Wintersport­verzekering

Bij Allianz Direct:

  • Schade of diefstal aan je sportuitrusting tot €3.000

  • Onder andere bij: duik-, (kite)surf-, golf-, fiets- en wintersport

  • Dekking gemiste activiteiten

  • €500 vergoeding huur vervangende sportuitrusting

Op zoek naar een goede wintersportverzekering? Met de Wintersporten en Risicosporten dekking van Allianz Direct, ga je goed verzekerd op wintersport!

Man kijkt uit raam auto

Sluit een wintersportverzekering af bij Allianz Direct

Ben je op wintersportvakantie, maar beschadig je bij een ongeluk je uitrusting waardoor je niet meer kunt skiën? Of zijn je ski’s gestolen? In dat geval is het fijn om verzekerd te zijn voor de extra kosten die je maakt. Met de wintersportverzekering van Allianz Direct sta je zonder zorgen op de piste. Bekijk meteen de voorwaarden en bereken je premie.

Wat houdt de wintersportverzekering van Allianz Direct in?

Bij de Comfort en Premium reisverzekeringen van Allianz Direct heb je de mogelijkheid om de aanvullende dekking Wintersporten en Risicosporten af te sluiten. Je bent in dat geval verzekerd voor diefstal en schade aan je sportuitrusting tot een bedrag van maximaal €3.000. Wil je daarnaast een vervangende sportuitrusting ter plaatse huren om je vakantie te kunnen vervolgen? Dan vergoedt de wintersportverzekering dit tot een bedrag van €500. Verder ben je verzekerd voor het missen van sportactiviteiten, bijvoorbeeld doordat het wintersportgebied voor meer dan driekwart is gesloten of door ziekte. Je kunt deze dekking gedurende de termijn van je contract niet uitzetten.

Welke sporten zijn gedekt met de wintersportverzekering?

Niet alleen skiën en snowboarden behoren tot de sporten die gedekt worden bij deze wintersportverzekering. Ook vergoedt Allianz Direct de sportuitrusting bij andere risicosporten, zoals recreatief duiken tot 40 meter diepte, schaatsen, abseilen, paragliden, bungeejumpen, ijshockey, kitesurfen, golfen en fietsen. Het gaat daarbij om sporten met een normaal risico. Vechtsporten, racen en activiteiten op enorme hoogte zijn altijd van de wintersportverzekering uitgesloten.

Medische kosten en de wintersportverzekering

Krijg je bij het beoefenen van risicovolle sport een ongeluk, waardoor je medische zorg nodig hebt? Deze geneeskundige hulp wordt vergoed vanuit de aanvullende dekking Medische Kosten die je naast de Wintersport en Risicosporten dekking kunt meeverzekeren. Wij raden deze aanvullende dekking naast de wintersportverzekering aan, aangezien de zorgverzekering in Nederland niet altijd alle onkosten van de spoedeisende hulp in het buitenland vergoedt. Ook als je gedurende je vakantie gebitschade oploopt waarvoor medische behandeling nodig is, valt dit onder deze dekking. Verder wordt het wettelijk eigen risico ook gedekt onder de dekking Medische Kosten. Het verhoogde deel van een vrijwillig eigen risico valt hier niet onder.

Wintersport reisverzekering voor het hele gezin

Met de reisverzekering voor wintersport ben jij niet alleen verzekerd tegen schade, maar ook de rest van je gezin. De wintersportdekking geldt namelijk ook voor alle thuis- en uitwonende kinderen tot een leeftijd van 30 jaar. Hierbij maakt het voor de wintersportdekking niet uit of jullie gezamenlijk op wintersportvakantie gaan of ieder apart.

Bereken de premie van de wintersport reisverzekering bij Allianz Direct

Wil je meer informatie over onze reisverzekering voor wintersport of heb je hulp nodig bij onze andere aanvullende dekking, zoals een annuleringsverzekering of dekking voor medische kosten? Neem dan contact op met onze klantenservice of bereken je scherpe premie hier.

Was dit artikel nuttig?

Vrouw in tuin ruikt aan kruidenplanten

Reisverzekering Comfort

De Comfort reisverzekering van Allianz Direct is ideaal wanneer je comfortabel op reis wilt, zonder zorgen. Je geniet van goede voorwaarden en een scherpe premie, waar wacht je nog op?