Gipsvlucht verzekering

Bij Allianz Direct:

  • Scherpe premie, uitgebreide dekking

  • Kortlopend of doorlopend verzekerd

  • 24/7 SOS hulpverlening

  • Bagage meeverzekerd

  • Aan te vullen met Wintersporten en Risicosporten

Gipsvlucht verzekering? Bekijk de reisverzekeringen van Allianz Direct , we vertellen je graag meer over de reisverzekering en de dekking bij een gipsvlucht.

Familie loopt buiten met kind

Hoe werkt een gipsvlucht bij een verzekering?

Gedurende de wintermaanden trekken we massaal naar de wintersportbestemmingen om van de pistes af te glijden. Een ongeluk op de latten zit echter in een klein hoekje. Wellicht was je iets te overmoedig of raakte je verwikkeld in een botsing met een ander, waardoor een gipsvlucht onvermijdelijk is. Wat is een gipsvlucht precies en wordt de gipsvlucht door de verzekering vergoed?

Wat houdt een gipsvlucht uit Oostenrijk of andere wintersportbestemming in?

Sinds begin van de jaren 90 bestaat het fenomeen gipsvlucht; retourvluchten naar Nederland vanuit Oostenrijk, Zwitserland of andere populaire wintersportgebieden. Met deze speciale vluchten, worden geblesseerde wintersporters met het vliegtuig terug naar Nederland gebracht. Bijvoorbeeld omdat het noodzakelijk is dat de patiënt liggend vervoerd wordt. Zodra de wintersporters zijn aangekomen op het vliegveld, worden ze met een ambulance of taxi naar huis óf een ziekenhuis in de buurt vervoerd. De gipsvlucht wordt volledig geregeld door de alarmcentrales van de reisverzekeraars.

De kosten van een gipsvlucht uit Oostenrijk

Geblesseerde wintersporters moeten vaak liggend reizen. Hierdoor kunnen er met een gipsvlucht minder mensen mee dan met een normale vlucht én vallen de kosten voor een gipsvlucht hoger uit. Bovendien kost ook het taxi- en/of ambulancevervoer van en naar het vliegveld geld. De kosten voor een gipsvlucht kunnen daarom al gauw oplopen tot een paar duizend euro. De blessures die het meest voorkomen bij wintersporters zijn een gebroken schouder, arm, been, verstuikte enkel en rugletsel. Bij deze aandoeningen is speciaal vervoer naar Nederland noodzakelijk.

Gipsvlucht en verzekering

Met een zorgverzekering ben je niet automatisch verzekerd voor gipsvluchten. De zorgverzekering betaalt namelijk alleen de spoedeisende medische hulp tegen het Nederlandse tarief. Gipsvluchten vallen niet onder deze voorwaarden. Met de aanvullende module Wintersporten en Risicosporten op je Reisverzekering van Allianz Direct, krijg je de kosten van de gipsvlucht vergoed, mocht je wintersportvakantie anders verlopen dan gehoopt. Met deze module worden de extra kosten van gipsvluchten uit de verzekering vergoed. Reisverzekeraars bieden deze dekking niet aan in het standaard reisverzekeringpakket, omdat de medische kosten bij ongevallen in wintersportregio’s nu eenmaal hoger uitvallen dan het standaardtarief. Sluit daarom een reisverzekering af mét de speciale wintersportdekking. Daarmee is meer dan alleen je gipsvlucht verzekerd.

Vergoeding sportuitrusting en gemiste sportactiviteiten naast gipsvlucht verzekering

Ben je betrokken bij een ski-ongeval, dan heb je naast kosten voor de gipsvlucht misschien ook kosten voor beschadigde sportuitrusting. Of misschien kun je door je blessure al betaalde sportactiviteiten niet meer uitvoeren. Met de aanvullende dekking Wintersporten en Risicosporten vergoedt Allianz Direct de schade aan je sportuitrusting tot €750 (bij Premium reisverzekering). Bovendien krijg je kosten vergoed voor sportactiviteiten die je niet terugkrijgt. Een wintersport en gipsvlucht verzekering afsluiten bij je reisverzekering? Bereken eenvoudig je premie. 

Koppel in de auto aan het lachen

Wintersporten en Risicosporten

Ga je op wintersport of houd je van andere risicosporten? Met de aanvullende dekking Wintersporten en Risicosporten zijn jij én je (winter)sportuitrusting goed verzekerd. Kies voor deze aanvullende dekking op je Reisverzekering en ga zorgeloos op reis.

Was dit artikel nuttig?

Expert Nayla van Nieuwenhuizen

Expert Nayla van Nieuwenhuizen

Nayla van Nieuwenhuizen is Product Manager bij Allianz Direct. In haar rol is Nayla een echte product expert met veel inhoudelijke kennis op het gebied van auto- , woon- en reisverzekeringen.