Welke kosten worden vergoed?

Schade aan mijn geparkeerde auto

Bij al onze verzekeringen:

  • 24/7 directe hulp & service

  • Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • Je bent nooit onderverzekerd

Welke kosten worden bij schade aan mijn geparkeerde auto vergoed? Alles over de Allianz Direct autoverzekering en motorvoertuigenschade lees je op de website.

Vrouw in grijze auto

Schade aan mijn geparkeerde auto, wat wordt vergoed?

Even een boodschap doen in de winkel en bij terugkomst is de auto beschadigd. Of iemand heeft geprobeerd spullen uit de auto te stelen met een poging tot inbraak. Autoschade is enorm vervelend. Maar wat als de schade aan mijn geparkeerde auto is gedaan door een onbekende dader? Hoe wordt deze schade gedekt door de autoverzekering? In dit artikel lees je alles over wat te doen bij schade aan mijn geparkeerde auto.

Schade aan mijn geparkeerde auto door een bekende dader

Heeft de dader van de schade aan mijn geparkeerde auto een briefje achtergelaten achter de ruitenwisser? Of is op een andere wijze de dader te achterhalen? In dat geval kan de schade aan mijn geparkeerde auto verhaald worden op de verzekering van de dader. Heeft de dader de schade veroorzaakt met een voertuig, dan verhaal je de schade op de autoverzekering van het motorvoertuig. Is de schade echter op een andere wijze veroorzaakt, dan verhaal je de schade aan de auto via de aansprakelijkheidsverzekering van degene die de schade heeft veroorzaakt.

Schade aan mijn geparkeerde auto door een onbekende dader

In veel gevallen is het lastig om de dader van schade aan mijn geparkeerde auto te achterhalen. In deze situatie is het belangrijk dat je direct aangifte bij de politie doet van de beschadiging. De politie kan de dader snel proberen op te sporen, bijvoorbeeld door bewakingsbeelden op te vragen of getuigen te ondervragen. Vervolgens kun je twee dingen doen. Of je dient een schadeclaim in bij het Waarborgfonds Motorverkeer. Voorwaarde voor de vergoeding is wel dat de beschadiging is ontstaan door een ander motorvoertuig. Is dit lastig te achterhalen, dan kan de schade aan mijn geparkeerde auto veelal verhaald worden op de autoverzekering.

Welke stappen ondernemen bij schade aan mijn geparkeerde auto

Op het moment dat je schade aan mijn geparkeerde auto hebt vastgesteld, hangt het ervan af of de dader bekend of onbekend is. Bij een bekende dader vul je samen met de dader het schadeformulier in, maak je foto's en video's van zowel het voertuig als de situatie en vraag je contactgegevens van getuigen. Het ingevulde schadeformulier stuur je vervolgens naar je autoverzekeraar. Als er geen dader te bekennen is, doe je in iedere situatie meteen aangifte bij de politie. Ook hierbij maak je foto's en filmpjes als bewijsmateriaal voor je schadeclaim.

Schade aan mijn geparkeerde auto en de autoverzekering

Het is afhankelijk van het soort autoverzekering welke schade aan de geparkeerde auto gedekt is. Bij de Allianz Direct WA autoverzekering wordt namelijk geen schade aan je eigen auto vergoed. De Beperkt Casco en All Risk verzekering van Allianz Direct vergoeden wel schade bij een poging tot inbraak of diefstal. De All Risk verzekering biedt volledige vergoeding bij het ontstaan van parkeerschade. Bekijk meteen de voorwaarden en bereken je voordelige premie bij Allianz Direct.

Vrouw met kat

Wil je een complete dekking?

Met een All Risk verzekering is alle schade gedekt. Het maakt niet uit of deze bij jezelf of bij een ander is veroorzaakt. Deze dekking wordt het meest gekozen bij auto’s jonger dan 6 jaar.

Was dit artikel nuttig?