Wijk in Nederland van bovenaf gezien

Februari 2022

Opkomende wijken in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag

De afgelopen jaren zijn de huizenprijzen gigantisch gestegen - en de huizenprijzen blijven nog wel even stijgen. Vooral de huizen in het centrum van grote steden zijn erg geliefd, maar helaas voor veel mensen - met name starters - haast onbetaalbaar geworden. Niet getreurd: gelukkig zijn er in iedere stad ook nog andere leuke, opkomende wijken. Lees snel verder om erachter te komen welke wijk in jouw stad opkomt.

Opkomende wijken in Amsterdam

Vooral in Amsterdam, onze mooie hoofdstad, is er veel concurrentie en betaal je voor een huis vaak de hoofdprijs. Niet gek, aangezien Amsterdam veel gezellige markten, pleinen, cultuur en uitgaansgelegenheden heeft. Gelukkig ontstaan er buiten het centrum ook steeds meer leuke plekjes om te wonen en waar de huizen wat betaalbaarder zijn.

 1. Overtoomse Veld
 2. Omval/Overamstel
 3. De wijken tussen de Plantagebuurt en de Czaar Peterbuurt
 4. IJplein en Vogelbuurt
 5. Oostelijk Buiksloterham en noorden Volewijck
 6. Westelijk deel Indische buurt
 7. Gebied tussen Jan Evertsenstraat, Hoofdweg en Baarsjesweg
 8. Buitenveldert-West
 9. Tuindorp-Oostzaan Oost, om het Bellefleurhof
 10. Oosterparkbuurt, deel Transvaalbuurt

Opkomende wijken in Rotterdam

Rotterdam heeft een hip centrum met moderne gebouwen. Ook Rotterdam wordt steeds populairder om te wonen en huizen worden in een oogwenk verkocht. Er blijven bijvoorbeeld veel hoger opgeleiden na hun studie in Rotterdam wonen. Ook in deze stad zijn er gelukkig veel opkomende wijken. Rotterdam-Zuid viel vroeger misschien wat minder in de smaak, maar door de nieuwe vastgoedprojecten op Katendrecht en de Kop van Zuid wordt het steeds populairder. In welke wijken in Rotterdam kan je als starter het beste wonen?

 1. Schiebroek
 2. Katendrecht
 3. Kop van Zuid
 4. Blijdorp
 5. Oud-Charlois
 6. Bospolder
 7. Tussendijken
 8. Oud-Mathenesse

Opkomende wijken in Utrecht

Utrecht is een levendige stad en geliefd bij veel leeftijdsgroepen. Wist je dat Utrecht zelfs genomineerd is voor de ‘leukste binnenstad’ van Nederland? De binnenstad van Utrecht met de gezellig grachten is dus erg gewild, alleen betaal je wel de hoofdprijs. Gelukkig heeft Utrecht ook nog andere leuke wijken waar een betaalbare woning wat realistischer wordt.

 1. Zuilen
 2. Ondiep
 3. Transwijk
 4. Pijlsweerd
 5. Overvecht-Zuid

Opkomende wijken in Den Haag

Den Haag, mooie stad achter de duinen! De stad is sfeervol, gezellig en is het hart van onze democratie. Den Haag heeft veel verschillende buurten en heeft daarom een veelzijdige woningmarkt. Ook in deze stad zijn veel wijken te duur geworden voor starters. Waar moet je zoeken?

 1. Laakhavens
 2. Binckhorst
 3. Regentessekwartier en de Weimarstraat
 4. Makerskwartier en de Boekhorststraat

 

Met deze lijsten heb je weer wat extra inspiratie om te kijken waar jij wilt wonen! 

Allianz Direct woonverzekering

Ook een woon­verzekering afsluiten?

Bij ons verzeker je nu ook je inboedel en/of je huis precies zoals jij dat wilt.

Was dit artikel nuttig?