Gebroken glas deur scheur

Februari 2022

Wat als er iets kapot gaat in mijn huis?

Thuis gasten ontvangen is natuurlijk leuk, maar bij drukte in huis is de kans aanwezig dat er per ongeluk iets kapotgaat. In alle drukte en gezelligheid kan dat natuurlijk gebeuren. Dat gaat niet expres, maar het kan wel vervelend zijn. In deze blog lees je wat je het beste kan doen als er per ongeluk iets kapot gaat in je huis. Met óf zonder inboedelverzekering. 

Met inboedelverzekering

Stel je eens voor dat je 4-jarige zoon en zijn grote neef die net terug is van een lange vakantie lekker bij jou thuis chocomel zitten te drinken. Door het enthousiasme valt het volle glas van je zoon op je witte tapijt. Wat nu? Ten eerste zorg je natuurlijk dat alles oké is met je zoontje en je neef en daarna pak je een natte theedoek om je tapijt te deppen. Zoals verwacht, krijg je de chocolade vlekken er helaas niet helemaal uit. Geen probleem, dat kan gebeuren. Hier kijk je morgen wel naar. De volgende dag, op een rustig moment voor jezelf, ga je naar de website van Allianz Direct of neem je contact op met een van onze medewerkers. Je legt uit wat er is gebeurd en hoe de vlekken op je witte tapijt zijn ontstaan. Met een All Risk Inboedelverzekering van Allianz Direct, worden de per ongeluk door jou veroorzaakte schades vergoed. En met ‘jou’ bedoelen we iedereen die onder jouw dak woont, dus ook je zoontje. De spullen die hieronder vallen, zijn alle verplaatsbare spullen in je huis, zoals dus je witte tapijt of je kristallen wijnglazen en zelfs je elektrische fiets. Dit geldt overigens ook voor alle spullen in je tuin, garage en/of schuur.

Vergoeding vanuit je inboedelverzekering

Het geld dat je vergoedt krijgt betreft de dagwaarde van het beschadigde of kapotte product. Het kan dus zo zijn dat je tapijt een aantal jaar oud is. In de tussentijd zijn de haren minder wit en voelt- ie minder zacht aan dan in het begin. De waarde van je witte tapijt is gedaald. Met het ontvangen bedrag kan je helaas niet hetzelfde model kopen. De maandelijkse premie die je betaalt voor de inboedelverzekering, hangt grotendeels af van je woning. Als je bijvoorbeeld in een twee kamer appartement woont, is je premie lager dan wanneer je in een vrijstaande woning woont. Gemiddeld kan het bedrag dat je per maand besteedt aan je inboedelverzekering verschillen van €7 tot €30. En bij Allianz Direct krijg je ook nog eens standaard €0 eigen risico.

Zonder inboedelverzekering

Stel je nu eens voor dat je in dezelfde situatie terecht komt, maar dan zonder inboedelverzekering. Dan zorg je natuurlijk weer eerst voor je zoontje en je neef en probeer je daarna je witte tapijt nog te redden met je theedoek. De volgende dag, wanneer je een moment voor jezelf hebt, kan je de dagwaarde helaas niet opvragen bij je verzekeraar. In plaats daarvan, zal je de vlekken er zelf uit moeten schrobben, je tapijt professioneel laten schoonmaken of zelfs een nieuwe moeten kopen. De laatste twee opties kosten veel geld. Dit geldt overigens ook voor het vervangen van nieuwe meubelen, je wasmachine of barbecue. Als hier iets mee gebeurt, zal je een stuk dieper in je buidel moeten tasten. In zo'n geval ben je blij met een goede inboedelverzekering.

We hebben ons netjes aan de maatregelen gehouden en nu worden we beloond! We mogen weer gasten uitnodigen. In alle gezelligheid wil je natuurlijk niet aan de risico’s denken. Met meer mensen in huis gaat er sneller iets kapot, dat is nou eenmaal zo. Een inboedelverzekering neemt je zorgen weg en voor een klein bedrag per maand maakt het je leven een stuk gemakkelijker. Kijk zelf even na of je al een inboedelverzekering hebt, zo niet. Sluit ‘m dan direct af! Dan kan jij weer van je gasten genieten. Fijn!

Couple playing guitar

Jouw inboedel is veilig bij ons

Bij Allianz Direct verzeker je de spullen in je huis voor vrijwel alle schade, standaard met €0 eigen risico.

Was dit artikel nuttig?