Rotterdam, 27 september 2022

Allianz Direct wint Autoverzekeraar van het Jaar

Allianz Direct wint de Autoverzekeraar van het Jaar Award 2022 met de hoogste gemiddelde score van 9/10 op WA, Beperkt Casco en All Risk.

Koppel buiten met eten en auto

Allianz Direct wint de Autoverzekeraar van het Jaar Award 2022. Autoverzekering.nl, een onafhankelijke vergelijkingssite, reikt de award jaarlijks uit op basis van onderzoek* naar de belangrijkste wensen van autobezitters op het gebied van polisvoorwaarden. Allianz Direct scoorde met rapportcijfer 9 het hoogste gemiddelde op de verschillende dekkingen: WA, Beperkt Casco en All Risk.

Als beste uit de bus in categorie Allrisk

Naast deze prijs roept Autoverzekering.nl sinds vorig jaar ook één winnaar per dekking uit. Allianz Direct kreeg daarbij de hoogste score in de categorie Allrisk-verzekering: een 8,9. Reden hiervoor is dat Allianz Direct autobezitters via een aanvullende verzekering een no-claim beschermer aanbiedt, waarmee zij het recht hebben om eenmaal per jaar schade te claimen zonder dat de premie wordt verhoogd. Iets wat niet vanzelfsprekend is, want dit wordt bij slechts vijf van de 20 verzekeraars aangeboden. Ook de ruime openingstijden en goede tegemoetkoming bij een gestolen auto vonden consumenten bij Allianz Direct doorslaggevend. 

“Wij zijn super trots dat we deze award voor de tweede keer hebben gewonnen. Wij luisteren nauw naar de wensen en behoeften van onze klanten en de erkenning die we hiermee van hen krijgen is een bekroning op het harde werk van al onze collega’s”, aldus Ron Adams, Head of Marketing en Sales bij Allianz Direct.

Jerry Poel, Category Lead bij Autoverzekering.nl, vertelt: ''Allianz Direct is de terechte winnaar voor de dekking Allrisk. De verzekeraar scoort op vrijwel alle onderzoekspunten een 8,5 of hoger. Ook op de overige dekkingen scoort Allianz Direct ruim bovengemiddeld. Autobezitters kunnen daarom met een gerust hart een autoverzekering afsluiten bij Allianz Direct.''

De juiste keuze op basis van persoonlijke situatie

Autoverzekering.nl riep in 2020 de Autoverzekeraar van het Jaar Award in het leven. Hiermee laat de vergelijkingssite autoverzekeraars zien wat autobezitters belangrijk vinden aan hun verzekering en daarnaast om autobezitters te helpen een keuze te maken die het beste bij hun persoonlijke (financiële) situatie past.

*Juni 2022, 1.100 autobezitters via onderzoeksbureau Multiscope aangegeven welke polisvoorwaarden zij belangrijk vinden bij een autoverzekering. Alleen de voorwaarden die minimaal 60% van de respondenten belangrijk vindt, zijn meegewogen. De belangrijkste polisvoorwaarden zijn vervolgens vergeleken met het huidige polisaanbod van autoverzekeraars. Op basis van deze informatie hebben alle Nederlandse autoverzekeraars een totaalscore gekregen.

Vrouw met oranje jas

Fiona Mirrer

  • PR & Interne Communicatie 
  • fiona.mirrer@allianzdirect.nl | 06-48932492