Inboedelverzekering telefoon

De woonverzekeringen van Allianz Direct:

 • €0 Eigen risico bij alle dekkingen

 • Hulp bij schadereparatie

 • 24/7 bereikbaar voor noodsituaties

Vrouw en dochter bij raam

Is jouw telefoon kapot? Steeds minder verzekeraars vergoeden de schade aan je telefoon. Maar er zijn uitzonderingen.

Telefoon inboedelverzekering

De reden voor het bijna nooit uitkeren van schade aan je telefoon is dat deze schade ontzettend vaak wordt geclaimd bij verzekeraars. Sterker nog: het is een van de meest geclaimde zaken op de inboedelverzekering. Omdat het lastig is om aan te tonen of het ongelukje binnenshuis is gebeurd (je inboedelverzekering geldt alleen voor zaken in het huis), én het verzekeraars veel geld kost, hebben verzekeraars hun dekkingen aangepast. Zo voorkomen ze dat iedereen veel meer premie moet betalen.

Inboedelverzekering telefoon kapot

Er zijn ook steeds meer verzekeraars die een eigen risico hanteren als je schade aan je mobiele toestel meldt. In dat geval betaal je een groot deel van de kosten voor de reparatie uit eigen zak. Het kan ook zo zijn dat de verzekeraar de schade wel vergoed, maar enkel en alleen als de reparatie plaatsvindt bij gecontracteerde reparateurs. Check dit dus altijd goed voor je je toestel wegbrengt ter reparatie.

Inboedelverzekering telefoon laten vallen

Ook Allianz Direct keert niet uit wanneer de schade aan je telefoon door jezelf toegebracht is. Denk daarbij aan laten vallen of stoten. Hetzelfde geldt bij zakkenrollen. Er is wel een uitzondering: als je je telefoon door inbraak of brand in huis kwijtraakt, dan keert je inboedelverzekering gewoon uit.

Telefoon kapot inboedelverzekering

Een telefoon die kapot is gegaan moet je dan ook meestal zelf laten repareren. Check altijd goed of het nog onder de aankoopgarantie valt; vaak vergoedt de winkel of de aanbieder van het abonnement waarbij je het toestel hebt gekocht of gekregen (een deel van) de kosten. Let op: het moet dan wel gaan om een fabrieksfout.

Afsluiten inboedelverzekering telefoon

Als je een inboedelverzekering afsluit, zijn alle spullen in je huis die je zomaar kunt meenemen, verzekerd. Alles wat niet vastzit dus. Denk daarbij aan je meubels, technische apparatuur zoals je televisie en laptop, maar ook je gordijnen en sieraden. Wanneer keert je inboedelverzekering uit? Onder de dekking van een inboedelverzekering valt schade door:

 • Brand
 • Wateroverlast
 • Blikseminslag
 • Ontploffing
 • Inbraak
 • Gewelddadige beroving
 • Storm (minimaal windkracht 7)
 • Schroeien en smelten

Stel je voor dat er brand is ontstaan in je woning en je telefoon is daarbij gesneuveld, dan keert de inboedelverzekering de dagwaarde van je telefoon uit.

Couple playing guitar

Jouw inboedel is veilig bij ons

Bij Allianz Direct verzeker je de spullen in je huis voor vrijwel alle schade, standaard met €0 eigen risico.