Koppel thuis met ipad

Wat is een opstalverzekering?

Als je je verzekert bij Allianz Direct:
  • €0 Eigen Risico (ook bij stormschade)

  • Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • Bij ons ben je nooit onderverzekerd

Voor het verzekeren van alles wat zich in het woonhuis, de garage of schuur bevindt, maar er geen deel van uitmaakt, is er de inboedelverzekering. Het woord inboedel geeft aan dat het gaat om het huisraad. Maar wat is een opstalverzekering? Bekijk deze korte video waarin precies wordt verteld wat een Opstalverzekering inhoudt. Het verschil tussen een inboedel en opstalverzekering is simpel. Een opstal en inboedelverzekering zijn namelijk fundamenteel anders: eerstgenoemde dekt de schade of verlies aan de woning zelf. Als je zowel het huis als de inboedel wilt verzekeren, zijn daar dus twee afzonderlijke verzekeringen voor nodig: de inboedel en opstalverzekering.

Wat is een opstalverzekering VvE?

VE staat voor Verenging van Eigenaren. Het is eigenlijk de verzamelnaam voor de eigenaren die een woning bezitten, welke onderdeel uitmaakt van een appartementencomplex. De VVE regelt bijna altijd de opstalverzekering voor het hele woningcomplex, zodat niet elke eigenaar dat afzonderlijk hoeft te doen. De eigenaren betalen hiervoor een bepaald bedrag aan de VvE.

Is een opstalverzekering echt nodig?

Ben je eigenaar van een woonhuis? Dan is een opstalverzekering zeker verstandig en meestal ook verplicht bij het afsluiten van een hypotheek. Voor eigenaren van appartementen is de opstalverzekering vaak al geregeld via de Vereniging van Eigenaren, waarbij het hele appartementencomplex in één geheel verzekerd is. Huur je de woning? Dan is de verhuurder aansprakelijk voor de opstalverzekering.

Wat is een opstalverzekering en wat dekt de verzekering?

Bij een opstalverzekering wordt de schade aan je huis vergoed als deze buiten jouw schuld is ontstaan, bijvoorbeeld door brand, storm, wateroverlast, blikseminslag, inbraak en diefstal. Toch wordt niet altijd een schade uitbetaald, bijvoorbeeld als er sprake is van jarenlang achterstallig onderhoud. Het is dan ook altijd erg verstandig de voorwaarden van de opstalverzekering goed door te lezen, zodat je later niet voor verrassingen komt te staan.

Wat is een opstalverzekering en wat zijn de mogelijkheden?

Bij de meeste verzekeraars kun je kiezen uit twee soorten dekkingen, waarvan één een uitgebreidere dekking geeft.

Wat is een opstalverzekering en voor welk bedrag is mijn huis verzekerd?

Het bedrag dat je verzekert, is het maximale bedrag dat de verzekeraar uitkeert. De waarde wordt bepaald aan de hand van de herbouwwaarde. Je huis en huisraad goed en voordelig verzekeren met een opstal en inboedelverzekering? Kies dan voor de woonhuisverzekering en inboedelverzekering bij Allianz Direct. Onze adviseurs helpen je daarbij graag.

video player
Externe video content

Deze video wordt geladen door YouTube. Google verzamelt informatie over jouw interactie met deze video door gebruik te maken van cookies en kan deze informatie gebruiken om advertenties te tonen. Accepteer de cookies om door te gaan naar de video.

Wat houdt een Opstalverzekering in? © Allianz Direct

Schade in of aan je huis?

Of je nu brand, een inbraak of een lekkage hebt: met onze Opstalverzekering ben je goed verzekerd.

Sluit direct af
Woman sitting in window