Gipsvlucht verzekering

Bij Allianz Direct:

  • 24/7 SOS hulpverlening

  • Bagage meeverzekerd

  • Keuze uit 60 of 90 dagen reizen

  • Europa of Wereldwijd incl. USA en Canada

  • Inclusief goede corona dekking

Gipsvlucht verzekering? Bekijk de reisverzekeringen van Allianz Direct Wordt een gipsvlucht door de verzekering vergoed? Met een reisverzekering van Allianz Direct ga je goed verzekerd op reis.

Familie loopt buiten met kind

Hoe werkt een gipsvlucht bij een verzekering?

Gedurende de wintermaanden trekken we massaal naar de wintersportbestemmingen om van de pistes af te glijden. Een ongeluk op de latten zit echter in een klein hoekje. Wellicht was je iets te overmoedig of raakte je verwikkeld in een botsing met een ander, waardoor een gipsvlucht onvermijdelijk is. Wat is een gipsvlucht precies en wordt de gipsvlucht door de verzekering vergoed?

Wat houdt een gipsvlucht uit Oostenrijk of andere wintersportbestemming in?

Sinds het begin van de jaren 90 is de gipsvlucht uit Oostenrijk, Zwitserland of andere populaire wintersportgebieden ontstaan. Bij deze speciale terugvlucht met het vliegtuig gaan wintersporters terug naar huis wanneer dit voor de gezondheid van de patiënt noodzakelijk is. Zo moeten de wintersporters onder meer liggend vervoerd worden. Zodra zij zijn aangekomen op het vliegveld worden ze of met een ambulance of met de taxi naar een ziekenhuis in de omgeving van de woning of naar de woning zelf vervoerd. Deze gipsvlucht wordt volledig door de alarmcentrales van de reisverzekeraars geregeld.

De kosten van een gipsvlucht uit Oostenrijk

Doordat de geblesseerde wintersporters in de meeste situaties liggend moeten reizen past er maar een kleine hoeveelheid mensen in de gipsvlucht. De vlucht is dus exclusief, waardoor de kosten voor een gipsvlucht duurder uitvallen. Bovendien kost ook het taxi- en ambulancevervoer van en naar het vliegtuig geld. Een gipsvlucht kan daarom al gauw oplopen tot een paar duizend euro. De blessures die het meest voorkomen bij wintersporters zijn een gebroken schouder, arm, been, verstuikte knieën en rugletsel. Bij deze aandoeningen is speciaal vervoer naar Nederland noodzakelijk.

Gipsvlucht en verzekering

Met een zorgverzekering ben je niet automatisch verzekerd voor gipsvluchten. De zorgverzekering betaalt namelijk alleen de spoedeisende medische hulp tegen het Nederlandse tarief. Gipsvluchten vallen niet onder deze voorwaarden. Met de aanvullende module Medische Kosten van de Allianz Direct reisverzekering worden de basiskosten van de gipsvlucht vergoed. Voor wintersportvakanties geldt wel dat je de aanvullende module Wintersporten en Risicosporten dient af te sluiten. Hiermee worden de extra kosten van gipsvluchten uit de verzekering vergoed. Dit heeft ermee te maken dat de medische kosten bij ongevallen in wintersportregio's nu eenmaal hoger uitvallen dan het standaardtarief, waardoor reisverzekeraars deze kosten niet aanbieden in het standaard reisverzekeringpakket. Kies er daarom voor om een reisverzekering af te sluiten met de speciale wintersportdekking.

Vergoeding sportuitrusting en gemiste sportactiviteiten naast gipsvlucht verzekering

Niet alleen voor de gipsvlucht moet je kosten maken, ook je sportuitrusting kan beschadigd zijn geraakt tijdens het ongeval. Ook heb je door de blessures kosten gemaakt voor sportactiviteiten die je niet kunt uitvoeren. Met de aanvullende dekking Wintersporten en Risicosporten vergoedt Allianz Direct de schade aan je sportuitrusting tot €3.000. Bovendien vergoedt de verzekeraar de kosten die je hebt voldaan voor sportactiviteiten en die je niet terugkrijgt. Meer weten over de voorwaarden bij een gipsvlucht en verzekering? Klik hier voor meer informatie of bereken eenvoudig je premie.

Was dit artikel nuttig?

Familie met vader en kinderen eten buiten samen

Reisverzekering Premium

Echt zorgeloos op reis? Dan ga je voor de Premium reisverzekering. Zo geniet je van de beste voorwaarden tegen een scherpe premie, inclusief annuleringsverzekering. Waar wacht je nog op?