Vrouw met gevarendriehoek

Het einde van Pechhulp on demand

Op 27 januari 2020 stoppen wij met Pechhulp on demand. Heb jij de app op je telefoon? Dan kun je deze dus binnenkort helaas niet meer gebruiken. Hier lees je waarom we ervoor kiezen om niet met deze service door te gaan. 

Waarom stoppen we met Pechhulp on demand?

We stoppen niet met de app omdat we er niet in geloven. Samen met jou hadden namelijk ruim 200.000 Nederlanders de app jarenlang op hun telefoon. Alleen betalen voor pechhulp als je het nodig hebt. Het was toch ideaal?

De app werd te weinig gebruikt
Maar helaas werkte dat systeem toch niet helemaal. De gemiddelde persoon heeft namelijk maar eens in de 5 jaar pech. Plus, daar zijn de meesten dan ook nog eens extra voor verzekerd. Mooi natuurlijk, maar daardoor wordt de app te weinig gebruikt. Zo weinig, dat wij onze lage pechhulp-tarieven niet meer kunnen garanderen.

Hogere tarieven niet mogelijk
Waarom dan niet de tarieven verhogen? Dankzij een consumentenonderzoek weten wij hoeveel Nederlanders ongeveer per pechgeval willen betalen. En dat bedrag is helaas lager dan wat wij zouden vragen om de app te laten voortbestaan.

Een internationale oplossing

Pechhulp on demand was een Nederlandse app. Met Allianz Direct werken wij sinds eind 2019 ook samen met andere landen in Europa. We willen een gezamenlijke app. Daarom gaan we samen op zoek naar een nieuwe oplossing.

Koppel in auto lacht

Toch verzekerd zijn voor pech?

Niet getreurd. Als je een autoverzekering bij ons hebt, kun je voor pech een aanvullende dekking afsluiten. En deze geldt ook nog eens in heel Europa!