Allianz Direct wordt gemaakt door de mensen die er werken. Een van die mensen is:

Joost

‘Ik bewandel een bijzonder pad bij Allianz Direct. Dat gun ik anderen ook!’

Joost

Op zoek naar rust en stabiliteit gaat Joost van Namen in 2016 naast zijn studie bij Allianz Direct werken (destijds nog Allsecur). Joost gunt zichzelf de ruimte tot nadenken en maakt op zowel persoonlijk als zakelijk vlak enorme stappen. Hij blikt terug op een leerzame periode en vooruit op een vruchtbare toekomst binnen de organisatie. “De loyaliteit vanuit het management is groot. Hier krijg ik de kans om te groeien, daar ben ik dankbaar voor!”

Open. Laagdrempelig. Transparant. Het zijn zomaar wat woorden die Joost associeert met Allianz Direct. Joost: “Vanaf het eerste moment voel ik me hier goed. Mijn drijfveer om hier te gaan werken is de zoektocht naar rust en stabiliteit. Ik wil eindelijk eens wat dingen op een rij gaan zetten. Al vrij snel merkte ik dat ik energie krijg van werken, en dat studeren mij energie kost. Ik heb gegokt op mijn uitdaging bij Allianz Direct...”

Ruimte gegeven

Fulltime gaat Joost bij Allianz Direct aan de slag in de rol van community manager, zijn studie laat hij varen. Joost: “Op dat moment kreeg ik meer ruimte om over dingen na te denken. Al vrij snel bleek dat ik een hoop onverwerkte problemen uit het verleden voor een lange tijd heb weggestopt. Als je er niet over nadenkt, dan valt het wel mee, dacht ik nog. Dat blijkt dus niet het geval... Ik besluit een professional in de hand te nemen. Nu praat ik er heel open over, maar destijds was dit een enorme stap. Dit heb ik eerlijk bij het management aangekaart en dat hebben zij enorm goed opgepakt. Niemand maakte er een punt van. Ik kreeg de ruimte om aan mezelf te werken, er werd rekening gehouden met mijn situatie en ik heb geleerd om ‘nee’ te durven zeggen.”

‘Deze kans voelde echt als een beloning voor mijn harde werk!’

Uitdaging

Ruim twee jaar doet Joost binnen de organisatie veel ervaring op in zijn rol als community manager. Daarin wil hij beter worden en daar werkt hij hard voor. Hij ontwikkelt zich als een ervaren medewerker en doet zijn werk met veel plezier, totdat de kans zich voordoet om als teamleider verder te groeien. Joost: “Als Circle Lead stuur ik drie studententeams van in totaal zo’n 80 personen aan. Deze kans voelde echt als een beloning voor mijn harde werk! Ik weet inmiddels als geen ander dat iedereen aandacht en coaching nodig heeft om te kunnen groeien. Ik krijg er juist energie van om dit over te brengen aan studenten die net starten in het bedrijfsleven. Het is mijn uitdaging om ieder individu de juiste aandacht te geven en te zien groeien. Ik vind het mooi dat je daarmee op persoonlijk als zakelijk vlak het beste in iemand naar boven kunt halen. Hoe vinden ze het werk echt? Waar ligt hun uitdaging? Welke hulp hebben ze nodig om het doel te bereiken? Dat is in mijn ogen de basis om iemand te zien ontplooien.”

'Ik hoop dat ik in de toekomst een voorbeeld voor anderen kan zijn’

Ambitie

Joost is niet het type om stil te staan. Hij is avontuurlijk, kijkt vooruit en is voortdurend op zoek naar uitdagingen. Voorlopig ziet hij nog volop kansen binnen Allianz Direct. “Ik ben nog vrij junior in mijn functie en merk dat ik nog steeds veel leer van de begeleiding en coaching die ik binnen de organisatie krijg aangeboden.” Zijn ultieme doel? “Ik bewandel een bijzonder pad bij Allianz Direct. Dat gun ik anderen ook! Ik hoop dat ik in de toekomst een voorbeeld voor anderen kan zijn. Dat ik iemand van het prille begin tot aan de eindstreep mag begeleiden. Dat ik met trots mijn functie als leidinggevende mag overdragen. Hopelijk haalt diegene dan net zoveel voldoening uit z’n werk als ik!”