Wat kost een autoverzekering?

Bij Allianz Direct:

  • Standaard €0,- Eigen Risico

  • Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

Koop je binnenkort je eerste auto? Dan is het verstandig je te verdiepen in de kosten. Een maandelijkse kostenpost is de autoverzekering, maar wat kost een autoverzekering? Nou – het volgende.

Vrouw aan de telefoon

Wat kost een autoverzekering?

De autoverzekering kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder:

  • Leeftijd
  • Woonplaats
  • Schadevrije jaren
  • Waarde auto

Daarnaast wordt het antwoord op de vraag 'wat kost een autoverzekering?' ook bepaald door de soort verzekering die je kiest. Hoeveel kost een autoverzekering? Dat is dus afhankelijk van veel verschillende factoren. Het is belangrijk te kiezen voor een autoverzekering die past bij je financiële situatie. Verdiep je dus van tevoren goed in de verschillende mogelijkheden.

Kosten autoverzekering toegelicht

Autoverzekering kosten variëren sterk. Jonge bestuurders (jonger dan 25 jaar) betalen fors meer dan oudere bestuurders. Koop je een nieuwe of dure auto? Dan is je maandelijkse premie ook een stuk hoger. Daarnaast hebben schadevrije jaren ook invloed op de vraag wat kost een autoverzekering en moet je een afweging maken over de gewenste dekking. Je kunt kiezen uit de volgende autoverzekeringen:

  • WA: vergoedt schade die je bij anderen veroorzaakt;
  • WA-plus: dekt schade die je bij anderen veroorzaakt én schade door diefstal, weersomstandigheden, brand, et cetera;
  • Allrisk: vergoedt alle schade aan eigen voertuig en bij anderen.

De kosten van een autoverzekering

Hoeveel kost een autoverzekering? Dat is afhankelijk van de verzekering die je kiest. Een allrisk-verzekering kost maandelijks een stuk meer dan een WA-verzekering, maar je auto is wel beter beschermd. Wat kost een autoverzekering? Het is moeilijk te zeggen.

Met een WA verzekering ben je zelf verantwoordelijk voor het betalen van schade aan je eigen auto. Deze verzekering is vooral geschikt voor oudere auto’s met een lage dagwaarde. Afhankelijk van leeftijd en schadevrije jaren kost deze verzekering zo’n €40,- tot €75,- per maand. Wat kost een autoverzekering met allrisk-dekking? Dat is meestal minimaal twee keer zoveel als een WA-verzekering.

De beste verzekering voor jou

De autoverzekeringen van Allianz Direct hebben een standaard eigen risico van €0,- en zijn dagelijks online aan te passen. Onze verzekeringen komen op gebied van prijs-kwaliteitverhouding vaak als beste uit de test en de kosten voor je autoverzekering zijn goed te overzien. Op de website kun je bepalen wat de kosten zijn voor een autoverzekering en raden we aan welke dekking het beste bij je past. Ook kun je deze video bekijken, waarin we je uitleggen wat het verschil tussen WA, Beperkt Casco en All Risk is. 

video player
Externe video content

Deze video wordt geladen door YouTube. Google verzamelt informatie over jouw interactie met deze video door gebruik te maken van cookies en kan deze informatie gebruiken om advertenties te tonen. Accepteer de cookies om door te gaan naar de video.

Hoe kan ik mijn auto het beste verzekeren: WA, Beperkt Casco of All Risk? © Allianz Direct
Vrouw thuis met krant

Stop met vergelijken, begin met besparen

Goedkope autoverzekering nodig? Bereken je premie en vind de autoverzekering die bij jou, je auto én je portemonnee past.