Een autoverzekering afsluiten

Onze autoverzekeringen:

  • Verzekerd binnen 5 minuten

  • 24/7 Hulp en Service

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

Koppel eet buiten

Soorten autoverzekeringen in Nederland

Als jij een kenteken op je naam hebt staan, dan heb je de keuze uit verschillende soorten autoverzekeringen. Van alle soorten autoverzekeringen is de WA als basisverzekering altijd verplicht. Je mag namelijk nooit onverzekerd rondrijden. Uit welke soorten autoverzekeringen kun je kiezen en welke soorten autoverzekeringen zijn er beschikbaar?

Welke soorten autoverzekeringen zijn er?

Wettelijk gezien moet iedereen die een kenteken op naam heeft staan zijn of haar auto verzekeren. Er zijn 3 soorten autoverzekeringen. De basisverzekering is de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA). Van alle soorten autoverzekeringen is minimaal de WA-autoverzekering verplicht. Hierdoor zijn slachtoffers van ongevallen altijd schadeloos gesteld. Hier lees je meer over per wanneer je een autoverzekering nodig hebt. Maar welke soorten autoverzekeringen zijn er nog meer? Je kunt de WA-autoverzekering uitbreiden met een beperkte cascoverzekering of een allriskverzekering. Bekijk de video om erachter te komen welke verzekering het beste bij je auto past!

Verschillende soorten autoverzekeringen

Wanneer jij als aansprakelijk wordt aangewezen bij een ongeval, dekt de WA-autoverzekering de schade van de tegenpartij. Heb jij ook schade opgelopen? Dan komt dit voor eigen kosten. Met de overige soorten autoverzekeringen is het mogelijk om je (deels) in te dekken tegen zelf opgelopen schade. De beperkte cascoverzekering heeft dezelfde dekking als de WA-verzekering, maar daarnaast ben jij zelf ook gedekt tegen ruitschade, brandschade, stormschade en diefstal en inbraak. Je kunt ook kiezen voor de meest uitgebreide soort verzekering, de allriskverzekering. Deze verzekering heeft ook de dekking van de beperkte cascoverzekering en daarnaast is alle schade gedekt die is ontstaan door eigen toedoen. Bij Allianz Direct kun je voor alle 3 soorten autoverzekeringen terecht, tegen goede voorwaarden en een lage premie.

Welke autoverzekering kiezen?

De leeftijd van je auto speelt een belangrijke rol bij het kiezen uit één van de soorten autoverzekeringen. Bij ernstige schade verklaart de verzekeraar de auto vaak total loss. Als je dan denkt dat je met een allriskverzekering goed zit, kan dit op een teleurstelling uitlopen. De verzekeraar neemt als waarde de dagwaarde en niet de nieuwwaarde van de auto. Dit is dan ook de reden dat een allriskverzekering meestal geen zin heeft voor oudere auto's van ongeveer zes jaar of ouder. Je moet dan namelijk meer premie betalen dan de uiteindelijke uitkering. Een oudere auto kun je dus het beste WA of beperkt casco verzekeren. Voor nieuwere auto's is een allriskverzekering zeker wel de moeite waard.

video player
Externe video content

Deze video wordt geladen door YouTube. Google verzamelt informatie over jouw interactie met deze video door gebruik te maken van cookies en kan deze informatie gebruiken om advertenties te tonen. Accepteer de cookies om door te gaan naar de video.

Hoe kan ik mijn auto het beste verzekeren: WA, Beperkt Casco of All Risk? © Allianz Direct
Vrouw thuis met krant

Stop met vergelijken, begin met besparen

Goedkope autoverzekering nodig? Bereken je premie en vind de autoverzekering die bij jou, je auto én je portemonnee past.