Wintersport­verzekering

Bij Allianz Direct:

 • Voor wintersporten en andere risicovolle sporten

 • Schade aan diefstal van je sportuitrusting tot €750 vergoed

 • Tot €750 vergoeding voor huur vervangende sportuitrusting

 • Dekking voor gemiste (winter)sportactiviteiten

Op zoek naar een goede wintersportverzekering? Met de Wintersporten en Risicosporten dekking van Allianz Direct, ga je goed verzekerd op wintersport!

Snowboarder in de sneeuw

Wintersportverzekering afsluiten bij Allianz Direct

Ben je op wintersportvakantie en raakt je uitrusting beschadigd, waardoor je niet meer kunt skiën? Of zijn je ski’s gesloten? In dat geval is het fijn om verzekerd te zijn voor de extra kosten die je moet maken. Met de wintersportverzekering van Allianz Direct sta je zonder zorgen op de piste. Bekijk de voorwaarden en bereken meteen je premie. 

Wat houdt de wintersportverzekering van Allianz Direct in?

Bij de Kortlopende en Doorlopende Reisverzekering van Allianz Direct kun je de aanvullende dekking Wintersporten en Risicosporten afsluiten. Daarmee ben je verzekerd voor diefstal en schade aan je sportuitrusting tot een bedrag van maximaal €750 (bij keuze Premium). Wil je ter plaatse een vervangende sportuitrusting huren om je vakantie te kunnen voortzetten? Dan vergoedt je wintersportverzekering dit tot een bedrag van maximaal €750 (€500 bij Basic en Comfort). Verder ben je verzekerd voor gemiste sportactiviteiten, bijvoorbeeld door ziekte of als meer dan driekwart van de pistes in het wintersportgebied zijn gesloten.

Welke sporten zijn gedekt met de wintersportverzekering?

Onder de sporten die gedekt zijn bij de wintersportverzekering, vallen er meer dan alleen skiën en snowboarden. Allianz Direct vergoedt ook de sportuitrusting bij andere risicosporten, zoals duiken (dieper dan de recreatieve dieptelimiet van 40 meter), jagen, abseilen, paragliden, bungeejumpen of ijsklimmen. Wedstrijdsporten, vechtsporten en activiteiten op enorme hoogte (4.500 meter of meer) vallen niet onder de dekking van de wintersportverzekering.

Medische kosten en de wintersportverzekering

Krijg je bij het beoefenen van risicovolle sport een ongeluk, waardoor je medische zorg nodig hebt? Deze geneeskundige hulp wordt vergoed vanuit de dekking Medische Kosten die je naast de Wintersport en Risicosporten dekking kunt meeverzekeren. Wij raden deze dekking naast de wintersportverzekering aan, aangezien de zorgverzekering in Nederland niet altijd alle onkosten van de spoedeisende hulp in het buitenland vergoedt. Ook als je gedurende je vakantie gebitschade oploopt waarvoor medische behandeling nodig is, valt dit onder deze dekking. Verder wordt het wettelijk eigen risico ook gedekt onder de dekking Medische Kosten. Het verhoogde deel van een vrijwillig eigen risico valt hier niet onder.

Wintersport reisverzekering voor het hele gezin

Met de reisverzekering voor wintersport ben jij niet alleen verzekerd tegen schade, maar ook de rest van je gezin. De wintersportdekking geldt namelijk ook voor alle thuis- en uitwonende kinderen tot een leeftijd van 30 jaar. Hierbij maakt het voor de wintersport niet uit of jullie gezamenlijk op wintersportvakantie gaan of ieder apart.

Bereken de premie van de wintersport reisverzekering bij Allianz Direct

Wil je meer informatie over onze wintersportverzekering of heb je hulp nodig bij een van onze aanvullende dekkingen, zoals een Annuleringsverzekering? Neem dan contact op met onze klantenservice. Of bereken hier direct je scherpe premie.

Veelgestelde vragen over wintersportverzekering

 • Wat is een wintersportdekking?

  Een wintersportdekking is een aanvullende verzekering voor tijdens de wintersportvakantie. Met onze aanvullende dekking Wintersporten en Risicosporten zijn gehuurde ski’s, niet genoten skilessen en andere specifieke wintersportrisico's gedekt. Ideaal dus, als je graag op wintersport gaat!

 • Wat kost een reisverzekering wintersport?

  Een wintersportdekking bij je reisverzekering toevoegen? Dit kost je ongeveer 10% meer van wat je betaalt voor de reisverzekering. Weten wat jouw reisverzekering met wintersportdekking kost? Bereken in een paar stappen jouw persoonlijke premie.

 • Welke verzekering heb ik nodig voor wintersport?

  Voor een wintersportvakantie heb je naast je reisverzekering een aanvullende dekking nodig: Wintersporten en Risicosporten. Hiermee ben je optimaal verzekerd in het geval van schade of andere risico's tijdens je wintersportvakantie.

  Was dit artikel nuttig?

Koppel in de auto aan het lachen

Wintersporten en Risicosporten

Ga je op wintersport of houd je van andere risicosporten? Met de aanvullende dekking Wintersporten en Risicosporten zijn jij én je (winter)sportuitrusting goed verzekerd. Kies voor deze aanvullende dekking op je Reisverzekering en ga zorgeloos op reis.

Was dit artikel nuttig?

Expert Nayla van Nieuwenhuizen

Expert Nayla van Nieuwenhuizen

Nayla van Nieuwenhuizen is Product Manager bij Allianz Direct. In haar rol is Nayla een echte product expert met veel inhoudelijke kennis op het gebied van auto- , woon- en reisverzekeringen.