Goedkope sportauto verzekeren?

Bij al onze verzekeringen:

 • Standaard €0,- Eigen Risico bij alle dekkingen

 • Dagelijks wijzigen en opzeggen

 • 24/7 bereikbaar bij noodsituaties

 • Je bent nooit onderverzekerd

Stel in auto praat met elkaar

Goedkope sportauto op het oog?

Ben je op zoek naar een sportieve wagen, die liever niet al te veel kost? Een goedkope sportauto is dan een prima optie. Misschien moet je de Lamborghini’s en Ferrari ’s dan uit je gedachten halen, maar dat wil niet zeggen dat je geen mooie, sportieve auto kunt rijden. Er zijn namelijk veel alternatieven, zodat jij alsnog in een sportief model de weg op kunt. Maar wanneer je overweegt om een goedkope sportauto aan te schaffen, is het slim om vooraf je verzekering eens te checken.

Goedkope sportauto verzekeren

In principe is elke auto te verzekeren, maar of je verzekeraar je goedkope sportauto ook wilt verzekeren is niet altijd zeker. Het is dus goed om dit vooraf goed te checken, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Maar, wat zijn precies de eisen die verzekeraars stellen aan de bestuurder en de goedkope sportauto? Bij de aankoop van je goedkope sportauto is het goed om eerst een aantal punten na te lopen. Dan weet je in ieder geval dat je verzekeraar je auto wilt verzekeren:

 • Ben je jonger dan 24 jaar? Dan is het maximumgewicht 1400kg. Ben je ouder? Dan is het maximale gewicht van je sportauto 3500 kg.  
 • Je hebt schadevrije jaren
 • Je goedkope sportauto heeft een bepaald maximumvermogen. Dit verschilt per leeftijd van de bestuurder.

De vereisten aan het maximumvermogen van je goedkope sportauto zijn verdeeld in de volgende categorieën:

 • Jonger dan 22 jaar: max. 75 kw
 • 22 tot en met 23 jaar: max. 100 kw
 • 24 tot en met 27 jaar: max. 150 kw
 • 28 tot en met 70 jaar: max. 300 kw
 • 71 tot en met 75 jaar: max 150 kw
 • Ouder dan 75 jaar: max 100 kw

Daarnaast is het goed om te onthouden dat goedkope sportauto’s – maar ook dure sportauto’s – een verhoogd risico met zich meebrengen. Dit komt onder andere door het relatief hoge vermogen, maar ook de vaak duurdere prijs dan bij een normale auto. Je verzekeraar neemt deze factoren mee in de berekening van je premie, die dus duurder zal zijn dan bij een gewone autoverzekering.

Goedkope sportauto kopen? Check de verzekeringen

Heb je je goedkope sportauto gecheckt op bovenstaande punten? En ben je er zeker van dat je verzekeraar je goedkope sportauto wilt verzekeren? Top! Dan is het tijd om te kijken naar welke verzekering bij jou en je goedkope sportauto past. Bij Allianz Direct kies je uit drie soorten dekkingen: WA, Beperkt Casco of All Risk.

Met de WA-autoverzekering voldoet je goedkope sportauto aan de wettelijke verplichting om verzekerd rond te rijden. De WA-autoverzekering is de goedkoopste basisdekking, hiermee is schade aan anderen verzekerd. Ideaal als je goedkope sportauto een wat ouder model is, bijvoorbeeld.

Voor iets meer dekking kom je uit bij de Beperkt Casco autoverzekering. Hiermee ben je ook verzekerd voor schade door storm, inbraak en bijvoorbeeld brand. Ook is ruitschade hier altijd in meeverzekerd.

Als je een nieuwere goedkope sportauto hebt gekocht, of als je simpelweg zo weinig mogelijk risico wilt lopen, is er de All Risk autoverzekering. Hiermee is namelijk ook schade gedekt door bijvoorbeeld een aanrijding of vandalisme. Met de All Risk autoverzekering van Allianz Direct rijd je dus écht zorgeloos.

Goedkope sportauto verzekering afsluiten

Ben je er helemaal uit en ben je klaar om je goedkope sportauto te verzekeren? Bereken dan binnen recordtijd je premie en rijdt vandaag nog veilig en verzekerd rond. Ook geniet je bij Allianz Direct standaard van €0 Eigen Risico, 24/7 hulp bij nood en altijd vervangend vervoer bij schade. 

Was dit artikel nuttig?

Vrouw thuis met krant

Stop met vergelijken, begin met besparen

Goedkope autoverzekering nodig? Bereken je premie en vind de autoverzekering die bij jou, je auto én je portemonnee past.