Laatst bijgewerkt op: 21-02-2023

Vervangend vervoer verzekering

  • Bereken je premie in 20 seconden en sluit af in 3 minuten

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

  • 24/7 directe hulp en service

  • Meest gekozen autoverzekering op Independer en Autoverzekering.nl

Vervangend vervoer en de verzekering. Wanneer heb je recht op vervangend vervoer bij schade? Allianz Direct geeft je advies over de autoverzekering.

Gezin buiten aan het lachen met een auto erbij

Wanneer recht op vervangend vervoer bij schade? 

Wanneer je onverhoopt te maken krijgt met een auto-ongeval is het vanwege de schade wellicht niet mogelijk om de auto te gebruiken. Kun je echter de auto niet missen? In dat geval is vervangend vervoer van de verzekering een goede keuze. Lees hier wanneer je bij Allianz Direct recht hebt op vervangend vervoer bij schade.

Recht op vervangend vervoer bij een verzekering van Allianz Direct

Welke stappen neem je als je auto schade heeft geleden bij een ongeval? Zodra je het schadeformulier hebt ingevuld, maak je de keuze of je de schade aan de auto wilt laten repareren. Heb jij een Beperkt Casco of All Risk autoverzekering van Allianz Direct? Dan laat je je auto repareren bij een herstelbedrijf dat aan ons is verbonden. De reparatie en het vervangend vervoer bij schade zijn in dat geval gratis.

Alleen vervangend vervoer bij verzekering met aangesloten herstelbedrijf

Voor gratis vervangend vervoer van de verzekering bij Allianz Direct kies je een garagebedrijf dat bij ons is aangesloten. Kies bijvoorbeeld voor een garage van Topherstel. Dit bedrijf bevindt zich door heel Nederland, waardoor er altijd een garage bij jou in de buurt beschikbaar is. Kies je liever zelf de plek waar je je wagen laat herstellen? In dat geval sluit je de aanvullende dekking Vrije Reparatiekeuze af voor vervangend vervoer bij de verzekering. Beschik je niet over deze aanvullende dekking, dan krijg je €500 minder vergoed als de reparatie door een ander herstelbedrijf wordt uitgevoerd.

De voor- en nadelen van Vrije Reparatiekeuze bij Allianz Direct

Wanneer je voor kiest voor de aanvullende dekking Vrije Reparatiekeuze van Allianz Direct breng je je voertuig naar je vertrouwde garage of merkdealer. Daarnaast profiteer je van alle voordelen van de standaard Allianz Direct verzekering, zoals vervangend vervoer bij schade. Vraag je je af of de Vrije Reparatiekeuze dekking iets voor jou is? We zetten de voor- en nadelen op een rij

Voordelen van Vrije Reparatiekeuze

  • Je hoeft niet direct te reizen naar een Topherstelbedrijf, maar rijdt naar je vertrouwde garage.
  • Allianz Direct vergoedt met deze aanvullende dekking het volledige schadebedrag.
  • Allianz Direct betaalt de nota direct, zodat je het bedrag niet hoeft voor te schieten.

Nadelen van Vrije Reparatiekeuze

  • Je betaalt meer premie voor de aanvullende dekking. Bereken eenvoudig op onze website om hoeveel premie het gaat.
  • De garage van jouw keuze heeft wellicht niet de optie voor vervangend vervoer voor de verzekering. Je hebt in dat geval dus geen garantie op vervangend vervoer bij schade.
  • Aangezien Allianz Direct alleen controles uitoefent op de Topherstelbedrijven die bij ons aangesloten zijn, kunnen we niet garanderen dat de reparaties aan je auto daadwerkelijk goed worden uitgevoerd.

Meer informatie over vervangend vervoer

Aarzel je of je recht hebt op vervangend vervoer bij de verzekering? Of wil je meer te weten komen over de aanvullende dekking Vrije Reparatiekeuze? Check dan onze pagina. Heb je nog andere vragen, dan kun je ons altijd even chatten. We helpen je graag verder.

Vrouw aan de telefoon

Ga jij voor een Beperkt Casco dekking?

De Beperkt Casco autoverzekering wordt ook wel WA-plus genoemd en dekt de meest voorkomende schades waar je zelf niets aan kunt doen. Benieuwd naar de voorwaarden?

Was dit artikel nuttig?