Feestje thuis corona

Zo maak je ondanks corona toch een succes van je feestje!

Ben je binnenkort jarig of heb je een andere reden voor een feestje? Dan is de kans groot dat je je plannen moet aanpassen vanwege de coronamaatregelen. Maar, corona hoeft de sfeer niet te bederven. Met deze tips maak je het feestje ondanks corona toch een succes. Een feestje geven tijdens corona doe je zo!

Corona krijgen we alleen samen onder controle, juist door even wat minder samen te zijn. Dit betekent echter niet dat we elkaar niet kunnen zien, zij het online of in mindere mate en op gepaste afstand*. Dit klinkt allemaal vervelend – en dat is het natuurlijk ook – maar hieronder lees je hoe je hier toch een geslaagd feest van maakt. Er zijn namelijk verschillende opties en leuke alternatieven om toch een feestje te organiseren, je vrienden en familie te zien én natuurlijk om cadeautjes te ontvangen.

*Check de actuele maatregelen op Rijksoverheid.nl

Online zoomparty

De online mogelijkheden om elkaar te blijven zien zijn eindeloos. Iedereen met een smartphone, laptop of tablet kan tegenwoordig videobellen. Het is minder leuk dan fysiek samenzijn, maar dit is de beste en veiligste oplossing om elkaar toch even te zien. Het leuke van applicaties zoals Zoom of Facetime, is dat je met meerdere mensen tegelijk kunt bellen. Kun je toch de klassieke verjaardag kring maken, maar dan op je scherm!

Tip: vraag je vrienden en familie om cadeaus een dag van tevoren te versturen, dan kun je ze tijdens het gesprek openen. Een soort unboxing video van je eigen cadeaus!

Pak uit met versiering

We kennen allemaal wel de spreuk ‘Het leven is een feestje, je moet alleen zelf de slingers ophangen’. In deze tijd van coronamaatregelen is deze spreuk nóg meer van toepassing dan ooit tevoren. Je kunt immers niet al je vrienden en familie uitnodigen voor de nodige gezelligheid, maar zelf de slingers ophangen kan natuurlijk wel. Juist nu is dit dé manier om er thuis alsnog een feestje van te maken. Pak uit met de versiering, niks is te gek! Hoe meer ballonnen en slingers, hoe beter. Zo geef jij jezelf, je partner of je kinderen toch dat feestelijke gevoel.

Wandelen

Buiten wandelen mag, met zijn tweetjes. Zeker tijdens de lockdown is het verstandig om je hieraan te houden. Maar wandelen is naast een gezonde activiteit ook ontzettend gezellig. Even weg van allerlei afleidingen en op naar een goed gesprek! Dit kun je ondanks de maatregelen en lockdown gewoon doen. Let alleen wel op dat je niet het halve land doorscheurt om ergens te wandelen, zoek het dichtbij.

Kinderfeestje coronaproof

Heb je kinderen? Dan zijn er ontzettend veel leuke ideeën te vinden om hun verjaardag toch gezellig te maken, ondanks dat niet alle vriendjes en vriendinnetjes kunnen langskomen. Denk bijvoorbeeld aan een speurtocht in huis, of een drive-in langs je huis waar vrienden en familie langs kunnen rijden om te zwaaien, even hoi te zeggen en natuurlijk het favoriete cadeau voor je kleine langs te brengen. Zo maak je er een bijzondere dag van en kan je kind na de drive-in losgaan met het uitpakken van de cadeautjes.

Hopelijk maak je er ondanks de maatregelen toch een bijzondere dag van. Met deze tips moet dat zeker lukken. Heb je nog meer tips nodig? Dan lees je hier meer over je huis voorbereiden op een feestje.  

Was dit artikel nuttig?

Stel op bank op ipad

Maak van je huis een verzekerd thuis

Kies voor een woonverzekering die bij jou past. Zo ben je ervan verzekerd dat jouw huis jouw thuis is, ongeacht de situatie.