Auto uitlenen verzekering

Verzeker je auto bij Allianz Direct:

  • Standaard €0,- Eigen Risico

  • Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

Ga jij je auto uitlenen, bijvoorbeeld aan een familielid of vriend? Dan is het belangrijk om na te denken over je verzekering. Want wat als diegene schade met je auto veroorzaakt? Vergoedt de verzekeraar dit dan wel?

Koppel in auto lachend

Auto uitlenen: verzekering is van de hoofdbestuurder

Op het moment dat je jouw autoverzekering bij ons afsluit, gaan wij ervanuit dat jij het meeste in de auto rijdt. Dit maakt jou de hoofdbestuurder. Als hoofdbestuurder kies je zelf wie je in je auto laat rijden. Leen je jouw auto niet uit voor privégebruik, maar voor joyriding, verhuur of autorijlessen? Dan ben je niet verzekerd voor eventuele schade. Maar hoe zit het met gewone schade of pech als je je auto uitleent?

Auto uitlenen met WA-verzekering

Heb je alleen een WA-verzekering? Dan dekt de autoverzekering alleen de schade die de tijdelijke bestuurder bij een andere auto veroorzaakt, niet de schade aan je eigen auto. Als je schade rijdt, val je terug in schadevrije jaren en kan je premie hoger worden. Maak dus goede afspreken met diegene waar je je auto aan uitleent. Gaat hij of zij daarvoor betalen als er iets misgaat?

Auto uitlenen met Beperkt Casco of All Risk verzekering

Met een Beperkt Casco of All Risk verzekering is de tijdelijke bestuurder wél verzekerd tegen schade aan jouw eigen auto. Diegene die jouw auto leent, moet natuurlijk wel een rijbewijs hebben.

Leen je je auto vaak uit? Kies voor een Inzittendenverzekering!

Wil je er zeker van zijn dat de personen die jouw auto lenen (of meerijden) na een ongeluk verzekerd zijn van financiële hulp? Sluit dan een Inzittendenverzekering af. Hiermee verzeker je niet alleen jezelf, maar ook je meerijders of tijdelijke bestuurders tegen schade en letsel.

Goed om te weten: Je bent zelf ook een inzittende van je auto, dus ook als je je auto niet uitleent en zelf rijdt is een Inzittendeverzekering handig. 

Verzekering en langdurig auto uitlenen

Hoe zit het met je verzekering als je de auto landurig uitleent? Dan kun je het beter doorgeven aan je autoverzekeraar. Deze bepaalt je premie dan opnieuw aan de hand van de schadevrije jaren en leeftijd van de bestuurder van de auto. Meer informatie? Neem gerust contact met ons op en dan bespreken we de mogelijkheden met je. Check ook eens deze korte video met meer uitleg over je verzekering bij het uitlenen van je auto. 

video player
Externe video content

Deze video wordt geladen door YouTube. Google verzamelt informatie over jouw interactie met deze video door gebruik te maken van cookies en kan deze informatie gebruiken om advertenties te tonen. Accepteer de cookies om door te gaan naar de video.

Ik wil een ander in mijn auto laten rijden. Hoe doe ik dat? © Allianz Direct
Vader met kids eet buiten

Anderen laten (mee)rijden in jouw auto?

Heb jij vaak bijrijders, word je weleens thuisgebracht in je eigen auto of leen je deze regelmatig uit? Dan is de Inzittendenverzekering voor jou geen overbodige luxe.