Annulerings­verzekering vakantie

Bij Allianz Direct:

  • Tot €3.000 per persoon per reis

  • Annuleren

  • Onderbreken

  • Uitstellen

  • Vertraging heenreis

Op zoek naar een annuleringsverzekering voor je vakantie? Je hebt 'm gevonden. Lees hier alles over onze annuleringsverzekering en regel je reisverzekering direct!

Vrouw surfen

Ga extra beschermd op reis met een Allianz Direct annuleringsverzekering voor je vakantie

Ga je binnenkort op vakantie en wil je geen zorgen over onnodige kosten? Sluit dan een Annuleringsverzekering voor je vakantie af bij Allianz Direct. Met een annuleringsverzekering van Allianz Direct ben je verzekerd tegen vertraging, reisonderbreking of annulering, zelfs bij een last-minute vakantie. Bereken meteen de premie van je Allianz Direct annuleringsverzekering voor je vakantie.

Wat is een annuleringsverzekering voor je vakantie?

Een annuleringsverzekering voor je vakantie biedt dekking voor de kosten die ontstaan uit het annuleren of eerder afbreken van een reis. De te vergoede kosten ontstaan bijvoorbeeld door een echtscheiding, ziekte of sterfgeval. In dat geval ben je met een Premium reis- en annuleringsverzekering van Allianz Direct verzekerd tot wel €3.000 per persoon per reis. Het is wel belangrijk dat de oorzaak voor annuleren of wijzigen bij het afsluiten van de annuleringsverzekering voor je vakantie nog onvoorzien was. De verzekeraar keert anders de kosten niet uit.

Reisverzekering en annuleringsverzekering voor de vakantie

Allianz Direct biedt de annuleringsverzekering voor de vakantie naast de reisverzekering aan. Bij de Premium dekking is de annuleringsverzekering standaard meeverzekerd. Bij de Comfort deking kun je optioneel een annuleringsverzekering afsluiten.

Voordelen van een Allianz Direct annuleringsverzekering voor je vakantie

De Allianz Direct annuleringsverzekering heeft verschillende voordelen:

  • Je bent verzekerd bij vertraging of annulering.

Niets is vervelender dan op het allerlaatste moment je reis te moeten annuleren. Ook je vakantie eerder afbreken, is vaak een behoorlijke domper. Het laatste waar je op dat moment op zit te wachten, is een financiële tegenslag. Met de annuleringsverzekering voor je vakantie van Allianz Direct krijg je bij annulering, voordat de vakantie begonnen is, de annuleringskosten terugbetaald. Bij een vakantie die eerder wordt afgebroken, vergoedt Allianz Direct de niet-gebruikte vakantiedagen. In sommige gevallen ontvang je zelfs een vergoeding bij een vertraging die meer dan 8 uur heeft geduurd, bij zowel aankomst als vertrek.

  • Ontvang je reissom terug met de reis- en annuleringsverzekering van Allianz Direct.

De maximale vergoeding die je ontvangt bij schade is afhankelijk van de dekking die je selecteert. Sluit je een Comfort reis- en annuleringsverzekering voor je vakantie af, dan is de totale dekking €1.500 per persoon per reis. Hierbij geldt een maximum bedrag per jaar van €7.500. Heb je een Premium reisverzekering afgesloten, dan heb je recht op een vergoeding van € 3.000 per persoon per reis. Het maximale jaarbedrag is bij de Premium verzekering €15.000.

  • Annuleringsverzekering voor het hele gezin. 

Allianz Direct hanteert een dekking voor het gehele gezin, inclusief thuis- en uitwonende kinderen tot de leeftijd van 30 jaar. Het maakt daarbij niet uit of het gezin met zijn allen op vakantie gaat of ieder apart reist.

Meer weten over de annuleringsverzekering voor je vakantie van Allianz Direct? Check dan snel de premie voor jouw annuleringsverzekering of sluit direct binnen een paar minuten je verzekering af.

Familie met vader en kinderen eten buiten samen

Reisverzekering Premium

Echt zorgeloos op reis? Dan ga je voor de Premium reisverzekering. Zo geniet je van de beste voorwaarden tegen een scherpe premie, inclusief annuleringsverzekering. Waar wacht je nog op?

Was dit artikel nuttig?