Koppel eet buiten

Een autoverzekering afsluiten

Onze autoverzekeringen:
  • Verzekerd binnen 5 minuten

  • 24/7 Hulp en Service

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

Een hoge boete. Problemen met het verzekeren van jouw auto in de toekomst. Volledig aansprakelijk voor de schade die je eventueel veroorzaakt. Zomaar wat voorbeelden van vervelende gevolgen wanneer je niet of niet goed bent verzekerd. Maar welke soorten autoverzekeringen zijn er? En welke autoverzekering past het beste bij jou? Allianz Direct vertelt je er meer over.

Soorten autoverzekeringen: drie versies

Een autoverzekering afsluiten is in Nederland verplicht als je een kenteken op je naam hebt staan. Je autoverzekeraar biedt je drie soorten autoverzekering: een WA-verzekering, een beperkte cascoverzekering en een allrisk-verzekering. De WA-dekking is de goedkoopste autoverzekering, waarbij je alleen bent verzekerd bij schade die anderen veroorzaken. De beperkte cascoverzekering is uitgebreider en biedt een dekking bij schade aan andermans voertuigen, diefstal en inbraak en ruit-, storm- en brandschade. De allrisk-verzekering is de meest complete en de duurste dekking. Hierbij ben je verzekerd tegen alle soorten schade – ook in het geval van vandalisme of schade door eigen toedoen.

Welke autoverzekering past bij je?

Welke autoverzekering bij je past, is afhankelijk van een aantal factoren. Zo spelen de leeftijd en de waarde van de auto een grote rol. Ook is het verstandig om een auto die is betaald met een nog niet afgeloste lening extra goed te verzekeren. Kijk daarnaast naar je eigen financiële draagkracht, je schadevrije jaren en de premie van de verschillende soorten autoverzekering.

Wat je nog meer moet weten over de autoverzekering

Naast de drie soorten autoverzekeringen die je kunt afsluiten, kun je ook kiezen voor extra dekkingen. Denk hierbij aan pechhulp onderweg, inzittendenverzekering of rechtsbijstand. Lees tot slot altijd goed de voorwaarden en kleine lettertjes van je autoverzekering door. Naast het feit dat het belangrijk is om te weten waar je wel en niet voor bent verzekerd, moet je ook letten op de nieuwwaarderegeling en het eigen risico bij schade.

Stop met vergelijken, begin met besparen

Goedkope autoverzekering nodig? Bereken je premie en vind de autoverzekering die bij jou, je auto én je portemonnee past.

Bekijk onze Autoverzekeringen
Vrouw thuis met krant