Koppel praten bij de deur

We blijven gemiddeld langer bij onze woonverzekeraar dan bij onze partner

Ja daar schrik je van, of niet? Onlangs hebben wij onderzoek* laten doen waaruit blijkt dat Nederlanders hartstikke trouw zijn aan hun huidige verzekeraar. We zitten maar liefst 16 (!) jaar bij dezelfde woonverzekeraar. Dat is een jaar langer dan een gemiddeld huwelijk duurt in Nederland, deze ‘eeuwige verbintenis’ strandt gemiddeld na 15 jaar volgens het CBS. 60% van de mensen is zelfs nog nooit overgestapt en dat is zonde. Tip van ons: het vergelijken van je inboedel- en opstalverzekeringen kan voordelig uitpakken.

De premie van je woonverzekering behoort waarschijnlijk in het rijtje maandelijks terugkerende kosten, naast je abonnement op Netflix, de sportschool of je maandelijkse telefoonrekening. Maar weet jij eigenlijk precies wat er elke maand wordt afgeschreven? En heb je wel eens gedacht om over te stappen? Wie weet loont dit!  

Waarom zou je overstappen?

Uit ons onderzoek blijkt dat dit de meest genoemde redenen zijn om over te stappen van woonverzekering:

  1. Betere prijs-kwaliteitverhouding (37%) 
  2. Verzekering werd te duur (22%) 
  3. Verhuizing (21%) 
  4. Samenwonen/huis gekocht (8%) 
  5. Niet tevreden over service (6%)

Misschien ga jij ook binnenkort verhuizen of merk je dat je best veel betaalt per maand. Tijd om je financiën onder de loep te nemen!

Tip! Verhuizing voor de deur? Lees in onze administratieve verhuis-checklist welke zaken je niet mag vergeten.

Kosten premie? Geen idee

Wist je dat 2 op de 5 (40%) geen idee heeft wat zij maandelijks betalen aan premie? Als je je hier even in verdiept, kom je er wellicht achter dat je goedkoper uit kunt zijn. Onze eigen berekeningen laten zien dat je door over te stappen tot wel 15% op je woonpremie kunt besparen. Dat is toch mooi meegenomen, nietwaar?

Tips om te besparen op je premie

Heb je besloten om je eens in je verzekering te verdiepen? Goed zo! Het is echt niet zo ingewikkeld en neemt minder tijd in dan je denkt. Wel zijn er belangrijke punten om op te letten. Wij geven een paar tips:

  • Woonverzekeringen kunnen veel van elkaar verschillen. Kijk bij een vergelijking eens goed naar je huidige dekking. Is deze voldoende, of is een simpelere dekking ook voldoende? Wat heb je in jouw huidige woonsituatie echt nodig? Verhuur jij bijvoorbeeld weleens je huis? Dan kan het verstandig zijn om een uitgebreide dekking te kiezen.
  • Door je verzekering zelf bij de verzekeraar af te sluiten kun je vaak ook besparen. Bij Allianz Direct bereken je online gemakkelijk je premie en weet je meteen waar je aan toe bent.  
  • Heb je een inboedel-, opstal- en aansprakelijkheidsverzekering nodig? Dan kan een combinatiepakket voordelig uitpakken. Verschillende verzekeringen onderbrengen bij dezelfde verzekeraar, bijvoorbeeld je autoverzekering en woonverzekering, kan ook gunstig zijn voor je maandelijkse kosten! 

*Onderzoek uitgevoerd in samenwerking met Team Vier onder 1.006 respondenten die in het bezit zijn van een inboedel-, opstal- en/of aansprakelijkheidsverzekering, juli 2020.

video player
Externe video content

Deze video wordt geladen door YouTube. Google verzamelt informatie over jouw interactie met deze video door gebruik te maken van cookies en kan deze informatie gebruiken om advertenties te tonen. Accepteer de cookies om door te gaan naar de video.

Checklist voor je nieuwe woonsituatie © Allianz Direct
Allianz Direct woonverzekering

Ook een woon­verzekering afsluiten?

Bij ons verzeker je nu ook je inboedel en/of je huis precies zoals jij dat wilt.