Opstalverzekering appartement

Woon je in een appartement, of verhuis je binnenkort naar een appartement? Dan is het goed om je in te lezen in de woonverzekeringen. Hier lees je alles over de opstalverzekering appartement.

Koppel thuis aan het koken

Opstalverzekering appartement

Woon je in een appartement of ga je binnenkort naar een appartement verhuizen? Dan is het natuurlijk een goed idee om je verzekeringen te checken. Een Inboedelverzekering is altijd een goed idee om je spullen mee te verzekeren, maar of je ook een Opstalverzekering appartement nodig hebt, is afhankelijk van of je bent aangesloten bij de Vereniging van Eigenaren (VVE).

Opstalverzekering appartement via de vve

Woon je in een appartement en ben je aangesloten bij de vve? Dan loopt de opstalverzekering appartement waarschijnlijk via de vve. In dat geval hoef je zelf dus geen eigen opstalverzekering af te sluiten. De vve draagt in de meeste gevallen namelijk zorg voor een Opstalverzekering voor het gehele gebouw of appartementencomplex, zodat dit voor iedereen gelijk is. Wel is het altijd goed om dit bij de VVE na te vragen, zodat je zeker weet dat het goed geregeld is.

Aanvullende opstalverzekering appartement

Wanneer de vve de opstalverzekering inderdaad heeft afgesloten, is het wel goed om te controleren of de dekking ook voor jou voldoende is. Ook zit een Opstalverzekering vaak verbonden aan voorwaarden, waarbij bijvoorbeeld schade door eigen schuld vaak niet wordt uitgekeerd. Ook wanneer je zelf een (dure) verbouwing doorvoert, zoals een nieuwe keuken of badkamer, kan het zijn dat de verzekerde som niet meer aan jouw verhoogde waarde voldoen. In dat geval kan het interessant zijn om een aanvullende opstalverzekering appartement te nemen en je zo te laten bijverzekeren. Dit kun je meestal regelen via de verzekeraar waar de vve aangesloten zit. Het kan ook zijn dat deze verhoogde waarde van je woning is inbegrepen in de Inboedelverzekering. Goed om even te checken dus!

Opstalverzekering appartement zonder de vve

Is je appartement niet aangesloten bij de vve? Dan ben je zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van een Opstalverzekering voor je appartement. Hypotheekverstrekkers eisen namelijk een opstalverzekering bij het aankopen van een appartement of huis. De Opstalverzekering appartement zonder vve afsluiten kan makkelijk en snel online.

Appartement opstalverzekering bij Allianz Direct

Is jouw appartement niet aangesloten bij de vve? Dan zoek je naar een opstalverzekering appartement zonder vve. Helaas kun je je appartement opstalverzekering niet bij Allianz Direct afsluiten. Voor een appartement kun je bij Allianz Direct alleen terecht voor een Inboedelverzekering

Couple playing guitar

Jouw inboedel is veilig bij ons

Bij Allianz Direct verzeker je de spullen in je huis voor vrijwel alle schade, standaard met €0 eigen risico.

Was dit artikel nuttig?

Expert Nayla van Nieuwenhuizen

Expert Nayla van Nieuwenhuizen

Nayla van Nieuwenhuizen is Product Manager bij Allianz Direct. In haar rol is Nayla een echte product expert met veel inhoudelijke kennis op het gebied van auto- , woon- en reisverzekeringen.