Auto kopen

Februari 2024

Een gloednieuwe auto kopen

Een nieuwe auto kopen is altijd spannend, vooral als deze splinternieuw is!  Je hebt er al een lange tijd voor gespaard en wilt er zeker van zijn dat je een goede keuze hebt gemaakt. Of je nu een gloednieuwe- of een tweedehandsauto aanschaft, elke optie heeft zijn voor- en nadelen. Zo is een tweedehandsauto meestal voordeliger, maar is de kans op gebreken groter. Een gloednieuwe auto is daarentegen een stuk duurder, maar de kans op gebreken is veel kleiner. Waar moet je nog meer op letten bij het kopen van een nieuwe auto? In deze blog vertellen we je hier alles over. 

Aanschafbedrag 

Het werd eerder al benoemd, maar de aanschafwaarde van een nieuwe auto is hoger dan van een tweedehandse auto. Dit is de prijs van de auto die je betaald aan de autodealer. Wil je een splinternieuwe auto, maar liever niet in één keer een hoog bedrag betalen? Dan kun je erover nadenken de auto gespreid te betalen of om de auto te leasen.  

Garantie 

Als je een gloednieuwe auto koopt krijg je standaard garantie. Wettelijk is dit 2 jaar voor elke nieuwe auto, maar de verkoper mag ervoor kiezen deze garantie te verlengen. Vaak bieden autodealers ook een aanvullende garantie aan. Je kunt dan bijbetalen voor een langere garantieperiode.  

Goed voor het milieu 

Hoe nieuwer de auto, hoe schoner en zuiniger deze is! Bij nieuwere auto’s wordt er gebruik gemaakt van de nieuwste technologie. Dit zorgt voor wat minder CO2 uitstoot en brandstofverbruik ten opzichte van een auto die het jaar daarvoor uitgebracht is.  

Wil je echt milieuvriendelijk rijden? Dan kun je nadenken over het aanschaffen van een elektrische auto.  

Naar wens samengesteld 

Als je een nieuwe auto koopt, kun je deze zelf samenstellen. Voorkeur voor een bepaalde kleur van zowel de auto als van de bekleding? Dan kan je dit aangeven. Ook kun je kiezen voor extra opties, zoals een luxe navigatiedisplay.   

APK 

Bij een nieuwe auto hoef je je de eerste jaren geen zorgen te maken over de APK-keuring. Een gloednieuwe benzine of elektrisch auto hoeft pas na 4 jaar APK gekeurd te worden.  

Nieuwe auto kopen? Stel jezelf een aantal vragen 

Zorg dat je goed voorbereid op zoek gaat naar een passende auto. Hiervoor kun je jezelf een aantal vragen stellen: 

Overzicht vragen 'nieuwe auto kopen'
Overzicht vragen die je jezelf kunt stellen voor je een nieuwe auto koopt

Proefrit

Het maken van een proefrit is niet alleen erg leuk, maar ook belangrijk! Maak daarom altijd een proefrit van de soort auto die je wilt kopen. Wanneer je een proefrit maakt is het goed om te letten op comfort. Verder is het belangrijk om te letten op de bediening en besturing van de auto. Is alles naar wens? Dan kun je jouw auto bestellen!

Verzekeren

Gefeliciteerd met jouw nieuwe auto! Nu moet je jouw gloednieuwe auto nog verzekeren. Wanneer je een gloednieuwe auto koopt is het goed om deze All Risk te verzekeren. Zo ben je verzekerd tegen schuldschades en schades die je niet kunt verhalen op een tegenpartij. Bij een nieuwe auto liggen de kosten voor reparatie vaak hoger. Door de auto Allrisk te verzekeren, hoef je je geen zorgen te maken over deze kosten.  

Heb je de auto bij een merkdealer gekocht? Dan kun je vaak de aanvullende dekking Verlengde Nieuwwaarde meeverzekeren. Hiermee verzeker je de nieuwwaarde van de auto voor 3 jaar. Wordt de auto gestolen of total-loss verklaard? Dan wordt er bij de uitkering uitgegaan van de nieuwwaarde!

Allianz Direct autoverzekering

Ook je autoverzekering afsluiten?

Bij Allianz Direct verzeker je je auto in 3 minuten en kies je voor de meest gekozen autoverzekering op Independer!

Was dit artikel nuttig?