Skiën

Februari 2024

Zo voorkom je diefstal van skispullen tijdens wintersport

Zodra het wintersportseizoen weer van start gaat slaan dieven toe om op jacht te gaan naar onze skispullen Het aantal diefstallen in wintersportgebieden neemt elk jaar weer toe. Alleen in Oostenrijk zijn er al tussen de 4.000 en 5.000 aangiftes gedaan voor diefstal van wintersportspullen. Helaas wordt de dief meestal niet gepakt en worden de gestolen spullen niet teruggevonden. In deze blog geven we je tips om diefstal op wintersport te voorkomen.  

10 tips tegen diefstal op wintersport

Tip 1: mix and match
Dieven gaan graag opzoek naar complete wintersportsetjes. Door het verwisselen van ski’s wordt het voor de dief moeilijker om ongezien een paar ski’s te stelen. Verwissel daarom één van je ski’s met die van een vriend. Ben je alleen? Leg de ski’s dan wat uit elkaar. Volgens de Oostenrijkse politie nemen dieven niet de tijd om de paren bij elkaar te zoeken.

Tip 2: een stevig slot
Als je gaat snowboarden is het natuurlijk niet mogelijk om paren met elkaar te mixen. Wel kun je het snowboard vastzetten met een skislot. Een skislot heeft een sterke staalkabel. De staalkabel wordt strak om het snowboard gebonden en daarna vastgemaakt aan bijvoorbeeld een ski rek. 

Tip 3: maak foto’s
Maak foto’s van de voor- en achterkant van jouw wintersportspullen en het aankoopbewijs. Huur je het materiaal? Maak dan een foto van het huurbewijs. Worden jouw spullen onverwachts toch gestolen? Dan kun je hiermee jouw claim indienen bij de verzekeraar.

Tip 4: GPS tracker
Installeer een GPS tracker op je wintersportspullen. Bij diefstal kun je jouw spullen volgen en makkelijker terugvinden.  

Tip 5: neem je spullen mee
Laat je wintersportuitrusting niet buiten staan. Neem deze mee naar je hotelkamer en zet deze in de badkuip of onder de douche als ze nog nat zijn.  

Tip 6: lockers
Gezellig een après ski drankje drinken? Zet dan je skispullen in de lockers. Soms moet je hiervoor wat extra meters afleggen, maar de kans dat jouw spullen gestolen worden is hierdoor wel een stuk kleiner!  

Tip 7: waardevolle spullen
Laat waardevolle spullen die je niet nodig hebt, zoals je paspoort, rijbewijs en extra zakgeld in een kluis. Is er geen kluis? Laat de waardevolle spullen dan in de kluis van je hotelkamer of in je dichte koffer.  

Tip 8: wintersport met de auto
Ga je op wintersport met de auto en liggen jouw wintersportspullen in de dakkoffer? Tijdens het maken van een tussenstop kunnen deze makkelijk gestolen worden. Blijf je auto daarom goed in de gaten houden.  

Tip 9: aangifte
Zijn je spullen toch gestolen? Doe dan zo snel mogelijk aangifte. Bij de aangifte komen de foto’s van de spullen en aankoopbewijzen goed van pas! Vraag altijd een bewijs van aangifte bij de politie. Deze zul je nodig hebben voor de verzekeraar.

Tip 10: verzeker je spullen
Informeer of jouw skispullen binnen de dekking van jouw reisverzekering valt. Meestal valt wintersport onder de risicosportdekking en moet je hier een aanvullende verzekering voor afsluiten. Heb je een Reisverzekering bij Allianz Direct? Dan heb je alleen dekking wanneer je de aanvullende dekking Wintersporten en Risicosporten hebt. Bij diefstal van de sportuitrusting ben je gedekt tot maximaal €750. 

 

Koppel in de auto aan het lachen

Wintersporten en Risicosporten

Ga je op wintersport of houd je van andere risicosporten? Met de aanvullende dekking Wintersporten en Risicosporten zijn jij én je (winter)sportuitrusting goed verzekerd. Kies voor deze aanvullende dekking op je Reisverzekering en ga zorgeloos op reis.

Was dit artikel nuttig?