Man kijkt uit raam auto

Stormschade verzekering

We hopen natuurlijk niet dat het je overkomt, maar ook in Nederland komen heftige stormen voor. Een storm gaat vaak gepaard met schade aan huizen en auto’s. Met een ‘stormschade’ verzekering van Allianz Direct voorkom je geen schade, maar wel mogelijke kosten.

Stormschade verzekering voor je eigen woning

Afgewaaide dakpannen, schade door afgebroken takken of zelfs omgevallen bomen, schade aan schuttingen en waterschade: het komt allemaal voor. Het is dan ook verstandig om je hier goed voor te verzekeren, bijvoorbeeld met een Allianz Direct Opstalverzekering. Hiermee ben je standaard met €0 eigen risico verzekerd voor stormschade. Met een Opstalverzekering is jouw woning en alles wat eraan vastzit verzekerd voor stormschade. Dat geldt dus ook bij schade aan je garage of schuur en zelfs bij schade aan je zonnepanelen. 

Heb je een huurwoning? Ook dan is een stormschade verzekering handig

Ga met een huurwoning voor een Inboedelverzekering. Dan zijn alle spullen in je woning goed verzekerd voor allerlei soorten schade, bijvoorbeeld voor een lekkage. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld je (schotel)antenne of zonnewering. Met onze Inboedelverzekering heb je standaard €0 eigen risico.

Stormschade verzekering voor schade aan anderen door je eigen huis

Behalve schade aan je eigen huis, zien we bij storm vaak dat er schade ontstaat aan bijvoorbeeld de woning van je buren. Als jouw losse dakpan of omgewaaide boom de woning van je buren beschadigt is dat erg vervelend. Houd de band met je buren goed en betaal voor de schade met een Aansprakelijkheidsverzekering. Hiermee ben je goed verzekerd voor schade bij anderen door jouw woning.

Stormschade autoverzekering: ben je voor stormschade verzekerd?

Naast je woning is het ook goed om je auto voor stormschade te verzekeren. Het zal je maar gebeuren dat er een omgevallen boom op je auto terechtkomt. In het geval van een autoverzekering is het goed om te weten welke verzekering wat precies dekt bij stormschade. Een WA-autoverzekering vergoedt deze schade namelijk niet, waardoor je zomaar met een flinke rekening kan blijven zitten. Met een Beperkt Casco-verzekering kun je al rekenen op een volledige vergoeding van stormschade aan andere auto’s en personen. Ga je voor een nog completere dekking? Met onze All Risk verzekering ben je behalve voor een andere auto ook voor je eigen auto verzekerd. Ook ben je dan verzekerd voor schade als het je eigen schuld is.

Heb je schade aan je huis of aan je inboedel, bijvoorbeeld door storm? Bekijk dan hier wat je kunt doen.

Storm in het verkeer: liever vermijden

Een storm is vaak onvoorspelbaar krachtig, dus wees voorzichtig in het verkeer. We raden het daarom af tijdens een storm de weg op te gaan. Soms is dit onvermijdelijk of word je onderweg overvallen door heftige weersomstandigheden. Rijd in zo’n situatie rustiger dan normaal en houd extra rekening met andere weggebruikers. Maak je in zo’n stormsituatie per ongeluk toch schade bij anderen in het verkeer, dan ben je met jouw WA-autoverzekering goed verzekerd. Deze verzekering is juist daarom wettelijk verplicht, zodat de schade aan andere auto’s en personen altijd wordt vergoed.

Stormschade aan je huis: voorkomen is beter dan genezen

Het verloop van een storm is soms lastig te voorspellen, maar het is vaak bekend dat er storm op komst is. Voorkomen is beter dan genezen, dus bereid je goed voor. We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet om je woning voor te bereiden op storm(schade):

 • Sluit tijdig je ramen en deuren.
 • Klap zonweringen en rolluiken dicht.
 • Berg losse spullen in de tuin of op het balkon goed op of zet ze vast.
 • Zorg ook voor regelmatige controle van je dakbedekking en goten.
 • Parkeer je auto uit de wind, het liefst weg van bomen.
 • Is de storm voorbij? Ga dan je woning langs en controleer op schade. Zo voorkom je ook gevolgschade.
 • Heb je toch schade? Maak foto’s en meld de schade direct bij je verzekeraar.
Naast deze voorbereidingen is het goed onderhouden van je huis altijd een goed idee. Met onze tips houd je jouw huis in perfecte staat! 

Voorkom stormschade in het verkeer

Onze eerste en beste tip om stormschade te voorkomen is om rijden tijdens storm te vermijden. Ga je toch rijden of word je overvallen door storm? Dan helpen onderstaande tips om je zo veilig mogelijk de weg op te helpen tijdens storm en regen:

 • Controleer regelmatig het profiel van je autobanden. Bij een natte weg rijd je veiliger met minimaal 4 mm profiel.
 • Houd rekening met motorrijders en fietsers door afstand te bewaren en goed in de spiegels te kijken als je ze inhaalt.
 • Laat je niet verrassen bij het inhalen van een vrachtauto: verwacht een rukwind nadat je de vrachtwagen hebt ingehaald.
 • Remmen in een bocht vergroot de kans op slipgevaar. Rem daarom vóór een bocht.
 • Om op een natte weg aquaplaning te voorkomen is het verstandig om je snelheid te verlagen.
 • Houd extra afstand bij water op de weg.
 • Rem niet als je grip verliest, maar trap direct de koppeling in en stuur naar de gewenste richting.

Verzekering stormschade: bereken je premie

Met deze tips ben jij goed voorbereid op een storm en eventuele schade. Helaas is schade niet altijd te voorkomen. Daarom is het belangrijk om naast het volgen van onze tips een goede verzekering af te sluiten tegen stormschade aan je woning of auto. Bereken snel jouw scherpe premie voor een Allianz Direct Woonverzekering of Autoverzekering.

video player
Externe video content

Deze video wordt geladen door YouTube. Google verzamelt informatie over jouw interactie met deze video door gebruik te maken van cookies en kan deze informatie gebruiken om advertenties te tonen. Accepteer de cookies om door te gaan naar de video.

Hoe ga ik om met schade aan mijn huis of inboedel?
Stel op bank op ipad

Maak van je huis een verzekerd thuis

Kies voor een woonverzekering die bij jou past. Zo ben je ervan verzekerd dat jouw huis jouw thuis is, ongeacht de situatie.