Vrouw met mondkap op vliegveld

April 2022

Corona en reizen

Corona is nog niet verdwenen, maar in steeds meer landen worden de maatregelen versoepeld. Natuurlijk zijn er nog steeds maatregelen waar je rekening mee moet houden, maar ondanks de regels is reizen mogelijk. Denk jij alweer aan een fijne trip naar een warm land om even bij te komen? Heerlijk, maar hoe zit het met corona en je reisverzekering? Wat als je tijdens of vlak voor je reis met corona in aanraking komt? Dat zijn misschien vragen waar je mee zit en daar helpen we je graag bij in deze blog!

Corona en vakantie: waar moet je op letten?

Ondanks de versoepelingen in veel landen, blijft corona om ons heen. Veel landen laten wel weer toeristen toe en dat is natuurlijk goed nieuws voor jou! Je kunt weer lekker op vakantie. Maar als je op vakantie gaat is het wel zo slim om scherp te zijn op de maatregelen in het land van bestemming. Dit check je uiteraard via het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Check of je getest moet worden voor je reis en welke papieren het land van bestemming verder van je kunnen vragen. Zo ga je goed voorbereid op reis.

Corona en je reisverzekering

Een zorgeloze vakantie begint natuurlijk met een goede reisverzekering. Je wilt je niet druk maken wanneer er tijdens je reis iets gebeurd met je bagage of een eventuele vertraging. Maar hoe zit het met je reisverzekering in tijden van corona? Ook nu geldt dat het afsluiten van een reisverzekering een absolute aanrader is voordat je op vakantie gaat. Of je nu een paar dagen of enkele weken gaat reizen: met een reisverzekering ben je verzekerd van een goede reis.

Bij de reisverzekering van Allianz Direct is corona (COVID-19) inmiddels opgenomen in de dekking en voorwaarden. Belangrijk hierbij is wel dat je rekening houdt met het reisadvies. Reis je naar een land dat voor vertrek een negatief reisadvies heeft? Dan valt dit niet binnen je dekking. Bij een groene, gele of oranje code ben je wel verzekerd.

Hieronder vind je per dekking wat er precies geldt in het geval van quarantaine door corona, de gevolgen van besmetting voor of tijdens je reis en de eventueel noodzakelijke zorg na besmetting.

Corona en annuleringsverzekering

Heb je bij je reisverzekering ook een annuleringsverzekering? Dan is het wel zo fijn om van tevoren te weten waar je recht hebt in het geval van een coronabesmetting voor of tijdens je reis. Bij Allianz Direct kun je bij de Comfort reisverzekering een Annuleringsverzekering afsluiten en bij de Premium reisverzekering is deze standaard inbegrepen. Als jij of je reisgenoot voor de geplande reis door COVID-19 ziek worden, kun je de reis annuleren. Dit valt dan onder de dekking van de annuleringsverzekering. Ook wanneer een familielid dat niet met je meereist ernstig (levensbedreigend) ziek wordt door COVID-19 valt het annuleren van je reis binnen de dekking.

Moet je in quarantaine tijdens je reis vanwege blootstelling aan corona en daardoor een deel van je reisplannen annuleren? Dan valt dit bij Allianz Direct ook onder je annuleringsverzekering.

Corona en vertraging

Is je reis of die van je reisgenoot vertraagd door quarantaine vanwege blootstelling aan COVID-19 of een daadwerkelijke besmetting? Met de reisverzekering van Allianz Direct valt dit onder je dekking. In dat geval vergoeden we bijvoorbeeld de kosten die je voor je reis kwijt bent en de extra kosten die je maakt op de plaats van je vertraging. Denk dus bijvoorbeeld aan kosten voor maaltijden, accommodatie en lokaal vervoer. Check wel voor vertrek de maximale dekking, die staat in het dekkingsoverzicht van je reisverzekering.

Corona en dekking medische kosten

Krijg je op reis corona en wordt je er zo ziek van dat je een behandeling nodig hebt die niet kan wachten tot je thuis bent? Dan ben je daar met de aanvullende dekking Medische Kosten voor verzekerd. Ook helpen we je graag met betalingen garanderen of voorschieten. Daarbovenop heb je met deze dekking recht op vergoeding van kosten die je moet maken als gevolg van de ziekte die tijdens je reis is ontstaan. 

Is je ziekte zo erg dat je meer dan 5 dagen in een ziekenhuis moet verblijven? Dan regelen en vergoeden wij een retourticket voor één vriend of familielid om bij je te blijven.

Corona en (sport)activiteiten

Met de aanvullende dekking Wintersporten en Risicosporten ben je verzekerd voor gemiste sportactiviteiten. Stel je voor dat jij of een reisgenoot zou deelnemen aan een sportactiviteit en je wordt ziek door een coronabesmetting. In dat geval ben je verzekerd van een vergoeding voor de kosten die je hebt betaald voor de activiteit (minus de terugbetalingen waar je recht op hebt).

Corona is en blijft waarschijnlijk onder ons. Gelukkig weerhoudt dat ons niet meer van een fijne reis. Ontdek veilig en verzekerd de wereld met de reisverzekering van Allianz Direct!

Was dit artikel nuttig?

Familie met vader en kinderen eten buiten samen

Reisverzekering Premium

Echt zorgeloos op reis? Dan ga je voor de Premium reisverzekering. Zo geniet je van de beste voorwaarden tegen een scherpe premie, inclusief annuleringsverzekering. Waar wacht je nog op?