvies. Let op: dit geldt niet voor cruiseschepen die varen in deze regio's.

Reisverzekering code oranje op moment van vertrek

Voor het bepalen van de kleurcode gaat Allianz Direct altijd uit van het tijdstip van vertrek. Als je vakantiebestemming gedurende de reis een andere kleurcode ontvangt, heeft dit geen gevolgen voor de dekking van je reisverzekering, behalve als de oorzaak van de code oranje niet aan het coronavirus gekoppeld is. Als je reisbestemming tijdens de reis van oranje naar rood verandert, moet je direct maatregelen nemen om te reizen naar een bestemming met een andere kleur.

Reisverzekering voor code oranje afsluiten

Allianz Direct biedt verschillende reisverzekeringen bij code oranje aan, zoals een doorlopende reisverzekering voor een oranje gebied. Voor een alleenstaande geldt dat de doorlopende reisverzekering veelal voordeliger is wanneer je jaarlijks meer dan twee keer op vakantie gaat of een reis maakt van drie tot vier weken. Voor gezinnen met kinderen bevindt het omslagpunt zich al bij twee vakantieweken. Bekijk meteen het aanbod van onze reisverzekering voor oranje gebied en bereken je premie. Vergeet niet om de medische kosten bij te verzekeren bij de reisverzekering voor code oranje.

Was dit artikel nuttig?

Reisverzekering Premium

Echt zorgeloos op reis? Dan ga je voor de Premium reisverzekering. Zo geniet je van de beste voorwaarden tegen een scherpe premie, inclusief annuleringsverzekering. Waar wacht je nog op?

Bereken je premie
Familie met vader en kinderen eten buiten samen