Transportverzekering

Vervoer je goederen zonder risico met een transportverzekering. Je leest er hier alles over.

Transportverzekering

Met een transportverzekering verzeker je spullen voor schade tijdens transport in binnen- of buitenland. De verzekering wordt hoofdzakelijk afgesloten door bedrijven. Het vervoer van je transport regel je zelf, maar kun je ook uitbesteden aan iemand anders. Een transportverzekering voor goederen is een verstandige keuze, want je hebt tijdens een transport niet altijd zelf in de hand wat er met je goederen gebeurt. Elk vervoer over de weg kent de nodige risico's en met een goede verzekering dek je deze risico's zoveel mogelijk af.

Transportverzekering goederen: wat valt onder de dekking?

Schade aan goederen ontstaat bijvoorbeeld bij laden en lossen, maar doet zich ook voor bij een kapotte auto of ongeval. Bij het afsluiten van een transportverzekering is het prettig om te weten wat je zoal verzekert. Dit is bijvoorbeeld schade aan losse goederen die je vervoert, maar ook schade die ontstaat na een defecte koeling. Een goede transportverzekering verzekert eveneens schade bij laden en lossen of schade aan gereedschappen en materialen die nodig zijn voor het uitvoeren van bepaalde werkzaamheden.

Wat zijn de transportverzekering kosten?

De transportverzekering kosten zijn geheel afhankelijk van welke dekking je kiest. Wil je bijvoorbeeld dekking in Nederland, in geheel Europa of misschien zelfs wel wereldwijd? Soms is er extra voordeel te behalen voor startende ondernemers. Je profiteert dan van een extra korting op je verzekeringspremie. Maak daarom een premieberekening bij diverse verzekeraars om erachter te komen wat je kwijt bent aan een transportverzekering voor jouw bedrijf.

Sluit online een transportverzekering af

Zoek je een goede transportverzekering tegen een scherpe premie? Ga online op zoek naar een verzekering die aan je wensen voldoet en maak een premieberekening. Uiteraard kun je ook een verzekeringsadviseur inschakelen om jou hierbij te helpen. Sluit in elk geval ├íltijd een transportverzekering af bij vervoer van goederen in of naar het binnen- of buitenland en voorkom onnodige kosten. 

Allianz Direct autoverzekering

Ook je autoverzekering afsluiten?

Bij Allianz Direct verzeker je je auto in 3 minuten en kies je voor de meest gekozen autoverzekering op Independer!