Reisverzekering repatriëring

Bij Allianz Direct geniet je van

  • Scherpe premie, uitgebreide dekking

  • Kortlopende of Doorlopende verzekering

  • 24/7 SOS hulpverlening

  • Bagage meeverzekerd

  • Aan te vullen met dekking Wintersporten en Risicosporten

Reisverzekering en repatriëring: wat vergoedt Allianz Direct? Welke kosten vergoedt de reisverzekering bij repatriëring? Allianz Direct biedt voordelige reisverzekeringen aan met gunstige voorwaarden. Bereken nu je premie.

Familie thuis reis aan het regelen

Wat vergoedt je reisverzekering bij repatriëring?

De Allianz Direct reisverzekering vergoedt repatriëring. Wanneer je onverwacht naar huis moet door ongeval of ziekte zijn deze kosten gedekt door de reisverzekering. Voor welke kosten ben je precies verzekerd? En hoe regel je alles met een reisverzekering en repatriëring?

Wat houdt repatriëring in?

De letterlijke betekenis van repatriëring is het terugbrengen van een persoon naar het land van herkomst of verblijf. Met de dekking bij de reisverzekering voor repatriëring zorgt Allianz Direct ervoor dat een verzekerde die in het buitenland te maken krijgt met ziekte, een ongeval of een overlijden op een passende wijze wordt vervoerd naar Nederland.

Repatriëring zorgverzekering of reisverzekering?

Valt een repatriëring onder de zorgverzekering of reisverzekering? Vaak denken mensen dat de zorgverzekeraar de repatriëring vergoedt. Toeristen gaan ervan uit dat de basiszorgverzekering voldoende is als ze op vakantie gaan naar het buitenland. Dat klopt niet helemaal. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten, moet je de kosten voor de repatriëring zelf betalen. Hetzelfde geldt voor extra verblijfskosten in het buitenland.

Reisverzekering met repatriëringvergoeding

Allianz Direct biedt twee soorten reisverzekeringen met repatriëringvergoeding. De repatriëring valt namelijk onder de SOS-hulpverlening, een standaard onderdeel van zowel de kortlopende als doorlopende reisverzekering. Repatriëren kan namelijk aanzienlijk hoge kosten met zich meebrengen. In uitzonderlijke gevallen moet er zelfs een speciaal ingericht ambulancevliegtuig worden ingeschakeld, inclusief verpleegkundigen en een arts. Bij gipsvluchten kunnen bijvoorbeeld geblesseerde personen enkel zittend of liggend vervoerd worden, waardoor er minder mensen met het vliegtuig mee kunnen. Dat zorgt ervoor dat de kosten voor de repatriëring hoog op kunnen lopen. Gelukkig biedt de reisverzekering met repatriëringvergoeding in dat geval uitkomst.

Hoe bij reisverzekering repatriëring regelen?

Voor het regelen van de reisverzekering repatriëring onderscheiden we twee verschillende vormen van repatriëring, namelijk repatriëring bij ziekte en bij overlijden.

  • Repatriëring bij ziekte: Als iemand ernstig ziek of gewond is, mag deze persoon van de luchtvaartmaatschappij niet zonder medische begeleiding worden vervoerd. Er bestaat voor de luchtvaartmaatschappij namelijk een aanzienlijk risico op verergering van de klachten tijdens de vlucht, waardoor een tussenlanding noodzakelijk is. Dit brengt te hoge kosten met zich mee. Neem daarom in dat geval contact op met de alarmcentrale van Allianz Direct, die het vervoer met de luchtvaartmaatschappij afstemt. Gaat het om een persoon met een gebroken been, dan kan bijvoorbeeld een zitplaats worden verwijderd, waardoor de verzekerde voldoende beenruimte heeft.
  • Repatriëring bij overlijden: Als een verzekerde in het buitenland overlijdt, neemt de alarmcentrale van Allianz Direct contact op met een gespecialiseerde uitvaartonderneming in het betreffende land. Zij ondersteunen de repatriëring van het stoffelijk overschot. De uitvaartondernemer regelt ook wettelijke formaliteiten, voorbereiden van vervoer, verzorging van de overledene en de douaneformaliteiten aan de grens.

Allianz Direct voor reisverzekering en repatriëring

Bij Allianz Direct ben je snel en eenvoudig verzekerd tegen ongevallen en schade op reis. Je kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week bij ons terecht voor persoonlijke hulp en service op het moment dat er iets misgaat gedurende de vakantie. Ga onbezorgd op reis en bereken meteen je premie voor een Allianz Direct reisverzekering.

Familie loopt buiten met kind

Reisverzekering nodig?

Met de Reisverzekering van Allianz Direct profiteer je van SOS hulpverlening, vergoeding voor verloren en vertraagde bagage. Kies uit Basic, Comfort of Premium en ontdek de wereld op jouw manier!

Was dit artikel nuttig?