Boom op de weg

Juli 2023

Schade aan je auto door storm voorkomen

Tegenwoordig komen er ook in Nederland heftige stormen voor. Helaas kan zo’n razende windkracht enorme stormschade veroorzaken, ook aan je auto. Je auto kan bijvoorbeeld beschadigd raken door rondvliegende takken of vallende dakpannen. Gelukkig kan je zelf van alles doen om schade door storm te voorkomen: voorkomen is namelijk beter dan genezen.

Storm in het verkeer: liever vermijden

Een storm is vaak onvoorspelbaar krachtig. We raden het daarom af tijdens een storm de weg op te gaan. Moet je toch met de auto de weg op? Rijd in zo’n situatie rustiger dan normaal en houd extra afstand van je voorligger. Houd ook goed je beide handen aan het stuur: een plotselinge windvlaag kan je auto zomaar opzij duwen.

Stormschade aan je auto voorkomen

Onze eerste en beste tip om stormschade te voorkomen is om rijden tijdens storm te vermijden. Ga je toch rijden of word je overvallen door storm? Dan helpen onderstaande tips om je zo veilig mogelijk de weg op te helpen tijdens storm en regen:

  • Parkeer je auto ergens overdekt, bijvoorbeeld in een garage of onder een carport. In ieder geval niet onder of dichtbij een boom.
  • Houd je autodeur stevig vast bij het in- en uitstappen. Zo vermijd je dat je door een windhoos de geparkeerde auto naast je raakt.
  • Controleer regelmatig het profiel van je autobanden. Bij een natte weg rijd je veiliger met minimaal 4 mm profiel.
  • Houd rekening met motorrijders en fietsers door afstand te bewaren en goed in de spiegels te kijken als je ze inhaalt.
  • Laat je niet verrassen bij het inhalen van een vrachtauto: verwacht een rukwind nadat je de vrachtwagen hebt ingehaald.
  • Probeer een route te rijden waar niet veel bomen langs de weg staan.
  • Houd goed je beide handen aan stuur voor het geval dat er plotseling een harde windvlaag voorbijraast.

Een storm gaat vaak gepaard met hevige regenbuien. Benieuwd hoe je veilig van A naar B komt als het hard regent? Lees hier verder voor zes handige tips om veilig te rijden in de regen.

Een goede autoverzekering voor stormschade

Met bovenstaande tips ben jij goed voorbereid op een storm. Helaas is schade niet altijd te voorkomen. Daarom is het belangrijk om naast het volgen van onze tips een goede verzekering af te sluiten voor stormschade aan je auto.

Het zal je namelijk maar overkomen dat er een omgevallen boom op je auto terechtkomt. Een WA-autoverzekering vergoedt deze schade niet, waardoor je zomaar met een flinke rekening kan blijven zitten. Een Beperkt Casco verzekering of All Risk verzekering dekken beide wel schade als gevolg storm.

Op zoek naar een goede autoverzekering voor stormschade met een scherpe premie? Bereken dan hier eenvoudig en snel jouw scherpe premie voor een Allianz Direct Autoverzekering!

Toch stormschade aan je auto? Dit kun je doen

Heb je ondanks je goede voorbereiding op de storm toch schade aan je auto? Dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk weer veilig de weg op. Check hier wat je kunt en hoe je de schade zo snel mogelijk meldt!

Stormschade aan je woning

Een flinke storm kan helaas ook flinke schade aan je woning veroorzaken. Wil je weten hoe je, naast je auto, ook je woning kan beschermen tijdens een storm? In deze blog geven we je tips om stormschade aan je woning te voorkomen!

Was dit artikel nuttig?

Vrouw aan de telefoon

Ga jij voor een Beperkt Casco dekking?

De Beperkt Casco autoverzekering wordt ook wel WA-plus genoemd en dekt de meest voorkomende schades waar je zelf niets aan kunt doen. Benieuwd naar de voorwaarden?