Grijs kenteken verzekeren

Allianz Direct biedt dit helaas niet aan, maar we geven je graag wat extra informatie!

  • Goedkopere auto

  • Je betaalt minder BPM en wegenbelasting

  • Voordeliger uit met je verzekeringspremie

Ben je zzp'er en rij je in een bestelauto? Dan is het een optie om gebruik te maken van een grijs kenteken. Hier zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Hier lees je alles over een grijs kenteken verzekeren.

Man rijdend in auto

Als je een ondernemer met een bestelauto bent, kun je een grijs kenteken overwegen. Hier zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Zo moet je geregistreerd zijn als ondernemer en moet de bestelauto op jouw naam staan. Verder moet je de bestelauto, voor minimaal tien procent van het jaarlijks aantal kilometers, zakelijk gebruiken. Voldoe je aan deze voorwaarden? Dan is een grijs kenteken verzekeren een aantrekkelijk idee.

De voordelen van een grijs kenteken verzekeren

Een grijs kenteken levert jou als ondernemer interessante voordelen op. Een auto met een grijs kenteken is bijvoorbeeld goedkoper in aanschaf. Zo betaal je minder bpm en ook de wegenbelasting is een stuk lager. Uiteraard heeft dit ook zo zijn invloed op de verzekeringspremie. Hoe goedkoper de bestelauto, hoe voordeliger je verzekeringspremie uitpakt.

Je auto verzekeren bij Allianz Direct

Wil je een auto met grijs kenteken verzekeren? Helaas kan dit niet bij Allianz Direct. Je kunt wel bij ons terecht als je een gewoon kenteken hebt, de auto privé hebt aangeschaft en minimaal 500 km prive rijdt per jaar. Ook kun je je kenteken wijzigen. Bereken je premie in 20 seconden en weet waar je als ondernemer aan toe bent. Onze autoverzekeringen hebben verschillende voordelen:

  • Het eigen risico van de verzekering bedraagt altijd €0,-.
  • Je bent bij schade verzekerd van vervangend vervoer.
  • Je autoverzekering is dagelijks te wijzigen of op te zeggen.

Benieuwd naar je premie? Bereken deze online

Man met laptop

Benieuwd naar je premie?

Je weet het zo. Bereken je premie in 20 seconden en sluit direct af.