Wereldwonderen Peru

september 2023

De 7 wonderen van de wereld

De eerste lijst met de 7 wonderen van de wereld werd ruim 200 jaar voor Christus opgesteld door Griekse avonturiers die vol verbazing de wereld’s meest bijzondere, mangemaakte gebouwen hebben bekeken. Sinds die tijd zijn de meeste bouwwerken, met uitzondering van de piramide van Gizeh, van die lijst weggestreept. Gelukkig vond de Zwitserse filmmaker Bernard Weber dat het in 2001 tijd was om een nieuwe lijst met wereldwonderen in het leven te roepen. Zodat jij als avonturier steeds nieuwe vakantie-inspiratie op kunt doen. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet. 

1. Het Colosseum 

Als een van de bekendste en meest indrukwekkende monumenten in Rome, schittert het Colosseum al ruim 1950 jaar in centrum van de hoofdstad. Ooit vochten gladiatoren hier voor hun leven. Tegenwoordig wordt het jaarlijks door duizenden toeristen bezocht. Het enorme bouwwerk biedt plek voor 80.000 toeschouwers. Naast gladiatorgevechten vonden hier ook klassieke toneelstukken, dierengevechten en executies plaats. Door de jaren heen is het Colosseum beschadigd geraakt door aardbevingen en steenrovers. En toch blijft het een van de meest iconische bouwwerken van Rome. Het Colosseum is niet alleen redelijk dichtbij huis, ook is het het enige wereldwonder dat in Europa te bezichtigen is. Daarom mag het Colosseum niet op dit lijstje ontbreken.

Locatie: Rome, Italië 
Openingstijden: 09:00 uur tot 19:00 uur
Toegangsprijs: €16 

Colosseum
Het Colosseum © Griffin Wooldridge

2. De Taj Mahal

Alsof je regelrecht een sprookje instapt. Dit immense mausoleum van wit marmer, gebouwd tussen 1631 en 1648, is in opdracht van de Mughal-keizer Shah Jahan gerealiseerd om zijn favoriete vrouw te herdenken. De Taj Mahal staat bekend als de parel van de Islamitische kunst in India en als een van ’s werelds meest bewonderde meesterwerken van het werelderfgoed. Om de Taj Mahal te kunnen realiseren hebben ruim 20.000 arbeiders de handen uit de mouwen getrokken. Grote kans dat een vliegreis naar de andere kant van de wereld meer dan de moeite waard is. 

Locatie: Agra, India 
Openingstijden: Opent 30 minuten voor zonsopgang en sluit 30 minuten voor zonsondergang. Op vrijdagen gesloten.
Toegangsprijs: ongeveer €14 

Taj Mahal
De Taj Mahal © My Photos

3. De Chinese muur

Het grootste bouwwerk ter wereld slingert over een lengte van 21.000 kilometer door China heen. De Chinese muur, die in de loop der jaren werd aangelegd, begon zijn leven als een verzameling kleinere muren die van oorsprong uit de 7e eeuw voor Christus komen, gebouwd als beschermende barrières tegen nomadische invallen. Dit wereldwonder is een absolute must-see tijdens een reis naar China. 

Locatie: Begint in Shanhaiguan en eindigt in Jiayuguan, China 
Openingstijden: 09:00 uur tot 16:30 uur
Toegangsprijs: €5,07 voor volwassenen

Chinese muur
De Chinese muur © Yang Dudu

4. Chichén Itzá

Diep in de Mexicaanse staat Yucatán ligt Chichén Itzá, een historische Mayastad gebouwd tussen de 9e en 12e eeuw. Zodra je de toegangspoorten binnenloopt, is de 30 meter hoge piramide het eerste wat de aandacht trekt. Hier omheen staan tientallen andere toeristen selfies te maken en proberen de lokale ondernemers souvenirs aan te smeren. Zodra je dat allemaal even naast je neerlegt en je fantasie de vrije loop laat gaan, kun je een beeld schetsen hoe deze eeuwen oude stad er duizend jaar geleden uitzag. De stad is gebouwd door de pre-Colombiaanse stam Itzá en is omringd door monumenten en tempels. De meest bekende tempel is de El Castillo, ook wel bekend als de Tempel van Kukulcan, de slangengod van de Maya’s. 

Locatie: Yucatán, Mexico 
Openingstijden: 08:00 uur tot 16:30 uur
Toegangsprijs: ongeveer €24 

Chichén Itzá
Chichén Itzá © Deniss Bojanini

5. Petra

Verborgen in een kloof midden in de woestijn van Jordanië ligt Petra: één van de 7 wereldwonderen. Ooit was Petra een schatrijke stad én de oude hoofdstad van de Nabateeërs. Door de gunstige ligging op de handelsroute van Jemen naar Perzië, Syrië en de Griekse en Romeinse rijken, kende de stad vele rijkdommen. Petra is bijna volledig uitgehouwen uit rotsen. Van vroeg in de ochtend tot laat in de middag kun je dwalen door de ruïnes en kloven. Tot op de dag van vandaag voeren wetenschappers discussies met elkaar over de functie van de oude stad. Was Petra een heilige stad waar belangrijke inwoners werden begraven? Of diende het als welvarend handelscentrum? De Nabateeërs gebruikten de rotsen in ieder geval om hun tempels, graftombes, huizen en triomfbogen te sculpturen. Ben je van plan een bezoek te brengen aan Petra? Dan mag je de schatkamer van de farao zeker niet overslaan. Dit 40 meter hoge monument is een verrassing voor het oog. Een heel indrukwekkend stukje Petra. 

Locatie: Petra, Jordanië  
Openingstijden: 06:00 uur tot 18:00 uur (in de winter geopend tot 16:00 uur)
Toegangsprijs: €65,30 (voor 1 dag)

Petra
Petra © Andrea Imre

6. Machu Picchu

Machu Picchu, voor velen is het dé reden om een reis door Peru te maken. De oude Incastad ligt in de buurt van de stad Cuzco. Bij de verovering van Zuid-Amerika wisten de Spanjaarden er niet in te slagen de stad te vinden. Mede hierdoor is er tot op de dag van vandaag nog steeds veel te vinden van de Inca-beschaving. En omdat de stad zo moeilijk te bereiken is, werd er vaak aangenomen dat het geen bijzondere plek moet zijn geweest. Tot op de dag van vandaag blijft Machu Picchu een groot mysterie, en dat voel je tijdens je bezoek aan dit eeuwenoude Inca-rijk. 

Locatie: Cuzco, Peru  
Openingstijden: 06:00 uur tot 18:00 uur
Toegangsprijs: ongeveer €38

Machu Picchu
Machu Picchu © Kenny Alexis Sánchez Villalobos

7. Christo Redentor 

Christo Redentor, oftewel Christus de verlosser, is een beeld van 38 meter hoog dat de stad Rio de Janeiro in Brazilië bewaakt. Het was de droom van priester Pedro Maria Boss om in 1850 een standbeeld te laten bouwen boven op de berg Corcovado. Jaren later, in 1920, was het de kerk gelukt om genoeg geld in te zamelen om de bouw van dit project te starten. Via een weg met verschillende haarspeldbochten bereik je op een gegeven moment het enorme beeld. Vanaf daar heb je een adembenemend uitzicht op de stad. Staat dit wereldwonder al op jouw bucketlist?

Locatie: Alto da Boa Vista, Rio de Janeiro, Brazilië
Openingstijden: 08:00 uur tot 19:00 uur
Toegangsprijs: €5,90 in het hoogseizoen en €4,00 in het laagseizoen

Christo Redentor
Christo Redentor © Luan Gonçalves

Altijd goed voorbereid op reis

Ben je geïnspireerd geraakt door deze blog en wil je graag zelf de 7 wereldwonderen ontdekken? Met de Reisverzekering van Allianz Direct profiteer je van SOS-hulpverlening en vergoeding voor verloren en vertraagde bagage, waar ook ter wereld. Kies uit Basic, Comfort of Premium en ontdek de wereld op jouw manier!

Was dit artikel nuttig?

Familie loopt buiten met kind

Reisverzekering nodig?

Met de Reisverzekering van Allianz Direct profiteer je van SOS hulpverlening, vergoeding voor verloren en vertraagde bagage. Kies uit Basic, Comfort of Premium en ontdek de wereld op jouw manier!