Allianz Direct wordt gemaakt door de mensen die er werken. Een van die mensen is:

Djina Bhagole

‘Mijn stage bij Allianz Direct heeft nieuwe deuren geopend’

Made by Djina

Studeren aan de Erasmus Universiteit en werken bij Allianz Direct, voor Djina Bhagole (21) is het de perfecte combinatie. Als student bepaal je zelf je werktijden en beschikbaarheid, wat maakt dat je er heel flexibel kunt werken. Daarnaast heeft Djina in een jaar tijd enorm veel groei doormaakt. “Allianz Direct is als werkgever meedenkend.”

Een jaar geleden komt Djina naast haar studie Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit, op de klantenservice van Allianz Direct te werken. “Ik wil van toegevoegde waarde zijn door klanten verder te helpen. Ik vind het werk leuk, ik word blij van klanten tevreden stellen en om de telefoon vervolgens met een lach weer op te hangen. Daar krijg ik energie van! Toch liep ik er na verloop van tijd tegenaan dat ik op deze functie mijn plafond had bereikt. Dankzij het meedenkend vermogen van mijn teamleider Joost en stagebegeleider Youp zijn er gave werkervaringen uitgerold.”

 

‘Allianz heeft een jonge uitstraling en dat willen we laten terugkomen’’

 

Meer bereiken

Naast haar werkzaamheden voor de klantenservice afdeling, focust Djina zich inmiddels op de webcare en brand voice van Allianz Direct. “Ik ben mede-verantwoordelijk voor het verbeteren van de brand voice, oftewel: de taal die een bedrijf praat naar haar klanten toe, maar ook in bijvoorbeeld commercials. Allianz heeft een jonge uitstraling en dat willen we laten terugkomen in onze communicatie naar klanten toe. Zo spreken we klanten aan met ‘je’ in plaats van ‘u’ en zeggen we niet: ‘excuses voor het ongemak’, maar eerder ‘oeps… sorry’. We praten heel vluchtig en jong. En we moeten het formele taalgebruik leren loslaten. Als we uitstralen wie wij zijn, dan bouwen we pas echt een eigen identiteit op.”

Durf en lef tonen

Gezien het nieuwe werken ook voor Djina vooral gericht is vanuit huis, heeft ze nog niet met iedereen binnen Allianz Direct kennisgemaakt. “De social media manager kende ik bijvoorbeeld niet, maar het leek me heel gaaf om juist op deze afdeling stage te lopen. Via onze interne communicatie tool heb ik hem een berichtje gestuurd. Daar is een hele gave stage uitgerold. Mijn stagebegeleider heeft mij mooie kansen gegeven. Zo heb ik meegeholpen aan de copy voor de social media campagne van Usain Bolt. Daarnaast heb ik voor de Klant Cadeau Show de cadeaus geregeld voor een maandelijkse prijzenregen. In het begin was dit best een uitdaging, maar het maakt je zo trots als je dit voor elkaar krijgt. Mijn stage bij Allianz Direct heeft nieuwe deuren geopend...”

 

‘Je voelt je hier echt op je gemak en goed op je plek’

 

Ideale studentenbaan

Steeds meer studenten weten hun weg naar Djina te vinden om te vragen naar haar ervaring. Wat Djina vooral zo aanspreekt binnen de organisatie? “Er werken hier allerlei soorten mensen, maar iedereen gaat even lief en begripvol met elkaar om. Je voelt je hier echt op je gemak en goed op je plek.” Hoe ze zorgt voor een juiste balans tussen haar studie, werk en vrijetijdsbesteding? “Voor school ben ik gewend om heel efficiënt te werken. Dat maakt dat ik vrije tijd overhoud om te werken en te sporten. Bij Allianz Direct zijn de werktijden heel flexibel, dat vind je niet zomaar bij elke werkgever. Dat maakt dit de ideale studentenbaan.”