Koppel op scooter

Kortlopende reisverzekering wintersport

Bij Allianz Direct:
  • 24/7 SOS hulpverlening

  • Bagage meeverzekerd

  • Inclusief goede corona dekking

Op zoek naar een kortlopende reisverzekering wintersport? Check hier de opties voor een doorlopende reisverzekering zodat je nog voordeliger uit bent!

Doorlopende of kortlopende reisverzekering voor wintersport?

Ga je binnenkort op wintersportvakantie? Veel mensen gaan onbewust zonder goede verzekering op skivakantie. Zij denken met een kortlopende reisverzekering bij wintersport activiteiten gedekt te zijn. In realiteit heb je een goede doorlopende of kortlopende reisverzekering met wintersportdekking nodig bij een snowboard- of skivakantie. Allianz Direct levert de beste doorlopende reisverzekering met wintersportdekking zodat je zorgeloos van de pistes glijdt. 

Goed verzekerd met de doorlopende of kortlopende reisverzekering wintersport

Met een doorlopende reisverzekering voor wintersport wordt schade aan of verlies van je sportuitrusting direct vergoed. Zo ben je bij Allianz Direct voor een bedrag van maximaal €3.000 gedekt. Als je tijdens je vakantie vervangende sportuitrusting moet huren, vergoedt Allianz Direct een bedrag van maximaal €500. De uitleen van sportattributen wordt niet door de reisverzekeraar vergoed, maar vaak valt dit onder je aansprakelijkheidsverzekering. Kun je daarnaast niet deelnemen aan een vooruitbetaalde sportactiviteit, omdat het wintersportgebied voor 75% is afgesloten of omdat je een medische ziekte als COVID-19 hebt opgelopen? In dat geval vergoedt Allianz Direct de kosten die je voor deze activiteit hebt betaald.

Welke doorlopende of kortlopende reisverzekering wintersport sluit je af bij Allianz Direct?

Allianz Direct biedt geen kortlopende reisverzekering aan. Bij ons kies je uit drie soorten doorlopende reisverzekeringen: Basic, Comfort en Premium. Deze reisverzekeringen bieden elk hun eigen voordelen. Zo heeft de Basic reisverzekering een aantrekkelijke premie, waarbij je voor de standaardkosten tijdens een vakantie bent gedekt. Voor het afsluiten van de aanvullende dekking Wintersport heb je minimaal een Comfort of Premium reisverzekering nodig. De aanvullende dekking is tijdens de looptijd van het contract niet stop te zetten.

Reisverzekering voor wintersport voor een vakantie zonder zorgen met het gezin

Allianz Direct biedt niet alleen dekking voor wintersportactiviteiten die je zelf onderneemt, maar ook voor je gezinsleden. Zo zijn kinderen tot de leeftijd van 30 jaar meeverzekerd. Daarnaast geldt de wintersportdekking niet alleen voor reizen met het volledige gezin, maar ook voor ieder apart. Dat maakt de reisverzekering nóg voordeliger.

Welke sporten zijn verzekerd met de reisverzekering voor wintersport?

Met de aanvullende dekking voor Wintersport en Risicosporten van Allianz Direct zijn alle wintersporten met een normaal risico en die van sneeuw en ijs afhankelijk zijn verzekerd. Ook meerdere risicosporten met een hoger risico zijn gedekt onder de reisverzekering, zoals jagen, klimsporten, abseilen, bungeejumpen, paragliden, bobsleeën, speedskiën, duiken tot 40 meter en figuurspringen bij freestyleskiën. Racen, vechtsporten en sporten op grote hoogte vallen niet onder de reisverzekering voor wintersport. Bekijk de voorwaarden voor meer informatie of bereken meteen je lage premie voor het afsluiten van je reisverzekering.

Was dit artikel nuttig?

Reisverzekering nodig?

Met de Reisverzekering van Allianz Direct profiteer je van SOS hulpverlening, vergoeding voor verloren bagage en vertraging. Kies uit Basic, Comfort of Premium en ontdek de wereld op jouw manier!

Bereken je premie
Familie loopt buiten met kind