Auto op naam zetten online

Zo doe je dat!

Als je een auto hebt gekocht, moet het kentekenbewijs op jouw naam worden gezet. Lees direct alles over een auto op naam zetten online bij Allianz Direct.

Koppel in auto aan het praten

Lees alles over auto op naam zetten online bij Allianz Direct

Heb je een nieuwe auto aangeschaft? Dan moet je het kenteken op jouw naam laten zetten om officieel de eigenaar van het nieuwe voertuig te worden. Dit wordt ook wel 'auto overschrijven' genoemd. Dit kun je laten doen bij een kentekenloket of een postkantoor, maar nóg eenvoudiger gaat het auto op naam zetten online. Op deze pagina vertellen we je hoe dit in zijn werk gaat.

Welke gegevens zijn nodig voor een auto op naam zetten online?

Een auto op naam zetten online gaat via de website van de Rijksdienst Wegverkeer (RDW). Hiervoor heb je een DigiD-code nodig. Daarna dien je twee documenten bij de hand te hebben, namelijk de kentekencard en de negencijferige tenaamstellingscode. Beschik je nog over een papieren kentekenbewijs? In dat geval heb je het tenaamstellingsbewijs (deel IB) en het overschrijvingsbewijs (deel II) nodig.

Stappenplan van auto op naam zetten online

Nadat je de juiste gegevens hebt verzameld, voer je het volgende stappenplan uit om de auto online op je naam te zetten.

  • Klik op de website van de RDW op Voertuig overschrijven en log in met je DigiD-code.
  • Laat door middel van een NFC-lezer of kaartlezer je identiteitskaart verifiëren. Deze stap is alleen mogelijk met een Android telefoon. Heb je een iPhone of geen kaartlezer in je bezit? Dan moet je alsnog naar het kentekenloket of postkantoor om de auto op een andere naam te laten zetten. De controle is bovendien eenmalig. Als je dus eerder de identiteitscontrole hebt gedaan, kun je direct verder met een auto op naam zetten online.
  • Volg de aanwijzingen op de website en betaal de kosten van €10,10 voor een auto op naam zetten online met iDEAL. Zodra de RDW de betaling heeft verwerkt, is de auto op de andere naam overgeschreven.
  • Je krijgt drie e-mails. In de eerste mail ontvang je een bevestiging van de aanvraag. In de tweede mail krijg je een bevestiging van de overschrijving en betaling. Op dit moment staat de auto op je naam. In de derde mail ontvang je een link naar het eerste deel van de tenaamstellingscode en het vrijwaringsbewijs. Via de post ontvang je de kentekencard en het tweede deel van de tenaamstellingscode. Samen vormt de code negen cijfers. Bewaar deze code goed: je hebt deze nodig wanneer je de auto wilt verkopen.

Je auto direct verzekeren bij Allianz Direct

Nadat je de auto op je naam hebt gezet, ben je officieel eigenaar van het voertuig. Je bent nu ook verantwoordelijk voor het afsluiten bij een autoverzekering. Een WA-verzekering is minimaal verplicht in Nederland. Bereken meteen de voordelige premie van je autoverzekering bij Allianz Direct.

Vrouw aan de telefoon

Ga jij voor een Beperkt Casco dekking?

De Beperkt Casco autoverzekering wordt ook wel WA-plus genoemd en dekt de meest voorkomende schades waar je zelf niets aan kunt doen. Benieuwd naar de voorwaarden?

Was dit artikel nuttig?