Autoverzekering van 18 jarige op naam van ouders

Bij al onze verzekeringen:

  • Standaard €0,- Eigen Risico bij alle dekkingen

  • Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • 24/7 bereikbaar bij noodsituaties

  • Je bent nooit onderverzekerd

De autoverzekering van een 18-jarige op naam van de ouders zetten? Bij Allianz Direct kan alleen de kentekenhouder een autoverzekering voor een voertuig afsluiten. We zetten alles op een rij over de voorwaarden en voordelen van een autoverzekering.

Stel in auto praat met elkaar

Autoverzekering van 18-jarige op naam van de ouders

Jonge autobestuurders zijn relatief vaker betrokken bij verkeersongelukken dan bestuurders in andere leeftijdscategorieën. Minder rijervaring en het nemen van meer risico’s zijn enkele factoren die hiermee te maken hebben. Vanwege het verzekeringsrisico berekenen veel autoverzekeraars daarom een aanzienlijke premietoeslag voor verzekerden tot 24 jaar. Voor 18-jarigen kan een autoverzekering daarom behoorlijk kostbaar zijn, zeker in combinatie met de weinige schadevrije jaren die zijn opgebouwd. Loont het om dan de autoverzekering van de 18-jarige op naam van de ouders te zetten?

Autoverzekering van 18-jarige op naam van ouders toegestaan?

Allianz Direct hanteert een duidelijke regel: alleen de kentekenhouder kan een autoverzekering voor een voertuig afsluiten. Hierop geldt één uitzondering, namelijk de partner van de kentekenhouder. De partner moet hierbij op hetzelfde adres wonen als de kentekenhouder. Een autoverzekering voor een 18-jarige op naam van de ouders afsluiten, is dus niet toegestaan. Voor Allianz Direct is namelijk niet alleen belangrijk welke persoon het motorvoertuig verzekert, maar met name ook wie er in het voertuig gaat rijden. De hoofdbestuurder bepaalt namelijk vooral welk verzekeringsrisico geldt bij de verzekering.

Nadelen autoverzekering van 18-jarige op naam van de ouders

Aan een autoverzekering van een 18-jarige op naam van de ouders zetten, kleeft een aantal flinke nadelen. Bovenaan staat dit in feite fraude is, waarop Allianz Direct ook zal besluiten geen schadevergoeding uit te keren bij een ongeluk. De kosten kunnen dan hoog oplopen, zeker wanneer er sprake is van lichamelijk letsen bij het ongeluk. Daarbij komt dat het onderzoek van de politie bij het verkeersongeval belemmerd wordt, aangezien het voertuig op een andere naam is verzekerd. Ten derde kan het ingewikkeld zijn om een nieuwe autoverzekering af te sluiten. Door het feit dat je de autoverzekering van de 18-jarige op naam van de ouders hebt gezet, kan je als verzekeringsfraudeur op de zwarte lijst worden gezet.

Op de lange termijn de kosten van autoverzekering hoger

Misschien lijkt het op dit moment voordelig om de autoverzekering van de 18-jarige op naam van de ouders te zetten, maar op de lange termijn ben je uiteindelijk duurder uit. Voor elk jaar waarin je geen schade veroorzaakt, bouw je namelijk schadevrije jaren op bij je autoverzekering. Je profiteert niet van dit voordeel als je de autoverzekering als 18-jarige op naam van je ouders laat zetten. Zodra je dan alsnog een verzekering op je eigen naam afsluit, betaal je een hogere premie zonder schadevrije jaren. Bekijk dan ook de voorwaarden van de autoverzekeringen van Allianz Direct en bereken meteen je voordelige premie.

Was dit artikel nuttig?

Vrouw aan de telefoon

Heb je een WA autoverzekering nodig?

Een WA autoverzekering is wettelijk verplicht voor alle autorijders. Sluit direct deze basisdekking af en ga zonder zorgen de weg op.