Consumentenbond WA

Goedkope autoverzekeringen vergelijken

De goedkope autoverzekering van Allianz Direct:
  • checkmark

    Verzekerd binnen 5 minuten

  • checkmark

    24/7 Hulp en Service

  • checkmark

    Altijd vervangend vervoer bij schade

Goedkope autoverzekering? Deze gegevens hebben hier invloed op

Een goedkope autoverzekering vergelijken met anderen? Daarbij zijn drie elementen van belang: je kenteken, postcode en geboortedatum. Aan de hand van deze gegevens bepaalt een verzekeraar de hoogte van de goedkoopste autoverzekering. Een verzekeraar probeert namelijk met deze gegevens bepaalde risico's af te dekken. Zo maak je met een snelle of zware wagen meer schade dan met een kleine bolide. Daarnaast loop je in de ene gemeente meer risico op schade dan in een andere plaats. Ook speelt de leeftijd een rol. Een jong persoon met minder rijervaring maakt eerder een ongeluk mee. Verzekeraar spelen hierop in tijdens het bepalen van de goedkoopste autoverzekering.

Goedkope autoverzekering vergelijken met anderen: de schadevrije jaren

Een goedkope autoverzekering vergelijken: daarbij speelt het aantal schadevrije jaren ook een rol. Hoe langer je geen schade bij de verzekeraar hebt geclaimd, des te meer korting de verzekeraar geeft op de basispremie. Je huidige verzekeraar houdt bij hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd. Ga je een goedkope autoverzekering vergelijken met anderen? Dan is het van belang om het aantal schadevrije jaren op te vragen. Bovendien is het verstandig om eerlijk te zijn over het aantal schadevrije jaren. Zo kom je later niet voor nare verrassingen te staan.

Een goedkope autoverzekering vergelijken met de juiste dekking

Voor het kiezen van de juiste goedkope autoverzekering heb je meestal de keuze uit drie verschillende basisdekkingen: een WA-, een Beperkt Casco- en een All Risk autoverzekering. In de meeste gevallen is de basisdekking uit te breiden met aanvullende dekkingen. Hoe uitgebreider de dekking, hoe hoger je premie. Ben je dus op zoek naar de goedkoopste optie? Kies dan voor WA. Niet alleen de goedkoopste, maar ook de beste optie als je het aan De Consumentenbond vraagt. Zij riepen onze WA autoverzekering uit tot de beste van Nederland!

Ga voor goedkoop én kwaliteit

Maar let op, want welke dekking het beste bij jou past, hangt af van je auto. Probeer dus goed te vergelijken en niet zomaar voor de goedkoopste optie te gaan. Bij verzekeringen van Allianz Direct heb je standaard €0,- eigen risico. Bovendien is het mogelijk om je verzekering dagelijks te wijzigen of op te zeggen. Verder verzorgt Allianz Direct vervangend vervoer, mocht je onverhoopt met schade te maken krijgen.

Stop met vergelijken, begin met besparen

Goedkope autoverzekering nodig? Bereken je premie en vind de autoverzekering die bij jou, je auto én je portemonnee past.

Bekijk onze Autoverzekeringen
Vrouw thuis met krant