Onderhoudskosten elektrische auto

Bij Allianz Direct:

  • 24/7 directe hulp en service

  • Scherpe premie en uitstekende voorwaarden

  • Meest gekozen autoverzekering op Independer

Elektrisch rijden is populair, maar wat zijn de onderhoudskosten van een elektrische auto? Bij Allianz Direct lees je alles over de elektrische auto kosten.

Onderhoudskosten elektrische auto

Wat zijn de onderhoudskosten voor een elektrische auto?

Als je een elektrische auto wilt aanschaffen, is het aan te raden om eerst te onderzoeken wat de precieze kosten van elektrisch rijden zijn. Hoe verhouden bijvoorbeeld de onderhoudskosten van een elektrische auto zich ten opzichte van een wagen op diesel of benzine? En waar moet je op letten bij de kosten voor een elektrische auto? Allianz Direct zet de onderhoudskosten voor een elektrische auto op een rij.

Lage onderhoudskosten voor een elektrische auto

Waar de aanschafprijs van een wagen met een accu nog aardig hoog is, ben je voor de rij- en onderhoudskosten van een elektrische auto veel goedkoper uit. Een auto met een verbrandingsmotor beschikt namelijk over maar liefst tweehonderd elementen in een aandrijflijn die ieder op zich aan slijtage onderhevig zijn. Dat betekent dat deze onderdelen vaak onderhoud nodig hebben om goed te functioneren. Een elektrische auto bezit slechts twintig draaiende onderdelen in de aandrijflijn. Hierdoor hoef je minder onderdelen te vervangen tijdens een onderhoudsbeurt, waardoor je geld bespaart. Verder hoef je ook minder geld uit te geven tijdens regulier onderhoud voor een elektrisch voertuig. Zo hoeft de olie niet ververst te worden, kom je geen vervanging van de distributieriem of koppeling tegen en hoeven de bougies niet gewijzigd te worden.

Belangrijke aandachtspunten bij onderhoudskosten van elektrische auto

De voornaamste elementen die leiden tot slijtage bij een elektrische auto zijn de remmen en de banden. De remmen van een elektrische wagen gaan over het algemeen langer mee dan bij een auto op benzine of diesel. Bij een elektrische auto rem je namelijk vaak op de elektromotor. De grootste kostenpost bij een elektrische wagen is de vervanging of controle van het accupakket. De accu's beschikken tegenwoordig ook over een lange levensduur. Daarbij bieden veel merken een uitgebreide garantie aan op het accupakket. Lees daarom altijd de voorwaarden goed door, aangezien zelfs bij een occasion nog altijd fabrieksgarantie aanwezig kan zijn op het accupakket.

Wat is verder van belang voor een elektrische auto?

Naast de lage onderhoudskosten voor een elektrische auto en het feit dat het voertuig beter voor het milieu is, kleven er een paar nadelen aan het voertuig. Als je vaak lange afstanden rijdt, is de elektrische auto minder geschikt. Daarnaast duurt het opladen van de elektrische wagen lang. Zorg er bovendien voor dat je je auto goed verzekert. Allianz Direct biedt je de mogelijkheid om je elektrische auto makkelijk en snel te verzekeren.

Welke autoverzekeringen biedt Allianz Direct aan?

Om onbezorgd de weg op te gaan, sluit je een van de drie verzekeringen van Allianz Direct af: WA, Beperkt Casco of All Risk. Check direct de voorwaarden van de verzekeringen op de website of bereken hier gemakkelijk je premie.

Was dit artikel nuttig?

Vrouw met kat

Wil je een complete dekking?

Met een All Risk verzekering is alle schade gedekt. Het maakt niet uit of deze bij jezelf of bij een ander is veroorzaakt. Deze dekking wordt het meest gekozen bij auto’s jonger dan 6 jaar.