Ga je een eerste auto kopen?

Bij Allianz Direct geniet je van:

  • Standaard €0 Eigen Risico bij alle dekkingen

  • 24/7 directe hulp en service

  • Scherpe premie en uitstekende voorwaarden

  • Meest gekozen autoverzekering op Independer

Waar moet je op letten als je je eerste auto gaat kopen? Allianz Direct biedt je handige adviezen en de beste autoverzekering. Bereken nu je voordelige premie.

Vrouw in auto lacht

3 tips bij je eerste auto kopen

Je eerste auto kopen is een spannende gebeurtenis. Je hebt net je rijbewijs gehaald en hebt zoveel keuze dat je niet zeker weet welke auto het meest geschikt is. Bovendien is het van belang om de juiste auto te kiezen, zodat je niet plotseling met allerlei bijkomende kosten te maken krijgt. Allianz Direct geeft je drie handige tips die je helpen bij de eerste auto kopen.

1. Goed oriënteren voor je eerste auto kopen

Neem de tijd om je goed te oriënteren voordat je je eerste auto gaat kopen. Stel hierbij een lijst met vereisten op die je belangrijk vindt. Waarvoor ga je de auto gebruiken? Hoeveel mensen wil je veilig in de auto kunnen vervoeren? Zoek je een automaat of een versnellingsbak? En hoe zit het met het verbruik en het type brandstof? Een diesel is wellicht voordeliger als je van plan bent veel kilometers te gaan rijden, maar je moet wel meer belasting betalen. Bovendien worden steeds vaker oude dieselvoertuigen uit de stad geweerd. Zodra je helder voor ogen hebt wat je wensen zijn, kun je gericht gaan zoeken om je eerste auto te kopen.

2. Neem een kenner mee bij de proefrit

Heb je een auto op het oog? Hoewel de onderhoudsgeschiedenis volgens het boekje uitstekend lijkt, is het belangrijk om een grondige proefrit te maken met het voertuig. Ben je zelf niet zo technisch, neem dan iemand mee die kennis heeft over auto's. Je wilt immers niet met verborgen gebreken te maken krijgen na de aanschaf van je eerste auto. Bekijk of de remmen goed functioneren, controleer of de verlichting perfect werkt en let op of de koppeling soepel schakelt. Vraag ook altijd aan de verkoper om het onderhoudsboek. Als de verkoper deze niet heeft, is het verstandig om verder te kijken.

3. Bespaar op de maandelijkse kosten bij eerste auto kopen

Met alleen het kopen van een eerste auto ben je er nog niet. Zo krijg je onder meer te maken met brandstofkosten, de APK, wegenbelasting, een wegenwachtabonnement en de autoverzekering. De kosten zijn afhankelijk van de grootte van je voertuig, met name als het gaat om de wegenbelasting en de autoverzekering. Grote auto's zijn zwaarder, waardoor ze meer brandstof verbruiken. Dat zorgt ervoor dat de kosten omhoog gaan. Met een zuinige wagen bespaar je bovendien op de wegenbelasting. Verder hangen de kosten van het onderhoud en de APK af van de staat waarin je de auto aanschaft.

Voor een voordelige autoverzekering ben je bij Allianz Direct op de juiste plek. Je hebt de keuze uit drie soorten autoverzekeringen: de WA, Beperkt Casco en All-Risk verzekering. Bovendien betaal je standaard € 0 eigen risico en ontvang je altijd vervangend vervoer bij schade. Bereken hier meteen je scherpe premie.

Was dit artikel nuttig?

Vrouw thuis met krant

Stop met vergelijken, begin met besparen

Goedkope autoverzekering nodig? Bereken je premie en vind de autoverzekering die bij jou, je auto én je portemonnee past.